Τρίτη 8 Απριλίου 2008

ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ !

Σε σχέση με τη προηγουμένη δημοσίευσή μας έχουμε να συμπληρώσουμε τα παρακάτω:

Όσοι γιατροί υπογράψουν δήλωση ότι υπερέβησαν με την δική τους συναίνεση τον μέγιστο εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας (48ωρο / 58ωρο) και κατά παράβαση της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας αναλαμβάνουν προσωπικά την όποια ποινική και αστική ευθύνη για το όποιο ενδεχόμενο ιατρικού λάθους!
Ο μέγιστος (και νόμιμος) χρόνος εβδομαδιαίας εργασίας καθορίζεται όχι μόνο για να προστατεύσει τον εργαζόμενο ιατρό αλλά και τους ασθενείς από τυχόν λάθη ενός ιατρού που έχει εξαντληθεί πνευματικά και σωματικά από την πολύωρη εργασία του.
Συνεπώς, ο ιατρός που υπογράφει δήλωση ότι συναινεί να εργαστεί πέραν του ασφαλούς κατά την νομοθεσία ωραρίου υπογράφει ουσιαστικά ότι αναλαμβάνει προσωπικά και εξ ολοκλήρου την ευθύνη για ότι δύναται να συμβεί κατά τις ώρες που υπερβαίνει το νόμιμο ωράριο.
Επίσης αναλαμβάνοντας αυτή την ευθύνη αυτομάτως απαλλάσσει το νοσηλευτικό ίδρυμα στο οποίο παρέχει τις υπηρεσίες του από τυχόν αγωγές κ.τ.λ. αφού ο δηλών την συναίνεσή του ιατρός φέρει την αποκλειστική ευθύνη και αυτός θα κληθεί να καταβάλλει την όποια αποζημίωση, δικαστικές δαπάνες κ.τ.λ.
Είναι κατανοητό ότι κανένας νοσοκομειακός γιατρός δεν δύναται να υπογράψει τις ζητούμενες δηλώσεις συναίνεσης - εκτός αν μιλάμε για.... "αυτοκτονικό ιδεασμό".
Επισημάνθηκε ήδη από κάποιους Παρέδρους το ότι:
"Η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία υπερισχύει της όποιας εσωτερικής (βλέπε Εθνικής) νομοθεσίας και οι τροπολογίες του Αβραμόπουλου δεν έχουν ουσιαστικά καμία νομική βάση".