Τρίτη 1 Απριλίου 2008

Συνεχίζεται η Επίσχεση Εργασίας στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Η γενική συνέλευση των γιατρών του Νοσοκομείου Πρέβεζας αποφάσισε, σήμερα, συνέχιση της επίσχεσης εργασίας και αυτή την εβδομάδα.

Ορισμένα σχόλια.
1ον. Έχουμε πληροφορηθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σε επαρχιακά νοσοκομεία προσπάθεια να σπάσουν την κινητοποίηση των γιατρών από τα μέσα. Η προσπάθεια αυτή καθοδηγείται από γνωστούς κύκλους που δεν είδαν με καλό μάτι την κινητοποίηση των γιατρών από την αρχή.
Εκφράζεται με δυο μορφές:
Η πρώτη, προσπαθεί να σπείρει άμεσα την απαισιοδοξία για τον αγώνα των γιατρών λέγοντας, ότι «δεν θα καταφέρουμε τίποτα με αυτόν τον τρόπο», «να γυρίσουμε στην εργασία μας και να υπογράψουμε την σύμβαση».
Η δεύτερη, πιο ραφινάτη, εμφανίζεται με ένα «αγωνιστικό μανδύα» και προσπαθεί να κλείσει τις επισχέσεις, χωρίς να έχει κερδηθεί τίποτε ακόμη, με το επιχείρημα «να σταματήσουμε τώρα που οι επισχέσεις είναι στο ζενίθ και να μην τις αφήσουμε να εκφυλιστούν» !!!

Βέβαια όπου έχουν εμφανιστεί αυτές οι απόψεις αμέσως πήραν από τους γιατρούς την απάντηση που τους έπρεπε και οι εκφράζοντες αυτές τις απόψεις έτρεξαν να κρυφτούν πάλι στα...λαγούμια τους .

2ον. Πέρα από κάποια σωματεία, δεν έχει ακόμα εκφραστεί ένα μαζικό κίνημα συμπαράστασης από τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Εμείς καλούμε και πάλι όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στον αγώνα των γιατρών και να πάρουν μέρος σε αυτό τον αγώνα προβάλλοντας και τα δικά τους αιτήματα.
Όσο για τη ξοφλημένη συνδικαλιστική νομενκλατούρα της ΠΟΕΔΗΝ τηρεί σιγή ιχθύος, ενώ γνωρίζοντας ότι φέτος λήγει και η θητεία της, άρχισε δειλά δειλά να αποστέλλει στα επαρχιακά νοσοκομεία κάποιους από τους πρασινογάλαζους φωστήρες της , με το πρόσχημα της ενημέρωσης ,για να μαζέψουν κανένα ψήφο για το επικείμενο συνέδριό τους. Οι Αχρείοι..!