Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

Ανακοίνωση-Δελτίο Τύπου του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων Νοσοκομειακών Γιατρών.

Εμείς, εκπρόσωποι Γενικών Συνελεύσεων νοσοκομειακών γιατρών που βρισκόμαστε σε επίσχεση εργασίας σε νοσοκομεία της Αθήνας, συγκεντρωθήκαμε σήμερα στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός και καταλήξαμε:

Εκπροσωπούμε με βάση τη μαζικότητα και τη συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις τους ειδικευόμενους και τους συνάδελφους επιμελητές που θέλουν να ζουν αξιοπρεπώς από το μισθό τους.
Ζητάμε συγγνώμη από τους ασθενείς για τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης και ζητάμε τη συμπαράστασή τους
Βρισκόμαστε σε αυτές τις κινητοποιήσεις διότι είμαστε απλήρωτοι για τις υπερωρίες μας εδώ και μήνες και αδυνατούμε να επιβιώσουμε οικονομικά. Οι βασικοί μισθοί είναι εξευτελιστικοί. Δουλεύουμε πάνω από 80 ώρες τη βδομάδα για να συμπληρώσουμε αυτόν τον εξευτελιστικό βασικό μισθό με την προκλητική αμοιβή των 4 ευρώ την ώρα στην εφημερία. Στο ίδιο διάστημα παρακολουθούμε από τα ΜΜΕ τις προκλητικές δηλώσεις του Υπ Υγείας ότι το πρόβλημα έχει λυθεί.
Αρνούμαστε να επιβιώσουμε με τον τρόπο που κάποιοι θησαυρίζουν στο ΕΣΥ με την ανοχή και την έμμεση προτροπή του Υπ. Υγείας: Με τα φακελάκια και τις προμήθειες.
Η μη πληρωμή των εφημεριών αλλά και η νέα πρόταση Αβραμόπουλου για τους Νοσοκομειακούς γιατρούς διαιωνίζουν το αδιέξοδο παγιώνοντας τέτοιες πρακτικές και οδηγούν σε ολοκληρωτική παρακμή του ΕΣΥ. Ο αξιοπρεπής μισθός, η μείωση των ωρών εργασίας, η ουσιαστική εκπαίδευση των νέων γιατρών και η ανανέωση του ΕΣΥ με μαζικές προσλήψεις μπορούν να οδηγήσουν σε ένα σύγχρονο δημόσιο δωρεάν και υψηλής ποιότητας σύστημα περίθαλψης για όλους. Προϋπόθεση η έκτακτη χρηματοδότηση και η πάταξη και της παραοικονομίας αλλά και της επίσημης διαφυγής τεράστιων κεφαλαίων από τα ασφαλιστικά ταμεία κατευθείαν στον ιδιωτικό τομέα.


Με βάση τα παραπάνω και δεδομένης της γενικευμένης αναταραχής στα νοσοκομεία Αθήνας και υπόλοιπης Ελλάδας προτείνουμε.
  • Καλούμε τους συνάδελφους ειδικευόμενους να προχωρήσουν άμεσα σε επίσχεση εργασίας μέσα από γενικές συνελεύσεις και επιτροπές ειδικευομένων.
  • Καλούμε τους νοσοκομειακούς γιατρούς που θέλουν να ζουν αξιοπρεπώς από το μισθό τους και όλους τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας σε πραγματικές κινητοποιήσεις για την ανατροπή αυτής της κατάστασης.
  • Καλούμε σε νέο συντονιστικό των νοσοκομείων της Αθήνας τη Δευτέρα 7 Απριλίου ώρα 15.00 στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός για συντονισμό και διοργάνωση παναθηναϊκής κινητοποίησης στο Υπ Υγείας την επόμενη βδομάδα
  • Καλούμε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΕΙΝΑΠ και ΟΕΝΓΕ να διακόψουν το διάλογο και να μην υπογράψουν την απαράδεκτη πρόταση Αβραμόπουλου.
  • Καλούμε την ΕΙΝΑΠ να συγκαλέσει άμεσα γενική συνέλευση.
  • Καλούμε τους συναδέλφους από την υπόλοιπη Ελλάδα σε συντονισμό και διοργάνωση πανελλαδικής κινητοποίησης την εβδομάδα 15-19/04.
Αμφιθέατρο Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, 1/04/2008

Εκπρόσωποι από γενικές συνελεύσεις νοσοκομείων

Ερυθρός Σταυρός
Αττικό Νοσοκομείο
Άγιος Σάββας
Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων
Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών
Παραβρέθηκαν συνάδελφοι από άλλα 10 Νοσοκομεία της Αθήνας που πραγματοποιούν συνέλευση το επόμενο διήμερο.