Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2007

Συμπαιγνία σε βάρος των εργαζομένων για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Από την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ στις 11-12-2007 για τα ΒΑΕ

“Ο διαχωρισμός των εργαζομένων σε κατηγορίες, η κατάργηση της πρόωρης συνταξιοδότησης εκτός των περιπτώσεων που συνυπάρχει πρόβλημα υγείας, σε συνδυασμό με την προσπάθεια αποχαρακτηρισμού κλάδων, επιχειρείται να νομιμοποιηθεί μέσα από έναν προσχηματικό διάλογο. Οι επιλογές αυτές της Κυβέρνησης κινούνται στα πλαίσια των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων που προωθεί με στόχο την ανατροπή ασφαλιστικών δικαιωμάτων και μεταφοράς νέων βαρών στις πλάτες των ασφαλισμένων.Η Κυβέρνηση αντί να συζητά πως θα περιορίσει τα δικαιώματα των ασφαλισμένων, θα έπρεπε άμεσα να επεκτείνει τον θεσμό των ΒΑΕ στο Δημόσιο και να πάρει μέτρα προκειμένου να αυξηθούν οι απαράδεκτα χαμηλές συντάξεις.”
Ποιον προσπαθεί να κοροϊδέψει η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ;

Η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ δεν είναι που νομιμοποίησε ,μαζί με την ηγεσία της ΓΣΕΕ, με τη συμμετοχή της στην Επιτροπή για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά, αυτόν τον «προσχηματικό διάλογο» ;
H ηγεσία της ΑΔΕΔΥ δεν είναι που, ακόμη χειρότερα, με τη συμμετοχή του επιστημονικού της συμβούλου (Γ. Ρωμανιάς: επιστημονικός σύμβουλος ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) συμφώνησε να παίξει το παιχνίδι απεντάξεων-εντάξεων, που ήδη ξεκίνησε;

Χαρακτηριστική αυτής της λογικής είναι ή πρόταση σύμφωνα με την εφημερίδα «ΈΘΝΟΣ» που κατέθεσε ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ για τα ΒΑΕ. Για τους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας προτείνονται, από τον εκπρόσωπο της ΓΣΕΕ, οι παρακάτω ειδικότητες: ακτινολόγοι, τραυματιοφορείς, φυσιοθεραπευτές, χειριστές αξονικών και μαγνητικών τομογράφων.
Παρά τη πιθανότητα να προταθούν και άλλες ειδικότητες από το χώρο της Υγείας ,το συγκεκριμένο γεγονός δείχνει τα αλισβερίσια που γίνονται και τα παιχνίδια που παίζονται από κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.
Ταυτόχρονα επίσημα πλέον η κυβέρνηση αφήνει να φανούν οι προθέσεις της για τα ΒΑΕ όπως είχαμε αποκαλύψει στο παρελθόν (διάβασε εδώ 1,2,3,4) .Τριχοτόμηση, μαζικές απεντάξεις επαγγελμάτων , και θεσμοθέτηση ενός κανονισμού –απάτη.
Πώς είναι δυνατόν να καταγγέλλεις τον «διάλογο» της επιτροπής για τα ΒΑΕ σαν προσχηματικό και ταυτόχρονα να συμμετέχεις με προτάσεις στο παζάρι εντάξεων και απεντάξεων επαγγελμάτων;
Να θυμίσουμε για την επιτροπή για τα ΒΑΕ ότι:

Η κυβέρνηση έχει αλλάξει το νόμο Ρέππα ως προς το χαρακτήρα της συγκεκριμένης Επιτροπής, η οποία έχει καθαρά γνωμοδοτικό ρόλο, χωρίς το όποιο πόρισμά της να είναι υποχρεωτικό για τους συναρμόδιους υπουργούς (Οικονομίας και Απασχόλησης). Στη 12μελή σύνθεση της Επιτροπής φρόντισε να βάλει 5 με 6 μέλη απόλυτα ελεγχόμενα από την ίδια και για πρώτη φορά στην ιστορία παρόμοιων επιτροπών τρία μέλη από τις εργοδοτικές οργανώσεις, έναντι μόλις ενός από τη ΓΣΕΕ. Έτσι, η κυβέρνηση διαθέτει μια άνετη πλειοψηφία και το μόνο που της χρειάζεται είναι να πείσει την πλειοψηφία να φτιάξει ένα σχέδιο, έστω και χωρίς να διαθέτει το παραμικρό επιστημονικοφανές στοιχείο.
Αποφάσισαν λοιπόν, από σήμερα Τρίτη 11-12-2007, να εξετάσουν επαγγέλματα. Με τι κριτήρια; Με ποιές μελέτες στα χέρια τους ; Άγνωστο.Απλά αποφάσισαν να εξετάσουν μια δεκάδα επαγγελμάτων από τη λίστα των 120 που πρότεινε η ΓΣΕΕ για ένταξη και μια δεκάδα για απένταξη.

Τι θα δουν τα μάτια μας ..και τι θα ακούσουν τ'αυτιά μας ακόμα !