Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού με τον Υφυπουργό Υγείας


Σειρά επαφών με Υπηρεσιακούς Παράγοντες καθώς και συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Τιμοσίδη πραγματοποίησε σήμερα, 30/09/2010 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΑΣΟΝΟΠ.
        Η συνάντηση είχε κυρίως ενημερωτικό χαρακτήρα, ενώ η Ομοσπονδία έθεσε υπ’ όψιν του κ. Υφυπουργού τα πάγια αιτήματα της Νοσηλευτικής Κοινότητας για προσλήψεις Νοσηλευτικού Προσωπικού, για την άρση της παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας, για σύγχρονες και ασφαλείς αναλογίες Νοσηλευτών – νοσηλευομένων, για ενιαία Πανεπιστημιακή εκπαίδευση, για δημιουργία Νοσηλευτικού Κλάδου στο ΕΣΥ, για ένταξη του Νοσηλευτικού Προσωπικού στο θεσμό των ΒΑΕ, ενώ υπέβαλε για πολλοστή φορά και τις αντίστοιχες προτάσεις της.
        Ο κ. Υφυπουργός αφού δήλωσε πως αναγνωρίζει το δίκαιο των αιτημάτων του Κλάδου, δεσμεύτηκε πως θα ενημερώσει σχετικά τον κ. Υπουργό και πως το επόμενο δεκαήμερο θα οριστεί νέα συνάντηση αυτή τη φορά υπό τον κ. Λοβέρδο, όπου και θα υπάρξουν συγκεκριμένες απαντήσεις επί των αιτημάτων.
        Η Ομοσπονδία επέμεινε για περεταίρω λεπτομέρειες σε ότι αφορά το επίμαχο ζήτημα των προσλήψεων, καθώς η υποστελέχωση ως γνωστόν επιτείνεται ειδικά φέτος λόγω των μαζικών συνταξιοδοτήσεων, χωρίς όμως να λάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις ή έστω κάποια χρονοδιαγράμματα. 
        Εκτενής ήταν και ο διάλογος σχετικά με την κινητικότητα του Νοσηλευτικού Προσωπικού, καθώς με πρόσχημα τις ελλείψεις, αδυνατούν να πραγματοποιηθούν μετατάξεις ακόμα και για παραμεθόριες περιοχές ή για συνυπηρέτηση με ένστολους, δημιουργώντας καθημερινά δεκάδες νέα οικογενειακά δράματα για τα οποία ευθύνεται η ανεπάρκεια της Πολιτείας. 
        Τέλος, σε ότι αφορά τη φημολογία των ημερών σχετικά με το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο Τομέα, η Ομοσπονδία επεσήμανε το γεγονός ότι το Νοσηλευτικό Προσωπικό της χώρας υποαμείβεται σε σχέση με τους λοιπούς Δημοσίους Υπαλλήλους, ότι οι οριζόντιες περικοπές που μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν, έπληξαν βάναυσα τον Κλάδο θέτοντας ευθέως ζήτημα επιβίωσης και επέτειναν την ήδη υφιστάμενη αδικία σε βάρος του Νοσηλευτικού Προσωπικού, ενώ υπενθύμισε για μια ακόμη φορά την ανάγκη για Κλαδικό Νοσηλευτικό μισθολόγιο που θα αναιρεί τις αδικίες του παρελθόντος και θα αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση απ’ την πλευρά της Πολιτείας, του έργου που επιτελεί ο Νοσηλευτικός Κλάδος στο ΕΣΥ.   

                                                               Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΝΟΠ