Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Το "πλαίσιο διαλόγου" του νέου μισθολογίου!

Αξιοποιώντας τις υπάρχουσες διαφοροποιήσεις στους συνολικούς μικτούς  μισθούς στο Δημόσιο και την άδικη επιδοματική πολιτική που ακολουθούσαν τόσα χρόνια  οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και αποκρύπτοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων αδυνατεί σήμερα να ανταπεξέλθει οικονομικά στη κάλυψη  ακόμη και βασικών οικογενειακών αναγκών,  η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα  νεο μισθολογικό πογκρόμ με στόχο να φέρει τους μισθούς του Δημοσίου στο επίπεδο των χειρότερων αμοιβών του ιδιωτικού τομέα.
Από το ψαλίδισμα αυτό δεν θα γλυτώσει καμιά κατηγορία εργαζομένων στο Δημόσιο τομέα .
Αυτό το χαρακτήρα  θα έχει το νέο Μισθολόγιο –Φτωχολόγιο για το οποίο κυβέρνηση και ΑΔΕΔΥ ξεκίνησαν  τις διερευνητικές επαφές , με την κυβέρνηση να θέλει να επιβάλει το δικό της πλαίσιο διαλόγου το οποίο έδωσε ήδη στη δημοσιότητα.
Η ΑΔΕΔΥ με τη σειρά της εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία
1. Το Νέο Μισθολόγιο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «όχημα» παγίωσης και διεύρυνσης της λιτότητας, με δεδομένο ότι οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων έχουν ήδη μειωθεί πάνω από 25%, εξ’ αιτίας των πρόσφατων περικοπών στο πλαίσιο της εφαρμογής του μνημονίου.
2. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί να γίνει διαπραγμάτευση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και δεν αποδέχεται μια διαδικασία διαβούλευσης και «διαλόγου» που δίνει τη δυνατότητα στην Κυβέρνηση για μονομερείς αποφάσεις.
3. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αγωνίζεται για ένα νέο ενιαίο και δίκαιο Μισθολόγιο που θα ενσωματώνει όλα τα επιδόματα στο βασικό μισθό, θα αναβαθμίζει τις αποδοχές των εργαζομένων στο δημόσιο και θα διαμορφώνει μια νέα βάση εκκίνησης στους εισαγωγικούς μισθούς, τέτοια που να εμπεριέχει το πάγιο αίτημα της ενσωμάτωσης των επιδομάτων.