Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Τροποποιήθηκαν οι διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα για τις μετατάξεις των νοσηλευτών.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από την Κυβέρνηση αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο γίνονται οι μετατάξεις του προσωπικού των Νοσοκομείων , πλην των ιατρών.Στην ουσία δηλαδή τροποποιείται το άρθρο 71 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα ειδικά για το προσωπικό των νοσοκομείων.
Συγκεκριμένα σε σχεδιο νόμου του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας , εισήχθη τροπολογία που προβλέπει ότι από δω και πέρα οι μετατάξεις και μεταφορές του προσωπικού των νοσοκομείων, εκτός από τους γιατρούς, θα γίνονται μόνο με σύμφωνη γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου των Νοσοκομείων στα οποία εργάζονται οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι.
Την τροπολογία αυτή ψήφισαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ
Την καταψήφισαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ .
Τα δυο κόμματα της αριστεράς τάχθηκαν υπέρ της ύπαρξης κοινωνικών κριτηρίων για τις μεταταξεις και επισήμαναν, σωστά, ότι θα ενταθούν τα ρουσφέτια αφού είναι γνωστό ότι τα ΔΣ των Νοσοκομείων είναι στην ουσία κομματικά όργανα.
Εντύπωση προκαλούν ορισμένα στοιχεία που έδωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Υγείας Γ.Παπαγεωρίου
" Αλήθεια, δεν γνωρίζετε ότι υπάρχει κύμα φυγής από τα νοσοκομεία; Αυτή τη στιγμή, κρατούνται πενήντα τέσσερις μετατάξεις μέχρι να ψηφιστεί ο νόμος μόνο από το Αττικό, περισσότερες από εξακόσιες στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου της Αττικής, δύο χιλιάδες περίπου σε όλη την Ελλάδα".

Οι τοποθετήσεις των Βουλευτών εδώ