Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

Για τη χορήγηση των ειδικών αδειών και επιδομάτων σε ειδικά τμήματα και Μονάδες του Νοσοκομείου Πρέβεζας.



Είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα τα προβλήματα στελέχωσης που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της χώρας. Προβλήματα που όλο και μεγαλώνουν, καθώς ένα σημαντικό τμήμα των εργαζομένων συνταξιοδοτείται, ενώ οι ρυθμοί ανανέωσης του στελεχιακού τους δυναμικού είναι πολύ χαμηλοί.
Σαν να μην έφταναν αυτά, παρατηρείται το φαινόμενο να ιδρύονται, να οργανώνονται και να λειτουργούν τμήματα, να εντάσσονται αυτά στα οργανογράμματα των νοσοκομείων και οι διοικήσεις, κατά ένα ιδιαίτερο τρόπο, να «ξεχνούν» επισήμως να χορηγήσουν στους εργαζόμενους αυτά που κατά νόμο δικαιούνται. Μιλάμε κυρίως για ειδικά τμήματα και Mονάδες των νοσοκομείων, που η πολιτεία έχει φροντίσει να χορηγεί ειδικές άδειες και ειδικά επιδόματα στους εργαζόμενους . Διαβάστε εδώ.
Υπάρχουν περιπτώσεις που αυτά (επιδόματα, άδειες) χορηγούνται άτυπα ή εν μέρει, γιατί οι διοικήσεις των νοσοκομείων δεν φρόντισαν να λύσουν το τυπικό μέρος και κάθε φορά η χορήγησή τους κρέμεται στη «καλή» ή όχι διάθεση της κάθε διοίκησης του νοσοκομείου.


Πιστεύουμε ότι το Νοσοκομείο της Πρέβεζας πρέπει άμεσα να ανταποκριθεί σε αυτή την απαίτηση, καθώς σήμερα στο Νοσοκομείο λειτουργούν τέτοια τμήματα, όπως Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, Τμήμα Επειγόντων, Μονάδα Νοσηλείας Μεσογειακής Αναιμίας, ενταγμένα στο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου,(διαβάστε εδώ, άρθρο 6) αξιοποιώντας προσωπικό του Νοσοκομείου και επισήμως δεν έχει κατοχυρωθεί η χορήγηση των ειδικών αδειών και επιδομάτων στους εργαζόμενους σε αυτά. Ενώ, και μάλιστα πολύ ορθά, το δικαίωμα αυτό έχει κατοχυρωθεί σε άλλες Μονάδες και τμήματα του Νοσοκομείου .

Αναμένουμε την θετική ανταπόκριση της Διοίκησης του Νοσοκομείου.