Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

Πολλά εγκαίνια . Να είχαμε και προσωπικό!

Ασφαλώς και δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα με την εγκαινίαση κτιριακών υποδομών στα Νοσοκομεία της χώρας μας .Ευπρόσδεκτες είναι! Αρκεί βέβαια να αποδίδονται σε χρήση αφού έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα (στελέχωση, ιατρομηχανολογικός εξοπλισμός) για τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία τους.
Αυτές τις ημέρες ο Υπουργός Υγείας ήταν πάλι στην Ήπειρο προσκαλεσμένος σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ.
Με τη ευκαιρία αυτή εγκαινίασε το σταθμό του ΕΚΑΒ στα Δολιανά του Δήμου Καλπακίου Ιωαννίνων και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στο Νοσοκομείο της Άρτας.

Τι ακριβώς εγκαινίασε στα Δολιανά;
Ένα δωμάτιο, δίπλα στο Αγροτικό ιατρείο, για το προσωπικό του ΕΚΑΒ ,που λειτουργεί σε δυο βάρδιες μαζί με ένα ασθενοφόρο, που σταθμεύει στη περιοχή για να καλύψει επείγουσες ανάγκες της περιοχής. Όμως ακόμη δεν έχει γίνει κάποια προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού που θα εξασφαλίζει την πλήρη λειτουργία της μονάδας στα Δολιανά σε τρεις βάρδιες(όλο το 24ωρο), για την αντιμετώπιση των σοβαρών και έκτακτων περιστατικών. Σε μια τέτοια περίπτωση θεωρείται αναγκαία η πρόσληψη δέκα περίπου ατόμων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Τι εγκαινίασε στο Νοσοκομείο της Άρτας;
Ένα χώρο 500 περίπου τετραγωνικών μέτρων που θα χρησιμοποιηθεί σαν χώρος ΤΕΠ.
Όμως τι είδους λειτουργία ΤΕΠ είναι αυτή όταν δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό;
Πώς είναι δυνατόν να θεωρηθεί ΤΕΠ ένα τμήμα που λειτουργεί χωρίς προδιαγραφές ΤΕΠ και με ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ γιατρούς;
Διαβάστε εδώ από το Artanews σχετική ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Άρτας.

Τη ταινία αυτή την έχουμε ξαναδεί άπειρες φορές στο παρελθόν τόσο με τη κυβέρνηση της ΝΔ όσο και πιο πριν με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
Με αποτέλεσμα όλες αυτές οι υποδομές στην συντριπτική πλειοψηφία τους να υπολειτουργούν.