Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

Δυο μέτρα και δυο σταθμά στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Είναι γνωστό ότι στο Νοσοκομείο Πρέβεζας υπάρχουν σε αρκετά τμήματα προβλήματα από την ελλειπή στελέχωση.
Τέτοιες ελλείψεις υπάρχουν στη Νοσηλευτική Υπηρεσία , στη Διοικητική Υπηρεσία , στο Φαρμακείο, στη Βιοϊατρική Τεχνολογία, στα εργαστήρια.
Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις που τμήματα που θα έπρεπε η θα μπορούσαν να λειτουργήσουν (αναισθησιολογικό, τμήμα αποστείρωσης κλπ) και δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης νοσηλευτικού ή άλλου προσωπικού, ενώ υπάρχουν και τμήματα που κατά περιόδους δυσκολεύονται να παράσχουν τα οφειλόμενα ρεπό στους εργαζόμενους ή ακόμα και άδειες.
Συχνά είναι επίσης και τα παράπονα των επικεφαλής υπηρεσιών για ανεπαρκή στελέχωση των υπηρεσιών που προϊστανται.
Μάλιστα ένα σημαντικό τμήμα της Διοικητικής Υπηρεσίας, έχει καλυφθεί με μετακινήσεις και μετατάξεις νοσηλευτικού προσωπικού!
Θα μπορούσαν λοιπόν κάποια από τα προβλήματα αυτά των υπηρεσιών να λύνονταν με τροποποίηση του οργανογράμματος του Νοσοκομείου,το οποίο μάλιστα είχε πρόσφατα τροποποιηθεί (Δεκέμβριος 2005).
Παρεμπιπτόντως δεν είδαμε όμως κινήσεις προς αυτή τη κατεύθυνση.
Αντιθέτως πληροφορηθήκαμε, μια βιαστική και εν κρυπτώ και παραβύστω απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Πρέβεζας με την οποία κατάργησε 5 θέσεις μη ιατρικού προσωπικού για να καλύψει θέσεις ιατρικού προσωπικού.
Συγκεκριμένα κατήργησαν 1 θέση ΥΕ Προσωπικού Εστίασης (όταν όλο και περισσότερο επιβαρύνεται ο όγκος εργασίας του υπάρχοντος προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων) και 1 θέση ΥΕ Βοηθητικού Προσωπικού για να προσλάβει μια Αναισθησιολόγο γιατρό και 3 θέσεις ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας για να κάνουν Διευθύντρια μια Επιμελήτρια της Αιμοδοσίας.!
Χρειάζεται επιπλέον αναισθησιολόγος γιατρός στο Νοσοκομείο Πρέβεζας; Βεβαίως και χρειάζεται. Υπηρετούν 3 γιατροί , εκ των οποίων μια γιατρός απουσιάζει με μακροχρόνια άδεια.
Αλλά πρώτον υπήρχαν και άλλοι τρόποι για να προσλάβουν ως επί θητεία την επιπλέον γιατρό και δεύτερον υπάρχουν και άλλες ελλείψεις στο Νοσοκομείο και δεν είδαμε τέτοια βιασύνη για κάλυψή τους από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.
Όσο για την Αιμοδοσία του Νοσοκομείου είναι γνωστό ότι ο οργανισμός προβλέπει μια θέση Επιμελητή Α΄και μια θέση Επιμελητή Β'.Υπηρετούν ήδη δυο γιατροί.Αν ήθελαν να κάνουν διευθύντρια τη μια εξ αυτών ας τροποποιούσαν τη μια από αυτές τις θέσεις και όχι να καταργούσαν 3 θέσεις ΥΕ προσωπικού ( προφανώς για να την καλύψουν οικονομικά) που κάλλιστα θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν είτε απο τη Νοσηλευτική είτε απο τη Διοικητική Υπηρεσία.
Να σημειώσουμε δυο πράγματα ακόμη.
  1. Το Σύλλογο Εργαζομένων ούτε τον ρώτησαν ούτε τον πληροφόρησαν επίσημα!
  2. Η συγκεκριμένη απόφαση, όπως μάθαμε, ήταν όμόφωνη.

Να δούμε τώρα τι θα πουν για τα προβλήματα στελέχωσης των τμημάτων του Νοσοκομείου.