Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Φύκια για μεταξωτές κορδέλες προσπάθησε να «πουλήσει» ο υφυπουργός Υγείας Α. Μπέζας στην Πρέβεζα.



 Μια επικοινωνιακή φούσκα και τίποτε παραπάνω ήταν  η επίσκεψη  του υφυπουργού Υγείας  Α. Μπέζα στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.
Εντάσσεται  στο ευρύτερο  επικοινωνιακό πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης να στηρίξει  την πολιτική της   και τα ερείσματα της στο χώρο της Υγείας, καθώς μάλιστα  το τελευταίο διάστημα αυτή ακριβώς η πολιτική  συναντά όλο και μεγαλύτερες αντιδράσεις  και ιδιαίτερα στην Πρέβεζα, με τη δράση και της Επιτροπής Αγώνα  ξεσηκώνει εναντίον της ευρύτερα στρώματα του πληθυσμού και έχει θορυβήσει τα κυβερνητικά επιτελεία.

Ο υφυπουργός Υγείας ,  κάνοντας το μαύρο- άσπρο, υποσχέθηκε  δήθεν αναβάθμιση του Νοσοκομείου Πρέβεζας υπεραμυνόμενος  επανειλημμένα του νέου  οργανογράμματος του Νοσοκομείου,  του Δεκέμβρη του 2012, το οποίο οργανόγραμμα αποτέλεσε στρατηγικό πλήγμα  υποβάθμισης για το νοσοκομείο Πρέβεζας, καθώς κατήργησε  22 οργανικές θέσεις ειδικευμένων γιατρών (σε ένα νοσοκομείο 110 οργανικών κλινών ), βάζοντας οριστικά ταφόπλακα σε κάθε προοπτική ανάπτυξης του Νοσοκομείου, διέλυσε και κατάργησε το Ουρολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Πρέβεζας, άφησε έξω και ξεκρέμαστες  τις δομές Ψυχικής Υγείας ,κατάργησε  2 δεκάδες θέσεις της διοικητικής υπηρεσίας και περίπου 10 θέσεις της νοσηλευτικής υπηρεσίας.

 Όταν την τετραετία 2010 -2013   χάθηκαν  16 πραγματικές θέσεις εργασίας ειδικευμένων γιατρών ( 25 αποχωρήσεις έναντι 9 προσλήψεων)    και το 2014 αναμένονται άλλες 2-3 τουλάχιστον  αποχωρήσεις, ο υφυπουργός αποκάλεσε "αναβάθμιση του Νοσοκομείου Πρέβεζας" και "φροντίδα του υπουργείου   για το Νοσοκομείο Πρέβεζας" το τάξιμο …της πρόσληψης 2 ειδικευμένων γιατρών επί θητεία , από προκηρύξεις του 2009-2010!!!Αυτό και αν  είναι  η επιτομή της κοροϊδίας.
 
Όταν  το 2014 αποχωρούν από το Νοσοκομείο της Πρέβεζας  οι 2  από  τους 3 επικουρικούς  γιατρούς  που εργάζονται και  ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου  για το 2014 δίνει τη δυνατότητα πρόσληψης  1 και το πολύ  2 επικουρικών γιατρών   , ο υφυπουργός το χαρακτήρισε κι αυτό…. αναβάθμιση του Νοσοκομείου και φροντίδα του Υπουργείου για  το Νοσοκομείο Πρέβεζας!!!

Όταν την τετραετία 2010- 2013 είχαμε στο Νοσοκομείο Πρέβεζας καθαρή απώλεια 76 θέσεων μόνιμου  μη ιατρικού προσωπικού ( 91 αποχωρήσεις έναντι 15 προσλήψεων –συμπεριλαμβανομένων και των προσελθόντων με μετατάξεις- μεταθέσεις) και το 2014 αναμένεται η αποχώρηση  τουλάχιστον ακόμη  15-20  μονίμων  εργαζομένων  , ο Α. Μπέζας θεώρησε «αναβάθμιση του Νοσοκομείου» τις ….υποσχέσεις για πρόσληψη μερικών συμβασιούχων ( ολίγων μηνών ) μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και ένα ή δυο άτομα από τρίτεκνους σχολικούς φύλακες !!!

Κάνοντας  μάλιστα μαθήματα Ελληνικής γλώσσας  στο κοινό, ανέφερε ότι "δεν είναι ιδιωτικοποίηση η απόδοση υπηρεσιών του Νοσοκομείου  προς εκμετάλλευση από  ιδιώτες"  ( φύλαξη, καθαριότητα, σίτιση )  , όταν ακόμη κι αυτό το …ρημάδι το βικιλεξικό  να άνοιγε ( ΚΛΙΚ ΕΔΩ)  θα μάθαινε τι σημαίνει ιδιωτικοποίηση!
Το πιο άσχημο όμως μαντάτο ήταν σχετικό με τις ιδιωτικοποιήσεις,  καθώς άφησε να εννοηθεί καθαρά ότι όλες οι υπηρεσίες στα νοσοκομεία  πλην αυτών της παροχής ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών θα παραχωρηθούν   σε ιδιώτες!

Χαρακτήρισε μικρές τις μειώσεις στο  προϋπολογισμό του Νοσοκομείου Πρέβεζας,  όταν ήδη με τον περσινό  προϋπολογισμό το Νοσοκομείο αντιμετώπισε σοβαρότατα προβλήματα έλλειψης βασικών υγειονομικών υλικών και αντιδραστηρίων.

Ο υφυπουργός Υγείας Α. Μπέζας ήλθε στο Νοσοκομείο Πρέβεζας  με χάντρες και καθρεφτάκια…
Επειδή στην περιοχή μας ,σπανίζει το κουτόχορτο…
δεν θα πάρουμε ούτε χάντρες ούτε καθρεφτάκια!
Απλά, γιατί έχουμε την πεποίθηση ότι  το Νοσοκομείο μας δεν αναβαθμίζεται με υπουργικά φούμαρα!
Την αναβάθμιση του Νοσοκομείου και των δομών Δημόσιας  Υγείας  στην περιοχή μας θα τη φέρει ο ενωτικός,  οργανωμένος , μαζικός αγώνας των κατοίκων της Πρέβεζας.

Κι αυτό θα το νιώσει στο πετσί της  πολύ  σύντομα η κυβέρνηση


Αναμένονται τις επόμενες ημερες συνέντευξη τύπου  και αλλες πρωτοβουλίες  του σωματείου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας,  το οποίο θα απευθυνθεί  και πάλι  στην κοινωνία και τους πολίτες της Πρέβεζας.

ΥΓ : Τη  λέξη «δωρεάν» στο χώρο της Υγείας …απ΄ ό,τι  καταλάβαμε, δεν τη γνωρίζει ο Α.Μπέζας