Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ! ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΡΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ –ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ



Από σήμερα με απόφαση της κυβέρνησης ενεργοποιείται η επιβολή των νέων χαρατσιών στην Υγεία.

Συγκεκριμένα με εγκύκλιο ( ΚΛΙΚ ΕΔΩ)  που απέστειλε ο υπουργός Υγείας την παραμονή της πρωτοχρονιάς στους Διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των  Υγειονομικών Περιφερειών   αναφέρει:

Κατόπιν της έκδοσης του Ν. 4093/2012, παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή των οριζόμενων στις διατάξεις της περίπτωσης 12 της υποπαραγράφου ΙΒ.2 της παραγράφου ΙΒ του πρώτου άρθρου ως εξής:
Από 1.1.2014, όλοι οι ασθενείς προς εισαγωγή για νοσηλεία σε νοσοκομείο του ΕΣΥ οφείλουν να καταβάλουν το ποσό των είκοσι πέντε (25) ευρώ. Η εν λόγω καταβολή είναι εφάπαξ, δεν βαρύνει τον ασφαλιστικό φορέα του ασθενούς και είναι ανεξάρτητη της εφάπαξ προβλεπόμενης καταβολής για το εξέταστρο.
Της ανωτέρω καταβολής εξαιρούνται ρητώς και μόνο οι κάτωθι κατηγορίες ασθενών:
1. Οι κάτοχοι βιβλιαρίου οικονομικής αδυναμίας ή πιστοποιητικού κοινωνικής προστασίας (απαραίτητη η προσκόμιση του βιβλιαρίου ή του πιστοποιητικού το οποίο θα πρέπει να είναι σε ισχύ).
2. Οι χρόνιοι πάσχοντες από την κύρια πάθησή τους και για όλες τις δευτερεύουσες παθήσεις που απορρέουν από αυτήν .
3. Τα Α.Με.Α που έχουν πιστοποιημένο από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) ποσοστό αναπηρίας 80%.
4. Για συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών, όπως κρατούμενοι φυλακών, στρατιωτικό προσωπικό, είναι σε εφαρμογή οι ειδικές ισχύουσες διατάξεις.
Παρακαλείσθε για την άμεση παροχή κατευθυντήριων οδηγιών στα νοσοκομεία αρμοδιότητάς σας.

Ταυτόχρονα ενεργοποιείται και η ρύθμιση  καταβολής ενός ευρώ ανά συνταγή φαρμάκων υπέρ ΕΟΠΥΥ, ακόμη και αν πρόκειται για χρόνιους ασθενείς. Η ρύθμιση αυτή σε ένα μεγάλο μέρος ασθενών δεν θα αφορά μόνο 1 ευρώ αλλά περισσότερα, γιατί όπως αναφέρει ακόμη και  η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας ( με τον οποίο δεν συμφωνούμε σε πολλά) ΚΛΙΚ ΕΔΩ  :

«Ολέθριες όμως θα είναι οι συνέπειες και στην τσέπη των ασθενών, αφού ο ασθενής που πάσχει από νοσήματα πολλαπλών θεραπευτικών πρωτοκόλλων, θα είναι υποχρεωμένος να πληρώνει για κάθε συνταγή διαφορετικού πρωτοκόλλου επιπλέον, δηλαδή αν ο ασθενής πάσχει από 3 νοσήματα (πχ Σακχαρώδη διαβήτη, Υπερλιπιδαιμία, αρτηριακή Υπέρταση) και χρειάζεται 1 φάρμακο για το κάθε νόσημα, θα πρέπει να λαμβάνει διαφορετική συνταγή για το καθένα, οπότε θα επιβαρύνεται με 3 Ευρώ αντί για 1 Ευρώ. Σε περιπτώσεις δε, που ο ασφαλισμένος χρειάζεται περισσότερα φάρμακα διαφορετικών μεταξύ τους πρωτοκόλλων, θα χρειαστεί περισσότερες διαφορετικές συνταγές και το κόστος που θα κληθεί για αυτές να πληρώσει, μπορεί να φτάσει μηνιαίως στα 8 ή 10 ευρώ».

Τις επόμενες μέρες θα ξεδιπλωθεί η πολιτική των συρρικνώσεων μονάδων του ΕΣΥ, διαθεσιμοτήτων υγειονομικών  και οι ανατροπές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας . Όλα αυτά αποτελούν μέρος του συνολικότερου σχεδίου   της κυβέρνησης-τρόικας για την πλήρη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, την πλήρη εμπορευματοποίηση όλων των υπηρεσιών υγείας , τη μεταβίβαση της δαπάνης για υπηρεσίες υγείας στις τσέπες των πολιτών ,  την εκβαράθρωση στον υγειονομικό καιάδα εκατομμυρίων φτωχών και ιδιαίτερα των    ανασφάλιστων συνανθρώπων μας.
 
Μπροστά μας  υπάρχει ένας μόνο  δρόμος . Αυτός της σύγκρουσης μέχρι το τέλος με αυτήν την  πολιτική.

Η πρώτη μεγάλη σύγκρουση της νέας  χρονιάς με την κυβέρνηση της καταστροφής και εξαθλίωσης του λαού  θα  ξεκινήσει από το χώρο της Υγείας .

Μέτωπο τώρα κοινωνίας υγειονομικών ενάντια στα χαράτσια στην υγεία.
Για την κατάργηση κάθε πληρωμής στην Υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Για ένα νέο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας ελεύθερα προσβάσιμο από όλους .
Για να αναβαθμιστούν όλες οι δομές του ΕΣΥ ώστε να καλύπτουν πλήρως και με ασφάλεια όλες τις λαϊκές ανάγκες σε υπηρεσίες υγείας στον πληθυσμό ευθύνης τους.
Για να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση  στο χώρο της Υγείας..
Για να γίνει ο χώρος της Υγείας το Βατερλό της πολιτικής  συγκυβέρνησης τρόικας.
Ο Ιανουάριος θα είναι και για την Πρέβεζα μήνας μάχης για την Υγεία. Με επίκεντρο τις δράσεις της "Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία στην Πρέβεζα", στην πολη και τα χωριά του νομού.