Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Τάζουν και εκβιάζουν!!!


Σε παιχνίδι ωμού εκβιασμού της Πρεβεζάνικης Κοινωνίας αλλά και μικροπολιτικής μετατρέπεται από την κυβερνητική πλευρά η αναγκαιότητα ανέγερσης νέου Νοσοκομείου στη Πρέβεζα.
Εκβιάζουν χιλιάδες κατοίκους της πόλης και του νομού μας με το δίλημα ή δέχεστε νέο Νοσοκομείο με ΣΔΙΤ ή το παίρνουμε και το πάμε σε αλλο Δήμο (συνολικού πληθυσμού 5000 κατοίκων). Μετατρέπουν την υπόθεση του νέου νοσοκομείου σε περιφερόμενο θίασο.

Από αυτή τη πλευρά είναι χαρακτηριστικό το παρακάτω δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Πρέβεζας της ΝΔ κ.Τρυφωνίδη.

Δελτίο Τύπου

Απεμπλοκή του Νέου Νοσοκομείου Πρέβεζας

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Πρέβέζης κ.Γιώργου Τρυφωνίδη πραγματοποιήθηκε σήμερα (11/6/09) ευρεία σύσκεψη στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Συγχρηματοδοτούμενων Έργων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών κ.Λεωνίδα Κορρέ.Στη σύσκεψη εκτός από τον Βουλευτή και τον Γενικό Γραμματέα συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. κ.Χάρης Λαμπρόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ.Χρηστος Στάντζος και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Κατά την σύσκεψη αποφασίσθηκε να μην στερηθεί ο Νομός Πρεβέζης του Νέου Νομαρχιακού Νοσοκομείου μετά την εμπλοκή που παρουσιάσθηκε στο οικόπεδο του Μύτικα και να προχωρήσει η διαδικασία σε προσφερθέντα οικόπεδα του Δήμου Ζαλόγγου.
Έτσι κλιμάκιο της ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. μετά των συνεργατών του Τεχνικού Συμβούλου που έχει αναλάβει τα του διαγωνισμού θα επισκεφθούν τον Δήμο Ζαλόγγου την Δευτέρα 15/6/09 προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες ενέγειες ώστε στο συντομότερο δυνατό χρόνο να δημοπρατηθεί το έργο με το σύστημα ΣΔΙΤ.
Ο Βουλευτής του Νομού κ.Γιώργος Τρυφωνίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του από την εξέλιξη και έκανε την ακόλουθη δήλωση:
" Πρέπει να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Νομού μας και η βελτίωση των παροχών όπως και των άλλων κοινωνικών παροχών είναι στις προτεραιότητες μας.
Το χρωστάμε ιδίως στη νέα γενιά δημιουργώντας νέες βελτιωμένες συνθήκες ζωής στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.
Η απεμπλοκή του Νέου Νοσοκομείου και η προοπτική της κατασκευής του σε γήπεδο του Δήμου Ζαλόγγου, τριπλάσιας έκτασης από το προηγούμενο, που βρίσκεται στον ίδιο οδικό Άξονα Πρέβεζας -Ηγουμενίτσας και στο πλησιέστερο προς την πόλη της Πρέβεζας σημείο, είναι μια επιλογή που δρομολογήθηκε.
Στόχος όλων να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο και σύντομα να εχουμε ένα Δημόσιο Νοσοκομείο ενταγμένο στο ΕΣΥ που θα προσφέρει στους Πρεβεζάνους και τους επισκέπτες του Νομού σύγχρονες ιατρικές υπηρεσίες"

ΑΘΗΝΑ 11/6/09

Παρατηρήσεις.

1.Για ποιά απεμπλοκή μας μιλούν; Εδώ πρόκειται για εμπλοκή και διαπλοκή της υπόθεσης της παροχής δευτεροβάθμιας περίθαλψης στο νομό μας στα γρανάζια του Ιδιωτικού Κερδοσκοπικού Επιχειρηματικού Κεφαλαίου.
2.Ποιοι διοργανώνουν και τι είδους συσκέψεις είναι αυτές που αποφασίζουν για τα ζητήματα της παροχής υπηρεσιών υγείας σε μια περιοχή, από την οποία απουσιάζουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι και οι καθ' ύλην αρμόδιοι φορείς;
3.Προσέξτε διατύπωση στο δελτίο τύπου:"Κατά τη σύσκεψη αποφασίσθηκε να μη στερηθεί ο Νομός Πρεβέζης του Νέου Νομαρχιακού Νοσοκομείου". Λες και απευθύνονται σε ιθαγενείς και αποφάσισαν να μην μας στερήσουν τα "καθρεφτάκια".Υποχρέωση έχετε κύριοι!Υποχρέωση και καθήκον να ανταποκριθείτε στο καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας για νέο αποκλειστικά Δημόσιο Νοσοκομείο.
4.Αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Νομού μας και βελτίωσης των παροχών δεν γίνεται με πολιτικές του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και της παράδοσης των υπηρεσιών υγείας στα αρπακτικά του ιδιωτικού κερδοσκοπικού κεφαλαίου.Γιατί αυτό πρόκειται να κάνετε.
5.Δημόσιο νοσοκομείο με ΣΔΙΤ δεν γίνεται.Η πρόθεσή σας είναι η ανέγερση και λειτουργία ενός ιδιωτικού στην ουσία νοσοκομείου, στο οποίο παρεμπιπτόντως θα απασχολούνται ως δημόσιοι λειτουργοί μόνο οι γιατροί και οι νοσηλευτές και αυτοί με άγνωστες μέχρις στιγμής εργασιακές σχέσεις.Όλα τα άλλα θα τα διαχειρίζεται ο ιδιώτης επιχειρηματίας.
6.Βιάζεται και ο τεχνικοοικομικός σύμβουλος(Ευρωσύμβουλοι -Τράπεζα Αττικής)! Ε βέβαια , 730.000 ευρώ είναι η αμοιβή του.Είναι δυνατό να μη βιάζεται!!!
7.Ο εκβιασμός που ασκείται στην κοινωνία και στους πολίτες της Πρέβεζας και η προσπάθεια διάσπασης της κοινωνίας του νομού μας , δεν θα περάσει.
Δεν πρόκειται να γίνουμε συνένοχοι και συμμέτοχοι στο ξεπούλημα της παροχής δευτεροβάθμιας περίθαλψης στο νομό μας.
Δεν θα γίνουμε συμμέτοχοι και στα επικοινωνιακά παιχνίδια για επανεκλογή βουλευτών στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.
8.Αγωνιζόμαστε για ένα Αποκλειστικά Δημόσιο Νοσοκομείο χωρίς ΣΔΙΤ ,με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Μόνο αυτό θα επιτρέψουμε στο νομό μας.


Περισσότερα για τις απόψεις μας για τις ΣΔΙΤ :εδώ