Κυριακή 17 Ιουνίου 2007

Άμεσης προτεραιότητας οι παρεμβάσεις για ζητήματα Υγιεινής και Ασφάλειας στα Νοσοκομεία.

Το τελευταίο καιρό όλο και πληθαίνουν τα κρούσματα σοβαρών προβλημάτων υγείας αλλά και ατυχημάτων, των εργαζομένων σε Υγειονομικές Μονάδες της χώρας μας, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας . Από σοβαρά μυοσκελετικά προβλήματα και συμπτώματα υπερκόπωσης, που σαν επιδημία πλέον εξαπλώνονται ιδιαίτερα στο νοσηλευτικό σώμα, μέχρι ατυχήματα με μολύνσεις και επιμολύνσεις αλλά και ανάπτυξη κακοηθειών τόσο σε νοσηλευτές, όσο και σε εργαζόμενους στα εργαστήρια.

Μόλις την 17/6/2007, δημοσιεύτηκε (εφημερίδα «το Βήμα») η είδηση για προσβολή πέντε (5) εργαζομένων από καρκίνο, την τελευταία τριετία, στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα του Νοσοκομείου «Ασκληπιείο» Βούλας.

Ταυτόχρονα συχνές είναι οι καταγγελίες, για ελλιπή μέτρα προστασίας των εργαζομένων στο ΕΣΥ.

Θεωρούμε ότι θα πρέπει άμεσα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στα Νοσηλευτικά ιδρύματα να αναδείξουν τα προβλήματα αυτά , να καταδείξουν τις αιτίες τους(ελλιπής χρηματοδότηση ,ελλείψεις προσωπικού, υπερεντατικοποίηση εργασίας, ελλιπή μέτρα προστασίας ,παλαιά μηχανήματα, ανεπάρκειες στον εξαερισμό των θαλάμων εργασίας, μη εφαρμογή ισχυόντων νόμων και κανονισμών ,χρήση χημικών παρασκευασμάτων υπόπτων για καρκινογενέσεις κλπ) και ταυτόχρονα να πιέσουν για άμεσο έλεγχο όλων των χώρων εργασίας και νοσηλείας από εξειδικευμένους επιστήμονες και άμεση εφαρμογή εντός μηνός όλων των πορισμάτων και υποδείξεών τους.

Διότι καλώς οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων κάνουν αντικαπνιστικό αγώνα και συμφωνούμε με αυτό, αλλά όπως φαίνεται ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ!