Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Διευκρινίσεις του υπουργείου Υγείας σχετικά με την παράταση συμβάσεων επικουρικών ιατρών.



H απόφαση ΕΔΩ

Α) Ο επικουρικός ιατρός του οποίου η θέση έχει προκηρυχθεί και έχει καλυφθεί υποχρεούται να παραμείνει στη θέση του μέχρι την ανάληψη υπηρεσίας του επόμενου ιατρού και το χρονικό διάστημα της παράτασης δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες. Στην περίπτωση παραίτησης έχει τις κυρώσεις που προβλέπονται για τους επικουρικούς ιατρούς που παραιτούνται η αρνούνται διορισμό σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 2 του ν. 3868/201 (ΦΕΚ 129Α).
Οι ιατροί που υπηρετούν και παρατείνουν την θητεία τους με βάση τα ανωτέρω μπορούν να υποβάλουν υποψηφιότητα για νέα θέση επικουρικού ιατρού σε επικείμενη προκήρυξη χωρίς να παραιτούνται της θέσεως τους σύμφωνα με τον ν.4279 άρθρο δεύτερο.
Β) Στις περιπτώσεις όπου η θέση του επικουρικού ιατρού δεν έχει προκηρυχθεί και η θητεία του ήδη υπηρετούντος έληξε από 01.06.2014 ή λήγει εντός τριμήνου από τη δημοσίευση του ν.4279 αυτή δύναται να παραταθεί έως και έξι (6) μήνες με απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρχει η ανάλογη πίστωση. Οι Διοικητές των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων οφείλουν να καλέσουν τους ανωτέρω ιατρούς προκειμένου, εφόσον αυτοί το επιθυμούν, να υπογράψουν την αντίστοιχη παράταση της σύμβασης. Αντίγραφα των συμβάσεων αυτών υποχρεούνται να αποστέλλουν στην υπηρεσία μας προκειμένου να προβεί σε διαγραφή των αιτήσεων εφόσον υπάρχει σχετική εγγραφή στον κατάλογο των επικουρικών ιατρών. Για τα ανωτέρω οι Διοικητές ενημερώνουν σχετικά τους ιατρούς. Στην περίπτωση που ο ιατρός επιθυμεί να παραμείνει στον κατάλογο και να διεκδικήσει νέο διορισμό δεν επιτρέπεται να υπογράψει σύμβαση για παράταση της θητείας του.