Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Άντε και στην ανάσταση των νεκρών …καλοκαιριάτικα!Βρέθηκε  από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας η λύση για τη στελέχωση των μονάδων υγείας !

Αντί για την επαρκή στελέχωση με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό  θα επιστρατεύονται ...συνταξιούχοι γιατροί !

Ω! Ναι!

Παραθέτουμε ορισμένα αποσπάσματα από σχετικό δημοσίευμα από «Το Βήμα»:

[..Ο υπουργός πάντως στάθηκε και στο γεγονός της απροθυμίας των ιατρών να στελεχώσουν τις μονάδες Υγείας στα νησιά, αναφέροντας ότι παρότι υπάρχουν τα κονδύλια κανείς δεν πάει. «Λεφτά υπάρχουν», είπε χαρακτηριστικά, αλλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους γιατρούς για να πάνε στα νησιά].

Θαυμάστε τώρα με ποιες εργασιακές σχέσεις γυρεύει  ο Βορίδης να υπάρξει ενδιαφέρον:

[Με αφορμή και τις αντιδράσεις που υπάρχουν από πολλά νησιά για την έλλειψη γιατρών, ο Μάκης Βορίδης - μιλώντας στο Mega - είπε ότι «γίνεται προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα με μετακινήσεις, αποσπάσεις και τρίμηνες συμβάσεις»].
[Σε μια προσπάθεια να στελεχώσει τα αγροτικά ιατρεία των νησιών της άγονης γραμμής, το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει να επιστρατεύσει συνταξιούχους γιατρούς. Μάλιστα δρομολογείται και σχετική νομοθετική ρύθμιση η οποία θα τους δίνει το δικαίωμα συνταγογράφησης].

Και στο τέλος έρχονται και οι   «ειδικές δυνάμεις»  πεινασμένων συμβασιούχων, με μισθούς πείνας,  υγειονομικών:  

[Παράλληλα, για να δοθεί λύση στα προβλήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος των νησιών, σχεδιάζεται η δημιουργία «ομάδας κρούσης», η οποία θα αποτελείται από γιατρούς, διασώστες, νοσηλευτές, ψυχολόγους, μαίες και κοινωνικούς λειτουργούς και θα παρεμβαίνει επικουρικά στο Αιγαίο για την επίλυση σχετικών προβλημάτων].

Αν θα πέφτουν με αλεξίπτωτο, δεν το ξέρουμε ακόμη!

Πάντως το επόμενο στάδιο μετά την "επιστράτευση" και τα "κίνητρα" για τους συνταξιούχους γιατρούς θα  είναι:


...Η ανάσταση των νεκρών υγειονομικών! 

ΑΜΗΝ!