Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Για τις ελλείψεις που παρατηρούνται σε φάρμακα


Σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα ευρείας χρήσης παρατηρούνται εδώ και καιρό στα φαρμακεία και σύμφωνα μάλιστα με τους φαρμακοποιούς το φαινόμενο θα ενταθεί το επόμενο διάστημα.
Ο λόγος ; Προφανέστατα οι φαρμακοβιομήχανοι, οι φαρμακέμποροι   και οι μεγάλες φαρμακαποθήκες, που έχουν πριμοδοτηθεί αγρίως εδώ και χρόνια από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού , παίζουν τα γνωστά εκβιαστικά τους παιχνίδια.
Τόσα χρόνια, πότε η ΝΔ  πότε το ΠΑΣΟΚ,  από τη μια κατάγγελλαν το «καπέλο     ( της τάξης του 100%-600%) των φαρμακοβιομηχάνων , των φαρμακεμπόρων και των προμηθευτών και από τη άλλη έκαναν τις κατάλληλες «ρυθμίσεις» ώστε να τσεπώνουν αυτοί τα χρήματα. Δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις ώστε κυριολεκτικά να αλωνίζουν στο χώρο της Υγείας
Η πικρή αλήθεια είναι  ότι σήμερα η δημόσια υγεία και η περίθαλψη είναι στα χέρια αυτών των πιράνχας. Έχουν τις κατάλληλες διασυνδέσεις και τα «κονέ» στα Υπουργεία,   σε κάθε γειτονιά, σε κάθε  Κέντρο Υγείας, σε κάθε νοσοκομείο.
Λύση σε αυτό το πρόβλημα δεν πρόκειται να βρεθεί όσο η υγεία θα αποτελεί εμπόρευμα.
Γι αυτό και το αίτημα της αποκλειστικά Δημόσιας και Δωρεάν Υψηλής Ποιότητας Υγείας πρέπει ακόμα πιο έντονα και καθολικά να προβάλλεται σε κάθε γειτονιά, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε νοσοκομείο σε κάθε Κέντρο Υγείας.
Και παράλληλα με αυτό το αίτημα για Δημόσια και υπό πλήρη κοινωνικό έλεγχο βιομηχανία παραγωγής  φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού, καθώς και Δημόσιων μονάδων διάθεσης και εισαγωγής τέτοιων προϊόντων