Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ (Σ.Σ.Ε.Τ.Α.Λ)


  Συνάδελφοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα στον Δήμο Μυτιλήνης και στην Αναπτυξιακή Εταιρεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου εμπαίζονται προεκλογικά για το αν θα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους. Αρκετοί συμβασιούχοι στο Δήμο Μυτιλήνης παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 7 μήνες ενώ συνάδελφοι στην Α.Ε.Ν.Α.Λ. εδώ και 19 μήνες!.
 Η καταβολή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων χρησιμοποιείται για ακόμη μια φορά ως άλλοθι για τη συνεχή λήψη δανείων. Στο παρελθόν έχει παρατηρηθεί το ίδιο φαινόμενο με τη λήψη δανείων από το Δήμο Μυτιλήνης και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από τη μεριά της Α.Ε.Ν.Α.Λ. Αλλά αντί να εξοφληθούν οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι και να χρησιμοποιούνται ακόμη μια φορά ως πρόσχημα για δάνεια τα οποία  δεν καλύπτουν μόνο τις ανάγκες τις μισθοδοσίας.
 Στη σημερινή κατάσταση που διατρέχει τον εργασιακό τομέα με τη συρρίκνωση του εισοδήματος και την ανασφάλεια στο εργασιακό μέλλον καλούνται οι τοπικοί αιρετοί άρχοντες να σκύψουν πάνω από το υπαρκτό και δυσβάσταχτο οικονομικό πρόβλημα της μη καταβολής των δεδουλευμένων των συναδέλφων και να μην τους εμπαίζουν με την ευκαιρία της κάθε εκλογικής τους αναμέτρησης. Οι συμβασιούχοι μπορούν να πληρωθούν με πολιτική απόφαση ή ακόμη και με δάνειο όμως ειδικού σκοπού που προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση οι απλήρωτοι συνάδελφοι καλούνται να προπληρώνουν τον προσαυξημένο Φ.Π.Α. και τις ασφαλιστικές εισφορές. Μόλις κόψουν το τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών πρέπει να προσκομίσουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα για να πάρουν οποιοδήποτε ποσό «έναντι» της προσυμφωνημένης αμοιβής που σε ορισμένες περιπτώσεις αργεί έως και 19 μήνες!

Δεν είμαστε επαίτες
Διεκδικούμε την εργασιακή μας αξιοπρέπεια
τη νόμιμη εργασία και τα εργασιακά μας δικαιώματα 
και δεν θα επιτρέψουμε κανέναν εκβιασμό που να υποτιμά
την εργασιακή μας υπόσταση και την πολιτική νοημοσύνη μας.
Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ