Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Σκάνδαλο με τη στελέχωση του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Πρέβεζας


ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΕΙΝΗ

                                                                             Ιωάννινα, 28-7-2010

Προς: Υπουργείο Υγείας
        Διοικητή 6ης ΥΠΕ
Σε σκάνδαλο που απειλεί ανθρώπινες ζωές εξελίσσεται η στελέχωση του Αναισθησιολογικού τμήματος του ΓΝ Πρέβεζας, στο οποίο υπηρετεί μόνο ένας (!) γιατρός αναισθησιολόγος.
Παρά τις πολύμηνες παρεμβάσεις της ΕΙΝΗ της ΟΕΝΓΕ, του Ι.Σ. Πρέβεζας και της Διοίκησης του Νοσοκομείου στην 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας , αντί να λυθεί το πρόβλημα του Νοσοκομείου Πρέβεζας , υπεγράφη  χθες ο διορισμός δυο επικουρικών γιατρών αναισθησιολόγων στο Αναισθησιολογικό τμήμα του ΓΝ Χατζηκώστα Ιωαννίνων!
Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και η Υπουργός Υγείας είναι οι μόνοι υπεύθυνοι  όπου, μεσούσης της θερινής περιόδου, αρνούνται την παροχή επείγουσας περίθαλψης σε τραυματίες, ή ασθενείς που απαιτούν άμεση διασωλήνωση για να κρατηθούν στη ζωή, ακυρώνουν την πρωινή τακτική λειτουργία των χειρουργείων του Νοσοκομείου Πρέβεζας.
Την ύστατη αυτή στιγμή απαιτούμε να ακυρωθεί ο προκλητικός, ρουσφετολογικός διορισμός των επικουρικών γιατρών του Νοσοκομείου Χατζηκώστα και να τοποθετηθούν στο Νοσοκομείο Πρέβεζας .
Απαιτούμε να ολοκληρωθούν στο συντομότερο διάστημα οι διαδικασίες  πρόσληψης και διορισμού των αναισθησιολόγων για το νοσοκομείο Πρέβεζας, που εκκρεμούν εδώ και ένα χρόνο.  

             Ο Πρόεδρος                                        
          Τ.Νικολόπουλος    
                                                
           Η Γ.Γραμματέας  

           Μ.Κιτσανού