Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2008

Συνεχίζει την απεργία πείνας ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Κρεστένων Ηλείας

Δεν φτάνει η τραγωδία που βίωσε η περιοχή με τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007 , τώρα έβαλαν και στο "μάτι" το Γενικό Νοσοκομείο που υπάρχει στα Κρέστενα της Ηλείας.
Το νοσοκομείο έχει συνολικά 50 κλίνες και προσφέρει ιατρική περίθαλψη όχι μόνο στα Κρέστενα και στις γύρω περιοχές του νομού, αλλά δέχεται περιστατικά και από τη Γορτυνία της Αρκαδίας.
Τα τελευταία χρόνια συντελείται μια μεθοδευμένη υποβάθμιση του Νοσοκομείου( πολιτική της προγραμματισμένης φθοράς. Αφήνεις δηλαδή ένα πράγμα να σαπίζει και μετά έρχεσαι και λες: Τι να το κρατήσω, έχει καμιά αξία;) με στόχο να το μετατρέψουν σε Κέντρο Υγείας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τις πρόσφατες φονικές πυρκαγιές στην περιοχή, αποσπάστηκαν τρεις γιατροί, μεταξύ των οποίων και ο καρδιολόγος, στο Νοσοκομείο του Πύργου, που, αν και νέο, δεν έχει στελεχωθεί με το απαραίτητο προσωπικό.
Σε σχετική ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων, τονίζεται ότι η προσπάθεια για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου συνεχίζεται με τον ίδιο καταστροφικό ρυθμό, τονίζοντας: «Γινόμαστε μάρτυρες της αναληθείας και της υποκρισίας του υπουργείου Υγείας για τη στελέχωση και αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κρεστένων. Με την ακραία απόφαση μετακίνησης των συναδέλφων νοσηλευτριών, παρά τη θέλησή τους, στο Νοσοκομείο του Πύργου, και τη μετακίνηση και των τελευταίων ιατρών του Νοσοκομείου σε άλλα νοσοκομεία, διαλύεται η όποια ελπίδα για ανασυγκρότηση και λειτουργία του Νοσοκομείου».

Πριν τέσσερις μέρες ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κρεστένων αντιδρώντας στη μεθοδευμένη απαξίωση του Νοσοκομείου ξεκίνησε απεργία πείνας.
Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, ενώ ανά βάρδιες εργαζόμενοι θα κρατούν συντροφιά στον συνάδελφό τους, που διαμένει εντός ενός γραφείου, στο Νοσοκομείο.


Καλούμε κάθε άνθρωπο καλής θέλησης , όλους τους εργαζόμενους να εκδηλώσουν με όποιο τρόπο μπορούν τη συμπαράστασή τους στο αγώνα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κρεστένων .
Μόνο μια καταιγίδα αλληλεγγύης μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης για την απαξίωση του Νοσοκομείου.

Διαβάστε εδώ και εδώ.