Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.): Τι μήνυμα πήρε ο Άδωνης Γεωργιάδης από τις Ευρωεκλογές;



Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

 «Τι μήνυμα πήρε ο Άδωνης Γεωργιάδης από τις Ευρωεκλογές;»

Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.) καταγγέλλει τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη γιατί αυτές τις ύστατες, πριν τον ανασχηματισμό, ώρες επιχειρεί να δημιουργήσει τον προσωπικό του κομματικό στρατό στο χώρο της Υγείας, χρησιμοποιώντας ως όχημα την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος.
Σε νομοσχέδιο που συζητείται αύριο, 03/06/2014, στην αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου  και αφορά στην προσαρμογή στο εθνικό δίκαιο της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2012/25/ΕΕ, επιχειρείται για πολλοστή φορά σκανδαλωδώς από Υπουργό Υγείας, η παραχώρηση  εξουσιών και αρμοδιοτήτων στην Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος (ΝΠΔΔ) που αντιβαίνουν εκτός από το Σύνταγμα, ακόμα και εκείνους τους άγραφους νόμους της ηθικής και της κοινής λογικής!

Συγκεκριμένα στο Άρθρο 26 :
- Καταργούνται ή συγχωνεύονται περιφερειακά Τμήματα της Ε.Ν.Ε., στα οποία η σημερινή, φίλα προσκείμενη στον κ. Γεωργιάδη, Διοίκηση της Ε.Ν.Ε. δεν έχει την πλειοψηφία.
- Καταργείται το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, που διασφάλιζε ως τώρα τον πλουραλισμό και την δημοκρατική εκπροσώπηση όλων των τάσεων στο Διοικητικό Συμβούλιο, με σκοπό τη χειραγώγηση του Οργάνου.
- Επιχειρείται η αλλοίωση της βούλησης του εκλογικού σώματος των Νοσηλευτών, μέσα από την αλλαγή του συστήματος σταυροδοσίας, για ευνόητους λόγους επικράτησης συγκεκριμένων μηχανισμών.
- Επιχειρείται ο εκβιαστικός πειθαναγκασμός και ο εκφοβισμός των Νοσηλευτών μέσω της δυνατότητας που παραχωρείται στην Ε.Ν.Ε.  να επιβάλλει πρόστιμα, και να τα εισπράττει μέσω Κ.Ε.Δ.Ε.
- Παραχωρείται στην Ε.Ν.Ε. η δυνατότητα, να λειτουργεί ως ΚΕΚ  επιπέδου Ένα & Δύο, διαχειριζόμενη τεράστια κονδύλια που προορίζονται για την επαγγελματική κατάρτιση των Νοσηλευτών, χωρίς εγγυήσεις για  αξιοκρατική πρόσβαση, τη στιγμή μάλιστα που το Όργανο δεν εμπίπτει στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου!

Από όλα αυτά καταδεικνύεται ότι ο Υπουργός Υγείας, όχι μόνο δεν έλαβε κανένα μήνυμα από το αποτέλεσμα των πρόσφατων Ευρωεκλογών, αλλά με τις επιχειρούμενες ρυθμίσεις που προωθεί, επιχειρεί την πλήρη χειραγώγηση της Νοσηλευτικής κοινότητας ¨με καρότο και μαστίγιο¨, υποτιμώντας ταυτόχρονα τη νοημοσύνη όλων μας αναφορικά με τις πραγματικές του προθέσεις. 

Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.) ζητά την απόσυρση του επίμαχου Άρθρου 26, και την καταψήφιση του από την πλειοψηφία των Βουλευτών σε περίπτωση που κατατεθεί στην ολομέλεια.


   
                                        Γραφείο Τύπου ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.