Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

«Αξιολόγηση»: Οδεύοντας σε μια παρατεταμένη σύγκρουση από την οποία πρέπει να βγούμε νικητές.



Για το ζήτημα της «αξιολόγησης»  των υπαλλήλων  έχουμε αναφερθεί με επανειλημμένα δημοσιεύματα. ΚΛΙΚ ΕΔΩ στην ετικέτα "αξιολόγηση".
Έχουμε επίσης επισημάνει ότι μαζί με το βαθμολόγιο –μισθολόγιο ( που σύντομα θα αλλάξει και πάλι) , το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) αποτελούν τα εργαλεία,  τους πολιορκητικούς κριούς για την αλλαγή χαρακτήρα των δημόσιων υπηρεσιών και τις αντιλαϊκές ανατροπές σε αυτές.
Αυτό ήδη εμπεδώνεται σε μεγάλα τμήματα των εργαζομένων  στο Δημόσιο όπως δείχνουν οι δεκάδες χιλιάδες υπογραφές των υπαλλήλων με τις οποίες εκφράζουν την άρνησή τους να συμμετάσχουν στην διαδικασία της «αξιολόγησης».
Το αίτημα  της απόσυρσης και  κατάργησης  του νόμου παίρνει όλο και πιο μαζικά –θα λέγαμε καθολικά- χαρακτηριστικά.
Υπάρχουν όμως πολλά ακόμη να γίνουν σε αυτή την κατεύθυνση...

Καμιά χαλάρωση και επανάπαυση, γιατί όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει στα γνωστά χρονοδιαγράμματά της .
Άρα πάμε σε μια σύγκρουση διαρκείας  με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Τώρα απαιτείται χωρίς χάσιμο δευτερολέπτου ο μεγαλύτερος αγωνιστικός συντονισμός των τμημάτων  και κλάδων του δημοσίου.
Η οργάνωση της μάχης με τέτοιον τρόπο   και με μαζικούς όρους, ώστε να μην προχωρήσει καμιά διαδικασία από τις υπηρεσίες και όπου κυβέρνηση και διοικήσεις  κάνουν το πρώτο βήμα να υπάρχει άμεσο εναλλακτικό σχέδιο μπλοκαρίσματος της διαδικασίας.(Πχ όπου «περάσουν»  τη διανομή των φύλλων "αξιολόγησης", αυτά θα παραδίδονται αυτόματα  στα σωματεία και σε απεργιακές επιτροπές).   Ήδη  από τώρα μαζικές παρεμβάσεις  σε διοικήσεις για να μην προχωρήσουν οι επιμερισμοί τω ποσοστών.
Να κερδηθεί η μάχη της ενημέρωσης της κοινωνίας σε κάθε πόλη. 
Μέγιστος συντονισμός σε τοπικό επίπεδο σε κάθε πόλη, ώστε μεικτά κλιμάκια εργαζομένων από διάφορους χώρους του Δημοσίου να  παρεμβαίνουν και να περιφρουρούν  την απεργιακή αποχή .
Κλιμάκωση  από 1ης Ιούλη σε πανελλαδικό επίπεδο των κινητοποιήσεων που θα καταλήξει σε  γενικευμένη μαζική παράλυση κάθε διαδικασίας και λειτουργίας στο Δημόσιο.
Άμεσα μέσα από γενικές συνελεύσεις να προετοιμάζονται οι  εργαζόμενοι για το δεδομένο μιας  μακράς , καθημερινής ,  επίπονης   και ηχηρής σύγκρουσης  από την οποία πρέπει πάση θυσία να βγούμε νικητές...