Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Το ψέμα τους έχει κοντά ποδάρια...



«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...», αναφέρει ο στίχος του γνωστού ρεμπέτικου τραγουδιού. Και δυστυχώς οι πολίτες της Πρέβεζας, οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας, οι ασθενείς και οι νοσηλευόμενοι στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της Π.Ε. Πρέβεζας, το έχουν νιώσει στο πετσί τους για τα καλά. 

·         Στις 18 Ιανουαρίου του 2014, ο τότε Υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ,σε επίσκεψή του στην Πρέβεζα, είπε πως το 2014 η λειτουργία του Νοσοκομείου Πρέβεζας θα είναι καλύτερη από το 2013. Τα γεγονότα 6 μήνες μετά  τον διαψεύδουν! Μια μια οι κλινικές και τα τμήματα του Νοσοκομείου μπαίνουν στο «κόκκινο» , καθώς  αποχωρεί προσωπικό χωρίς να αντικαθίσταται.
·         Στις 18 Ιανουαρίου του 2014, ο τότε Υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ,σε επίσκεψή του στην Πρέβεζα, είπε πως θα υπάρξει Κέντρο Υγείας αστικού τύπου στη θέση του πολυϊατρείου του ΕΟΠΥΥ. Τα γεγονότα 6 μήνες  μετά τον διαψεύδουν!
·         Στις 18 Ιανουαρίου του 2014, ο τότε Υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ,σε επίσκεψή του στην Πρέβεζα έκανε λόγο για άμεση οικονομική ανταπόκριση, εφόσον το Νοσοκομείο της Πρέβεζας αντιμετωπίσει πρόβλημα. Τα γεγονότα 6 μήνες  μετά, πανηγυρικά τον διαψεύδουν!  
·     Στις 18 Ιανουαρίου 2014 ο τότε Υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ,σε επίσκεψή του στην Πρέβεζα έταξε ( για πολλοστή φορά τα τελευταία 10 χρόνια) το σταθμό του ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο Πρέβεζας. Τα γεγονότα 6 μήνες  μετά και πάλι τον διαψεύδουν!
·         Στις 18 Ιανουαρίου του 2014 ο τότε Υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, σε επίσκεψή του στην Πρέβεζα, είπε πως με υπουργική απόφαση το Νοσοκομείο της Πρέβεζας θα ενταχθεί  στις άγονες και προβληματικές περιοχές. H υπουργική απόφαση υπογράφηκε 6 μήνες μετά και ως ήταν αναμενόμενο …το Νοσοκομείο Πρέβεζας δεν εντάχθηκε στις   άγονες και προβληματικές περιοχές.
Είπαν, είπαν , έταξαν... Ο λαός μας όμως έχει μία όμορφη και ευφυή φράση για να περιγράψει όλα όσα προαναφέραμε. Μια φράση απλή, λιτή, λαϊκή, σοφή! Το ψέμα τους έχει κοντά ποδάρια...
 Οι προθέσεις τους είναι πιο ξεκάθαρες από ποτέ: Αυτοί θέλουν να «τελειώσουν» τόσο με τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας όσο και με το Δημόσιο  Νοσοκομείο της Πρέβεζας,
ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ όμως θα  το κρατήσουμε
Και θα το κρατήσουμε γιατί:
·       Κουραστήκαμε να τρέχουμε σε διπλανές πόλεις, για να βρούμε ουρολόγο για τους γονείς και τους παππούδες μας, χάνοντας μεροκάματα και εργατοώρες
·         Κουραστήκαμε να μην έχουμε ορθοπεδικό, όποια στιγμή τον χρειαστούμε.
·         Κουραστήκαμε να μεταφέρουμε τα παιδιά μας στο Νοσοκομείο  και να αγωνιούμε αν θα έχει παιδίατρο ή όχι.
·         Κουραστήκαμε να μην έχουμε ένα Νοσοκομείο που δε θα θυμίζει μόνο η ταμπέλα πως είναι τέτοιο.
·        Κουραστήκαμε να γινόμαστε ρεζίλι στους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή μας .
·         Κουραστήκαμε να μας θεωρούν την τελευταία τρύπα της φλογέρας
·         Κουραστήκαμε να αγνοούν τις μαζικές μας παρουσίες σε συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις
·         Κουραστήκαμε, γιατί η δημόσια, δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ, το κερδίσαμε και δε μας χαρίστηκε από κανέναν .

Έχει φτάσει η ώρα να γίνει επιτέλους ο πρεβεζάνικος λαός νοικοκύρης στον τόπο του!
Να έχει δημόσιες  δομές υγείας και Νοσοκομείο, που προσφέρουν ασφαλείς αξιοπρεπείς και απολύτως δωρεάν  υπηρεσίες.
Έφτασε η ώρα να τα κερδίσει και πάλι και όχι να του δοθούν! Γιατί δεν είμαστε ιθαγενείς που θεωρούν πως θα ξεγελάσουν με τα καθρεφτάκια...
Και θα τα  κερδίσει μόνο με πολύμορφους αγώνες, που θα συγκρούονται με τις πολιτικές  που συρρικνώνουν, απαξιώνουν και καταργούν τις δημόσιες δομές υγείας, με τις πολιτικές που επιβάλουν χαράτσια και πληρωμές την ώρα  της ανάγκης.
Ήδη από την Επιτροπή Αγώνα σχεδιάζονται μια σειρά από εκδηλώσεις, δράσεις και κινητοποιήσεις με αίτημα την δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλους του κατοίκους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και την αναβάθμιση των δημόσιων δομών παροχής υπηρεσιών υγείας στο Νομό, καθώς και του Νοσοκομείου της Πρέβεζας.
Είναι υποχρέωση όλων μας να συμμετέχουμε!

Ανάμεσα σε αυτές: Θεατρική Παράσταση από το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας, Νεολαιίστικη Καλλιτεχνική Εκδήλωση στην περιοχή "Πυροβολικό" και  Κεντρική Εκδήλωση στην παραλία της πόλης την Κυριακή 3 Αυγούστου. Με τελικό στόχο την οργάνωση Παμπρεβεζάνικης Κινητοποίησης έξω από το υπουργείο Υγείας στην Αθήνα.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ



ΠΡΕΒΕΖΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2014