Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Νέο μισθολόγιο από το νέο έτος με βάση τη ψευτο- αξιολόγηση των ποσοστώσεων!



Όπως το είχαμε αναφέρει και σε δημοσίευμά  μας στις 10 Απριλίου2014 -ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Γράφαμε για  τη ψετοαξιολόγηση των ποσοστώσεων:
Πρόκειται για ένα νομοθετικό έκτρωμα που τα αποτελέσματα της εφαρμογής του θα αξιοποιηθούν τον αμέσως επόμενο χρόνο για την επιβολή  του νέου μισθολογίου που ετοιμάζουν για το Δημόσιο ( όπου φέρνουν στην πράξη τον «ατομικό μισθό» στο Δημόσιο Τομέα). Είναι ξεκάθαρη η  δήλωση του Κ. Μητσοτάκη «Οι απολαβές κάθε υπαλλήλου πρέπει να είναι ανάλογες με τα προσόντα του, την απόδοσή του και τη θέση ευθύνης που έχει». (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Έρχεται λοιπόν σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης και με συνέντευξή του  στον τηλεοπτικό σταθμό Star (ΚΛΙΚ ΕΔΩ ) και δηλώνει ότι τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, ενώ μετά το Πάσχα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την αλλαγή του τρόπου επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο.
Τι θα περιλαμβάνει το νέο μισθολόγιο;
Το νέο μισθολόγιο θα περιλαμβάνει τη χορήγηση πριμ παραγωγικότητας στους δημόσιους υπαλλήλους που διακρίνονται για την “αποδοτικότητά” τους. ( οι βαθμοί  9 και 10 της αξιολόγησης των ποσοστώσεων).
Προσέξτε όμως : Όπως είπε  ο Μητσοτάκης, τα χρήματα που θα βρεθούν για το πριμ παραγωγικότητας δεν θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό, αλλά θα είναι ένα μέτρο «δημοσιονομικά ουδέτερο». ( εδώ πρέπει να αρχίσετε να ψυλλιάζεστε… διότι αφού δεν θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό  , από κάποιους πρέπει να αφαιρεθούν… )
Και πράγματι!!! Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατέστησε σαφές ότι θα υπάρξουν μισθολογικές ανακατατάξεις, χωρίς να προσδιορίσει ποιες ομάδες υπαλλήλων θα υποστούν νέες περικοπές μισθού, με αφορμή και τον νέο τρόπο αξιολόγησης.

Να σας τις πούμε λοιπόν εμείς τις ομάδες των υπαλλήλων  από τις οποίες θα αφαιρεθούν τα χρήματα.

Θα είναι:
  • το 15 %  των υπαλλήλων  που θα βαθμολογείται με βαθμούς από 1- 6 , άρα θα   αξιολογείται ως… ανεπαρκές 
  • και  η ομάδα εκείνη  των εργαζομένων που θα προσλαμβάνουν σε υπηρεσίες του Δημοσίου με την αναλογία προσλήψεις/αποχωρήσεις στο 1:10 και η οποία θα ανήκει στην κατηγορία του «ωφελούμενου» ή του ενοικιαζόμενου με μισθούς πραγματικά πείνας και χωρίς ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. 
"Χαρείτε" τον  υπουργό ΕΔΩ
 
Λέει ψέματα ο Μητσοτάκης για  το ότι δήθεν η  ψευτο-αξιολόγηση δεν θα συνδεθεί με   διαθεσιμότητες και απολύσεις.
Στην πραγματικότητα αυτό θα ισχύσει  μόνο για φέτος και για τις αξιολογήσεις του 2013.
Από το 2014 όμως και μετά…  
Γι αυτό κι ο Μητσοτάκης έβαλε ειδική διάταξη στο νόμο ΜΟΝΟ για τις αξιολογήσεις  του 2013  ( άρθρο 32-Μεταβατικές διατάξεις-παραγραφος 5 ) - ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
«5. Οι εκθέσεις αξιολόγησης έτους 2013, οι οποίες έχουν συνταχθεί κατά τις διατάξεις του παρόντος ή κατά τις διατάξεις του τελευταίου εδαφίου της παραγράφου 4 του παρόντος άρθρου δεν θα ληφθούν υπόψη κατά τη διαδικασία αποτίμησης των προσόντων των υπαλλήλων για τη θέση τους σε διαθεσιμότητα και κινητικότητα κατά τα οριζόμενα στις διατάξεις των άρθρων 90 και 91 του ν. 4172/2013 (Α΄ 167)».

Τι  κάνουμε ;
Μπλοκάρουμε στην πράξη ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ   την Ψευτο-αξιολόγηση.
Δεν συμπληρώνουμε τα φύλλα της ψευτο-αξιολόγησης!
Τα παραδίδουμε   στα σωματεία  και στις ομοσπονδίες για να τα πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  «πακέτο» στον  Μητσοτάκη!