Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Ενωτική Πρωτοβουλία "Ευαγγελισμού":Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας να μείνουν ανοιχτά τα δημόσια νοσοκομεία.



«ΑΔΩΝΗ, ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΙ ΕΣΤΙ ΒΕΡΥΚΟΚΟ»
Μια εικόνα χίλιες λέξεις.... ο «αμετανόητος» και «αποφασισμένος» υπουργός Υγείας πετάει κατάμουτρα, oncamera το γάντι στους «προστατευμένους» υγειονομικούς, παριστάνοντας τον εκπρόσωπο του ρημαγμένου, απολυμένου και ταπεινωμένου υπαλλήλου του ιδιωτικού τομέα.
Αυτός που έπαθε αρθρίτιδα να σηκώνει το χεράκι να ψηφίζει όλους τους μνημονιακούς νόμους που διέλυσαν τις συλλογικές συμβάσεις, που απελευθέρωσαν τις απολύσεις, που φορολόγησαν ακόμα και τα παιδιά, που έφτασαν το μηνιάτικο κάτω από τα 500 ευρώ, που εξανέμισαν με το κούρεμα τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων για να σώσουν τους «αγαπημένους» τραπεζίτες μια ακόμα φορά, έρχεται τώρα να απονείμει «δικαιοσύνη».
«Αφού διέλυσα τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα πρέπει να διαλύσω και τους άλλους, τους …. προνομιούχους» - βέβαια για τον υπουργό προνόμιο, είναι ότι ακόμα υπάρχει σταθερός μισθός.
Το κλείσιμο των νοσοκομείων, η απώλεια εκατοντάδων κρεβατιών, η κινητικότητα – διαθεσιμότητα πλέον των 1800 συναδέλφων μόνο στην Αθήνα και άλλων 1500 στην επαρχία σε δεύτερο χρόνο δείχνουν πεντακάθαρα ότι η Υγεία , όχι μόνο δεν εξαιρείται από το σφαγείο της πολιτικής της Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ όπως διέρρεαν διάφορα παπαγαλάκια κυβερνητικά αλλά συμβάλει πλουσιοπάροχα σε αίμα στο βωμό των μνημονιακών δεσμεύσεων για την κατεδάφιση των κοινωνικών υπηρεσιών – παροχών που καλύπτουν βασικές ανάγκες των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Πιο συγκεκριμένα : οι ασθενείς επιβαρύνονται όλο και περισσότερο με αύξηση της συμμετοχής σε φάρμακα και εξετάσεις, με συμμετοχή έως και 50% στα νοσήλια του ιδιωτικού τομέα (στα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ κέντρα), με πλαφόν και προϋποθέσεις σε βασικές προληπτικές εξετάσεις (πχ μαστογραφία, τεστ Παπανικολάου, PSA), με πλαφόν στις φυσιοθεραπείες, τις λογοθεραπείες.
Με εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων για αναλώσιμα υλικά ακόμα και σε τετραπληγικούς, μεταμοσχευμένους και ασθενείς με AIDS, με πλαφόν ακόμα και στις αναγκαίες μετακινήσεις νεφροπαθών για αιμοκάθαρση, με εξαναγκασμό σε εξευτελιστικές λίστες αναμονής ακόμα και για χημειοθεραπείες. Και για «κλείσιμο» σε όλο αυτό το «πακέτο» : Πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί και επίσημα και το 25ευρω για οποιαδήποτε επίσκεψη σε δημόσιο νοσοκομείο, για να επιτευχθεί το «πρωτογενές πλεόνασμα»!
Μπρός στα ερείπια του νοσοκομείου, του σχολείου, του βρεφονηπιακού σταθμού ας μην παραμείνουμε σαν στήλη άλατος…
«Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένοντας ίσως, κάποιο θάμα!»

Αυτή η πρωτοφανής επίθεση σε δικαιώματα της κοινωνίας και των εργαζομένων που σκοπό έχει να παραδοθούν οι ζωές μας στους εργολάβους του κέρδους και των ιδιωτικών συμφερόντων πρέπει να τσακιστεί από ένα μεγάλο πλατύ μέτωπο εργαζομένων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, των ανέργων, των συνταξιούχων των αγροτών, από τον Έβρο μέχρι τη Γαύδο…με αγώνα συντονισμένο , διαρκή, ανυποχώρητο στο δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη.
Ούτε η αναμονή, ούτε η υποταγή θα φέρουν αποτέλεσμα. Ούτε επίσης οι σπασμωδικές σκόρπιες κινητοποιήσεις/τουφεκιές στον αέρα, αποκομμένες από ένα συνεχές κλιμακούμενο κίνημα που θα απαιτεί την ανατροπή της πολιτικής αυτής και της οποιασδήποτε κυβέρνησης που την εφαρμόζει.
Απέναντι σε όλα αυτά παλεύουμε και απαιτούμε:
• κανένας υγειονομικός σε διαθεσιμότητα-απόλυση. κανένας δεν περισσεύει, κανένας δεν είναι διαθέσιμος/αναλώσιμος.
• Κανένα Νοσοκομείο/καμία μονάδα Υγείας δεν κλείνει.
• προσλήψεις μόνιμου προσωπικού/κάλυψη όλων των κενών θέσεων εργασίας.
• ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση (χωρίς 5ευρα και 25ευρα) σε δωρεάν δημόσιο ΕΣΥ χωρίς επιχειρηματικά συμφέροντα και ιδιώτες.
Προτείνουμε :
· Συμμετοχή του ΣΕΝΕ στη συντονιστική συνέλευση νοσοκομειακών σωματείων/επιτροπών αγώνα,
· Συμμετοχή και συντονισμό με τους συναδέλφους της ΟΛΜΕ/ΔΟΕ/ΠΟΕ-ΟΤΑ για την συντονισμένη έναρξη μαχητικών κινητοποιήσεων, με κορύφωση έναν καλά προετοιμασμένο κλιμακούμενο Αγώνα Διαρκείας κάθε μορφής και δράσης που θα πρωταγωνιστούν οι εργαζόμενοι με τις αποφάσεις τους (ακόμα και με Απεργία Διαρκείας) με πολιτικό αίτημα:
η κυβέρνηση να πάρει πίσω όλα τα μέτρα και να παραιτηθεί .
· Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συμμετοχή στην Στάση Εργασίας 11-3μμ την Τετάρτη 4/9 με συγκέντρωση στα Επείγοντα (11πμ) και πορεία στην Πολυκλινική και στο υπ. Υγείας.
. Προτείνουμε να πρωτοστατήσουν σύσσωμο το ΔΣ του ΣΕΝΕ, μαζί με την 5μελη επιτροπή της ΕΙΝΑΠ και τον Σύλλογο Ειδικευομένων, αλλά και κάθε αλληλέγγυο συνάδελφο υγειονομικό στο να παραμείνει ανοιχτή με κάθε τρόπο η Πολυκλινική
Δευτέρα-Τρίτη και Τετάρτη πρωί, όλοι στην είσοδο της Πολυκλινικής και των νοσοκομείων που κλείνουν.
Αγώνας διαρκείας είναι η απάντηση στον υπουργό Υγείας !!!

                                                                                                                                       ​​
ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
(ανεξάρτητο αριστερό σχήμα στον Ευαγγελισμό και ανένταχτοι αγωνιστές υγειονομικοί )