Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

«Εμπόλεμη» κατάσταση στο Αττικόν σε επίσκεψη Άδωνι!Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής κατά τη διάρκεια επίσκεψης του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στο νοσοκομείο Αττικόν με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο λαιμό και ο υπουργός Υγείας.  «Θερμή» υποδοχή του επιφύλαξαν οι εργαζόμενοι

Μέσα σε ένα πλήθος εργαζομένων βρέθηκε το πρωί ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης του επίσκεψης στο νοσοκομείο Αττικόν. Ο κ.Γεωργιάδης έφθασε συνοδευόμενος από άνδρες της προσωπικής του φρουράς ενώ ΜΑΤ ήταν παρατεταγμένα στην είσοδο του νοσηλευτικού ιδρύματος. Εκεί όμως τον περίμεναν οι εργαζόμενοι οι οποίοι φωνάζοντας συνθήματα επιχείρησαν να τον αποτρέψουν από το να εισέλθει στο Αττικόν με συνέπεια όπως υποστηρίζουν συνεργάτες του να τραυματισθεί ελαφρά στο λαιμό.

Εκείνη την ώρα επικράτησε ένταση με αποτέλεσμα οι άνδρες της αστυνομίας να απωθήσουν τους εργαζόμενους και να κατευθύνουν τον υπουργό Υγείας από παράπλευρη είσοδο. Τελικώς ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε σε περιορισμένο κοινό σε πανεπιστημιακούς γιατρούς και διοίκηση στο αμφιθέατρο παρουσία δυο διμοιριών των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο iatropedia.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Αττικόν Μιχάλης Ρίζος: « Τα ματ εισέβαλαν στο χώρο και με τις ασπίδες τους απώθησαν τους εργαζόμενους μακριά από τον υπουργό ο οποίος φυγαδεύτηκε από πίσω πόρτα. Τα ΜΑΤ μπήκαν στο νοσοκομείο παραβιάζοντας ουσιαστικά το πανεπιστημιακό άσυλο».

Πάντως μέρες τώρα το σωματείο των εργαζομένων είχε προαναγγείλει ότι θα πραγματοποιούσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο όταν θα το επισκεπτόταν ο υπουργός Υγείας. Το προσωπικό ζητά να γίνουν άμεσα προσλήψεις και να λυθούν τα χρόνια προβλήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος το οποίο σχεδόν σε καθημερινή βάση έχει ράντζα στους διαδρόμους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Πηγή: iatropedia