Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Εικόνες απίστευτης ασχήμιας στις πηγές του Αχέροντα.


Όποιος είχε κατά το παρελθόν επισκεφτεί το χώρο των πηγών του ποταμού Αχέροντα στη Γλυκή Θεσπρωτίας και επισκέφτηκε το συγκεκριμένο τόπο αυτές τις μέρες σίγουρα θα μελαγχόλησε.
Αιτία οι εικόνες απίστευτης ασχήμιας με εκατοντάδες σκηνές, του επονομαζόμενου «ελεύθερου camping» ,στημένες εν είδη γύφτικου καταυλισμού, στις όχθες του ποταμού, αυτοσχέδιες εστίες φωτιάς για μαγείρεμα εδώ και εκεί  και τον όλο χώρο στις όχθες να έχει μετατραπεί σε τεράστια υπαίθρια WC!
Τη  γαρνιτούρα στην τούρτα  αποτελούν οι «επιχειρήσεις οικοτουρισμού»   και οι διάφοροι πλανόδιοι. Μέχρι σκουλαρίκια πουλούσαν μέσα στο φαράγγι!!!
Λυπούμαστε πραγματικά για την  αισθητική των αρμοδίων , που έδωσαν την άδεια για τη δημιουργία μιας τέτοιας άθλιας  εικόνας.
Η λογική της αρπαχτής  δεν αποτελεί το καλύτερο σύμβουλο για τη λειτουργία ενός χώρου τέτοιου όπως οι πηγές του ποταμού Αχέροντα.
Κάλλιστα  θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα πολιτισμένο χώρο οργανωμένου camping με όλες τις σχετικές ευκολίες (ύδρευση, χώροι υγιεινής κλπ) λίγο μακρύτερα από το χώρο  των πηγών του ποταμού Αχέροντα  (λχ σε οικόπεδο στο παρακείμενο χωριό  Γλυκή),  όπου μέσα εκεί θα είχαν εγκαταστήσει και όσους παρέχουν διάφορες υπηρεσίες,  όπως αθλητισμού στη φύση, ιππασίας …ακόμα και τη συγκεκριμένη κυρία που πωλούσε τα φο μπιζού και τα σκουλαρίκια!!!