Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Από μήνα σε μήνα παραπέμπουν την έναρξη της "αξιολόγησης" .



Κάτω από την πίεση που ασκούν οι μαζικές αποφάσεις γενικών συνελεύσεων στα νοσοκομεία  που με συντριπτική πλειοψηφία αποφασίζουν γραμμή σύγκρουσης  και μπλοκαρίσματος του νόμου 4250/2014  που αναφέρει τις νέες διατάξεις της αξιολόγησης των ποσοστώσεων,  αλλά και κάτω από τον φόβο να φτάσουμε στις ευρωεκλογές με  έκρυθμη την κατάσταση στα νοσοκομεία, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με χθεσινή εγκύκλιό  του (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) δίνει και νέα παράταση στη έναρξη της εφαρμογής των διατάξεων του συγκεκριμένου νόμου και για τα νοσοκομεία και παραπέμπει αυτή  στην ...καρδιά του καλοκαιριού, αποσκοπώντας  βεβαίως και στην ελαχιστοποίηση των αντιδράσεων των υγειονομικών λόγω των θερινών διακοπών.

Έτσι για όλο το Δημόσιο πλέον ισχύουν:
«…  οι σχετικές προθεσμίες για τη σύνταξη εκθέσεων αξιολόγησης έτους 2013 για όλους τους φορείς που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του Π.Δ. 318/1992, συμπεριλαμβανομένων των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού διαμορφώνονται ως εξής:
  • α. η σχετική απόφαση επιμερισμού των ποσοστών ανά κλίμακα βαθμολόγησης θα πρέπει να έχει εκδοθεί έως τις 30 Ιουνίου 2014,
  • β. Η αυτοαξιολόγηση των υπαλλήλων θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί έως τις 15 Ιουλίου 2014,
    γ. η εισήγηση για την αξιολόγηση των υπαλλήλων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί από τους εισηγητές έως τις 31 Ιουλίου 2014 και τέλος,
  • δ. οι εκθέσεις αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων θα πρέπει να έχουν συνταχθεί από τους αξιολογητές έως την 29η Αυγούστου 2014.
Με το πέρας της ως άνω καταληκτικής προθεσμίας σύνταξης των εκθέσεων αξιολόγησης και το αργότερο μέχρι 30/9/2014 παρακαλούνται τα Υπουργεία να συγκεντρώσουν για το σύνολο των φορέων που υπάγονται ή εποπτεύονται από αυτά, στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις ενέργειες, στις οποίες προέβησαν για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων για την αξιολόγηση του προσωπικού».

Καθόλου δεν πρέπει να χαλαρώσουν οι εργαζόμενοι  και να πέσουν στην παγίδα της αδράνειας λόγω αυτής της χρονικής μετάθεσης.
Τουναντίον  η αυριανή απεργία των εργαζομένων στα νοσοκομεία, κέντρα υγείας και ΕΚΑΒ και η συγκέντρωση κάτω από το Υπουργείο Υγείας πρέπει να έχουν μαζικότητα, μαχητικότητα, επιτυχία. Ο αγώνας πρέπει τώρα να κλιμακωθεί, με όρους μαζικότητας, συντονισμού και οργανωτικότητας.

Οι ελιγμοί της κυβέρνησης δεν πρέπει να παραπλανούν κανένα.
Ας μην ξεχνάμε ότι ο συγκεκριμένος νόμος (4250/2014) της «αξιολόγησης» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ , ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ  για να πετύχουν αυτά που θέλουν στο Δημόσιο (ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Να μη μας εκπλήξει ακόμη και η περίπτωση να αλλάξουν-τροποποιήσουν  το εργαλείο  . Ο στόχος τους όμως παραμένει ο ίδιος.

Όλοι- όλες λοιπόν στη αυριανή πανελλαδική κινητοποίηση  για να απορριφθεί μαζικά  και να καταργηθεί ο νόμος 4250/2014
Για να στελεχωθούν τα νοσοκομεία και οι μονάδες Υγείας  με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό
Για την πλήρη κρατική χρηματοδότηση όλων των δημόσιων  μονάδων Υγείας.
Για να καταργηθούν τα χαράτσια  και οι πληρωμές στην Υγεία.
Για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και υψηλού επιπέδου  σύστημα υγείας χωρίς αποκλεισμούς.
Για να ανατραπούν οι πολιτικές συγκυβέρνησης-τρόικας που αφανίζουν το λαό μας.