Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Έρχονται οι «καλύτερες μέρες για την Υγεία» στην Πρέβεζα! Λουκέτο στην μονάδα του ΕΟΠΥΥ, σε διαθεσιμότητα οι εργαζόμενοι. Συγκέντρωση τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στις 8πμ στον ΕΟΠΥΥ Πρέβεζας (ιατρεία ΙΚΑ) για να εμποδίσουμε το κλείσιμο της μονάδας.




Και κάπου μέσα  στην «αναβάθμιση»  και τις «καλύτερες μέρες»  που υποσχέθηκε για τις υπηρεσίες Υγείας στην Πρέβεζα,στις αρχές του Γενάρη,  ο υφυπουργός Υγείας  Α. Μπέζας , ήλθε και το λουκέτο στην Μονάδα του ΕΟΠΥΥ και οι διαθεσιμότητες των εργαζομένων. Όπως θα έλθει σε δεύτερο χρόνο  και η συρρίκνωση των Κέντρων  Υγείας.  Όπως θα έλθει και η συρρίκνωση και υποβάθμιση του Νοσοκομείου της πόλης και κάθε δημόσιας δομής και υπηρεσίας. Όπως έχει έλθει και βαθαίνει η εμπορευματοποίηση της Υγείας .
Είναι δε τέτοια η πρεμούρα τους για άμεσα λουκέτα,  που πριν ακόμη δημοσιευτεί καν σε ΦΕΚ ο πρόσφατος νόμος που ψήφισαν (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) για τη διάλυση της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείαςέστειλαν εγκύκλιο και ζητούν τα κλειδιά τω μονάδων επί πίνακι:

  • Με την υπ αριθ. πρωτ. οικ. 5937/13-02-2014 απόφαση  με το χαρακτηρισμό: «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ» (!!!) και με θέμα: «Οδηγίες για την παράδοση και παραλαβή του πάσης φύσης υλικού των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ» αναφέρουν : «Σε συνέχεια του παραπάνω σχετικού εγγράφου και για την ομαλή και ασφαλή παράδοση των υγειονομικών δομών και του πάσης φύσης υλικού, σας ενημερώνουμε ότι:Με ευθύνη των Διευθυντών των Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΕΟΠΥΥ, που θα επιβλέπουν όλη τη διαδικασία, οι επιτροπές παραλαβής πρέπει να αρχίσουν τη διαδικασία παραλαβής, από τις αντίστοιχες επιτροπές παράδοσης των κτιρίων από Παρασκευή 14-2-14 και να έχει ολοκληρωθεί την Δευτέρα 17-2-14.Η παραλαβή των κτιρίων θα αρχίσει από τους μικρότερους σχηματισμούς (αποκεντρωμένα Ιατρεία, Τοπικά Ιατρεία κλπ.) και θα ολοκληρωθεί με την παραλαβή των Τοπικών και Νομαρχιακών Μονάδων Υγείας. Επισημαίνεται ότι κάθε σχηματισμός που παραλαμβάνεται θα πρέπει να ασφαλίζεται με ευθύνη των Διευθυντών των ΠΕ.ΔΙ. και της επιτροπής παραλαβής .Τέλος σας ενημερώνουμε ότι με ευθύνη των Διευθυντών των ΠΕ.ΔΙ. θα αποστέλλεται καθημερινά ενημέρωση για την πορεία της παραλαβής των δομών στην ηλεκτρονική διεύθυνση president@eopyy.gov.gr. Καλούνται οι Διευθυντές των Μονάδων Υγείας να συμβάλλουν στην υλοποίηση των ανωτέρω, όπως άλλωστε προβλέπεται ρητά από το Νόμο» (!!!)
  • Και την επόμενη μερα,  στις 14 Φεβρουαρίου, ενημερωτική εγκύκλιο  (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)  για τις διαθεσιμότητες των εργαζομένων .

Δεν επιχαίρουμε γιατί  όσα καταγγέλλαμε  και ενημερώναμε  την κοινωνία της πόλης μας γίνονται πράξη ακριβώς  από αυτούς τους ίδιους που έσπερναν ψιθύρους στην Πρέβεζα και μας αποκαλούσαν κινδυνολόγους  και καταστροφολόγους, ενώ οι ίδιοι πουλούσαν   φύκια για μεταξωτές κορδέλες στους κατοίκους της πόλης και του νομού. Ούτε κάνουμε τις Κασσάνδρες, ούτε διεκδικούμε τα "εύσημα" προφητών.
Αυτό που τόσο καιρό προσπαθούμε να περάσουμε σαν μήνυμα στους συμπολίτες μας είναι ότι όλα αυτά που συμβαίνουν στην Υγεία  είναι μέρος ενός γενικότερου σχεδίου αναδιαρθρώσεων που έχει ανάγκη ένα σαπισμένο και εκμεταλλευτικό κοινωνικό οικονομικό σύστημα για να  διασωθεί από τη δίνη της βαθειάς και δομικής κρίσης στη οποία έχει πέσει και το οποίο στη χώρα μας  υλοποιούν συγκυβέρνηση και τρόικα μέσω των μνημονίων. 
Αυτό που τόσο  καιρό προσπαθούμε να περάσουμε σαν μήνυμα στους συμπολίτες μας είναι ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τη σωτηρία πέρα  από το γενικό  οργανωμένο  ξεσηκωμό  για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Γι αυτό και σύσσωμη η κοινωνία της πόλης πρέπει να αντιδράσει έστω και τώρα  στο λουκέτο της μονάδας του ΕΟΠΥΥ στην Πρέβεζα , στις επερχόμενες συρρικνώσεις των Κέντρων υγείας στο νομό, στην εμπορευματοποίηση της Υγείας  αλλά και στην υποβάθμιση του νοσοκομείου .
Να μην κλείσει  η μονάδα του ΕΟΠΥΥ Πρέβεζας,  να μη βγει ούτε ένας εργαζόμενος σε διαθεσιμότητα, να αναβαθμιστεί η μονάδα σε  κέντρο Υγείας αστικού τύπου 24ωρης λειτουργίας πλήρως στελεχωμένο με εργαζομένους πλήρους και  αποκλειστικής  απασχόλησης  και  εξοπλισμένο ‘ώστε να καλύπτει πλήρως και  δωρεάν τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης μας σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.


Το πρωί της Δευτέρας 17  Φεβρουαρίου 2014 στις 8 πμ καλούμε τους πολίτες της Πρέβεζας σε συγκέντρωση   στο χώρο της μονάδας του ΕΟΠΥΥ Πρέβεζας για να εμποδίσουμε  το λουκέτο της μονάδας .