Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Αθλιότητες δικαιολόγησης του χαρατσιού των 25 ευρώ στα νοσοκομεία


Ότι θα επιχειρούσαν να εφαρμόσουν το νέο χαράτσι των 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή  για νοσηλεία ή χειρουργείο κλπ στα δημόσια  νοσοκομεία το γνωρίζαμε και πολλές φορές το είχαμε επισημάνει από το παρόν ιστολόγιο.(πχ ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
Εξ άλλου ήταν όρος του μνημονίου που είχαν υπογράψει η συγκυβέρνηση(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ)  και τρόικα και επίσης είχε περάσει και στη Βουλή μέσω του μεσοπρόθεσμου που είχαν ψηφίσει.
Η αθλιότητα όμως της συγκυβέρνησης και του  Α. Γεωργιάδη βρίσκεται στη μεθόδευση δικαιολόγησης της εφαρμογής του μέτρου. ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δημοσιογράφος: Υπουργέ, πέρυσι είχε ειπωθεί ότι αν πιάσουμε τον στόχο στη νοσοκομειακή δαπάνη, δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο των 25 ευρώ που αφορά τη νοσηλεία. Τώρα όμως αυτό μπαίνει στο τραπέζι.
Υπουργός Υγείας: Το μέτρο των 25 ευρώ που ετέθη ακροθιγώς σήμερα, ούτως ή άλλως είναι να εφαρμοστεί από την 1/1/2014 και έχουμε πολύ δρόμο μέχρι εκεί, ενώ το εξετάζουμε σε συνολική μας πρόταση για τους ανασφάλιστους. Εάν το διατηρήσουμε, γιατί μπορούμε να  επαναδιαπραγματευθούμε, θα το διατηρήσουμε μόνο με τέτοιους όρους ώστε τα χρήματα να πηγαίνουν για τους ανασφάλιστους.

"Εάν το εφαρμόσουμε θα το εφαρμόσουμε ώστε τα χρήματα να πηγαίνουν για τους ανασφαλίστους"!!!

Όχι δεν "ακουμπάνε" καν τη φοροδιαφυγή, τα προνόμια   και τα υπερκέρδη των επιχειρηματικών  ομίλων και των τραπεζών. Αυτά αποτελούν ιερά και όσια της συγκυβερνητικής  παράταξης ( όλων των συνιστωσών της).   

Επιβάλλουν το χαράτσι στους ασφαλισμένους εργαζόμενους και αυτοπασχολούμενους,  για να   χρηματοδοτήσουν το περιβόητο Health  Safe Net, δηλαδή  ένα καλάθι υπηρεσιών υγείας,  το χαμηλότερο επίπεδο προσφερόμενης υγείας που θα δίνεται στον πιο φτωχό, στον άπορο, στον ανασφάλιστο (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Επίκαιρη παρά ποτέ η παρέμβαση των εργαζομένων  του Νοσοκομείου Πρέβεζας (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)  οι οποίοι σε συνεργασία με την Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία στην Πρέβεζα διοργανώνουν το επόμενο διάστημα μια σειρά από εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις για το ζήτημα της κατάργησης των πληρωμών, χαρατσιών , συμμετοχών   στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη