Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2007

Συνέχιση της άδικης και επιλεκτικής επιδοματικής πολιτικής στο χώρο της Υγείας.

Είναι γνωστό, σε πολλούς εργαζόμενους στα νοσοκομεία, ότι το 2005 θεσπίστηκε από τον τότε υπουργό υγείας κ. Κακλαμάνη ένα επίδομα ειδικής απασχόλησης (άρθρο 35 του ν.3539/2005) της τάξης των 200 € μηνιαίως το οποίο χορηγήθηκε μόνο στους υπαλλήλους των κεντρικών υπηρεσιών του υπουργείου υγείας. Ο σχετικός νόμος προβλέπει και την δυνατότητα αναπροσαρμογής από τον εκάστοτε υπουργό υγείας.
Μάλιστα η σχετική νομοθετική ρύθμιση ξεσήκωσε ένα μεγάλο κύμα δικαστικών διεκδικήσεων από τους εργαζομένους στα νοσοκομεία, μερικές από τις οποίες ήδη έχουν αρχίσει να δικαιώνονται πρωτόδικα.
Αντί λοιπόν το υπουργείο να καταβάλει αυτό το χρηματικό ποσό και στους υπόλοιπους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας προχώρησε στην αύξηση κατά 50% (δηλ. κατά 100 € το μήνα) του εν λόγω επιδόματος και μόνο προς τους υπαλλήλους που χορηγούνταν (δηλ. στους υπαλλήλους της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου.
Η σχετική υπουργική απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 29 Αυγούστου( ΦΕΚ 1722 τεύχος Β΄) και ισχύει από 1ης Σεπτεμβρίου .
Τα χρήματα θα καλυφθούν από τον κωδικό Φ.110 ΚΑΕ του κρατικού προϋπολογισμού.
Προφανώς πρόκειται για μια ακόμα αδικία σε βάρος των υπόλοιπων εργαζομένων στα νοσοκομεία(νοσηλευτών, εργαστηριακών ,τεχνικών κλπ) που εργάζονται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και με κυκλικά ωράρια όλες τις μέρες του χρόνου.
Δυστυχώς αξιοποιώντας την επιδοματική πολιτική οι εκάστοτε κυβερνήσεις(ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και στην προκειμένη περίπτωση η κυβέρνηση της ΝΔ …διαιρούν και βασιλεύουν.