Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Για την πρόταση της διοίκησης του Νοσοκομείου Πρέβεζας σχετικά με την τροποποίηση του οργανογράμματος του νοσοκομείου : Ένα βήμα μπρος δυο βήματα πίσω!!!



Αναρτήθηκε στη "Διαυγεια" (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)  η πρόταση της διοικησης του Νοσοκομείου Πρέβεζας σχετικά με την τροποίηση του οργανογράμματος του Νοσοκομείου.

Πως είναι δυνατόν να αυξάνονται οι οργανικές κλίνες του Νοσοκομείου κατά 23 ..
Σύμφωνα με το Ενιαίο Πλαίσιο Οργάνωσης των Νοσοκομείων (ΠΔ 87/1986) να δίνεται η δυνατότητα αύξησης των οργανικών θέσεων κατά 69 ..
 
Και τελικά με πρόταση  της Διοίκησης  να μειώνονται οι οργανικές θέσεις του Νοσοκομείου κατά 3;;;;;

Και όμως γίνεται!
Και αυτό αποκαλείται στα fora «αναβάθμιση του Νοσοκομείου» !!!

Για την ιστορία :Για να συσταθούν 3  θέσεις γιατρών από προκηρύξεις του 2009-2010, καταργήθηκαν 8 θέσεις μη ιατρικού προσωπικού!!!
Για να προκύψει ..
«δημοσιονομικό ισοδύναμο»!!!
Μη τυχόν και επιβαρυνθεί και ο κρατικός προϋπολογισμός!!!!

Κατά τα άλλα  έχουμε και  πρόταση για  δημιουργία «Τομέα Ψυχικής Υγείας»….

Ας είμαστε σοβαροί.
Αναβάθμιση του Νοσοκομείου Πρέβεζας με σύσταση θέσεων  γιατρών και δημιουργία  Ψυχιατρικού Τομέα δεν μπορεί να γίνει μέσα στα πλαίσια της ασκούμενης  πολιτικής των «δημοσιονομικών  ισοδυνάμων» , των μνημονιακών οργανισμών συνεχούς μείωσης τόσο  των  οργανικών όσο και των πραγματικών θέσεων εργασίας.
Αναβάθμιση του  Νοσοκομείου  Πρέβεζας δεν μπορεί να γίνει   με συνεχώς μειούμενους προϋπολογισμούς και συνεχή  μείωση της  κρατικής χρηματοδότησής  του
Αναβάθμιση του Νοσοκομείου δεν μπορεί να γίνει με θεσμοθέτηση  ουσιαστικά της απλήρωτης εργασίας στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Αλλά πολύ σύντομα θα επανέλθουμε...