Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας: Όταν οι προσπάθειες "δικαιώνονται" ...Οι άοκνες προσπάθειες της διοίκησης των νοσοκομείων Αγρινίου - Μεσολογγίου και το κυνήγι με το χρόνο για την προκήρυξη θέσεων συμβασιούχων γιατρών προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν από την ακατανόητη και ανεξήγητη  για την διοίκηση φυγή τόσο πολλών  γιατρών φαίνεται ότι έπιασαν τόπο.
 Η ηγεσία του υπουργείου υγείας με έγγραφο της που το υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός κ. Γρηγοράκος με ημερομηνία 22/9/2014 ανακοίνωσε επτά (7) θέσεις επικουρικών γιατρών για τα νοσοκομεία που υπάγονται στην 6 ΥΠΕ.
 Από αυτόν τον τεράστιο αριθμό οι θέσεις συμβασιούχων γιατρών  που αντιστοιχούν στα δυο νοσοκομεία του νομού είναι μηδέν (0). 
Υποθέτουμε ότι η επιδίωξη των διοικούντων  μάλλον κινείται στην προκήρυξη μόνιμων θέσεων και όχι συμβασιούχων αλλιώς πως μπορεί να εξηγήσει κανείς τέτοια "επιτυχία"  
Είναι αντιληπτό πλέον ακόμη και στους ποιο  δύσπιστους συμπολίτες μας παρότι έχουν ειπωθεί τόσα πολλά για τα δυο νοσοκομεία τον τελευταίο καιρό, ότι αν οι τοπικές κοινωνίες δεν ενεργοποιηθούν θα καταδικαστούν στην απόλυτη απομόνωση από το αγαθό της δημόσιας υγείας.
οι καιροί ου μενετοί 

Μερμίγκης Στέλιος εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της νοσηλευτικής μονάδας ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
Τουμαράς  Δημήτριος πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Μεσολογγίου