Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Λύση "συμβατή με το κοινοτικό δίκαιο" εξήγγειλε στη Βουλή ο Υφυπουργός Οικονομίας για την εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης των γυναικών στο Δημόσιο.

Στην ουσία την πλήρη εφαρμογή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που αφορά την εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης των γυναικών με αυτά των ανδρών και βέβαια με αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης των γυναικών, προανήγγειλε στη Βουλή σήμερα ο Υφυπουργός Οικονομίας Ν. Λέγκας.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Λαφαζάνη, ο Ν.Λέγκας ανέφερε ότι από την πλευρά της Κυβέρνησης θα γίνει ό,τι είναι αναγκαίο, προκειμένου να βρεθεί η πλέον συμφέρουσα λύση για τις Ελληνίδες εργαζόμενες στο δημόσιο τομέα, ότι σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους, με την ΑΔΕΔΥ, η κυβέρνηση θα διαμορφώσει τη βέλτιστη δυνατή λύση, λύση συμβατή βεβαίως με το κοινοτικό δίκαιο, αλλά και δίκαιη κυρίως ως προς τη διασφάλιση των κεκτημένων δικαιωμάτων των γυναικών που εργάζονται στο δημόσιο.
Κατέληξε δε με νόημα:Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η αρχή της ισότητας ανδρών και γυναικών στα πλαίσια της Κοινότητας δεν μπορεί να εφαρμόζεται με επιλεκτικό τρόπο.

Η σχετική συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή , εδώ