Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Roma locuta, causa finita!*


**Olli Rehn: Ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που βρίσκομαι πάλι στην Αθήνα. Θα ήταν καλύτερα, βέβαια, αν οι συγκυρίες της επίσκεψής μου ήταν καλύτερες, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι μαζί θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε τις δημοσιονομικές και οικονομικές δυσκολίες.
Σε συνέχεια των συναντήσεων του Eurogroup και του Ecofin τον προηγούμενο μήνα και μετά την αποστολή εμπειρογνωμόνων και εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου την προηγούμενη εβδομάδα, είχα σήμερα μια πολύ καρποφόρα συνάντηση με τον Υπουργό, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Από τη συνάντησή μας μπορούμε να καταλήξουμε - αλλά και σύμφωνα με τις προηγούμενες εκτιμήσεις που είχαμε - ότι τα δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα που ανακοινώθηκαν με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης εφαρμόζονται όπως ανακοινώθηκαν, κάτι το οποίο αναγνωρίζουμε και χαιρετίζουμε.
Ωστόσο, κατά την άποψή μας, αλλά και κατά την άποψη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και δεδομένου ότι οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τις μακροοικονομικές εξελίξεις, αλλά και τις εξελίξεις της αγοράς, γίνονται πλέον ορατοί, απαιτούνται επιπλέον μέτρα για να εξασφαλιστεί η μείωση του ελλείμματος κατά 4% για το 2010. Θέλω να ενθαρρύνω τις ελληνικές αρχές να εξετάσουν και να ανακοινώσουν νέα μέτρα τις επόμενες ημέρες, για την επίτευξη του στόχου.


Πηγή:ΑΠΕ

*Η Ρώμη απεφάνθη, η υπόθεση έκλεισε!

**Olli Rehn : Ρωμαίος Επίτροπος στην Ελλάδα από το 2010 μ.Χ.-…….