Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Όλοι στην απεργία στις 11 Μάρτη.Όλοι στους δρόμους του αγώνα.



 Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εργαζομένων Πρέβεζας
                              (Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα)

Εργαζόμενες,οι, συνταξιούχοι, άνεργοι. Νέες και νέοι.
Δεχόμαστε την πιο βάρβαρη και απροκάλυπτη μεταπολιτευτικά επίθεση. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ και κάτω από την εποπτεία του ελληνικού, ευρωπαϊκού και  διεθνούς κεφαλαίου, της  ΕΕ και του ΔΝΤ, μέσω ενός βάρβαρου προγράμματος του επονομαζόμενου Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης τσακίζει κάθε δικαίωμα, κάθε κατάκτηση των εργαζομένων στη χώρα μας.
*Λεηλατούν άγρια το εισόδημά  μας και οδηγούν την ελληνική κοινωνία στις  δεκαετίες του 50-60.
*Καταργούν το δικαίωμα και το όνειρο κάθε οικογένειας για αξιοπρεπή ζωή, για μόρφωση των παιδιών της.
*Αποδιαρθρώνουν το δημόσιο ασφαλιστικό συνταξιοδοτικό σύστημα.   
*Αυξάνουν ουσιαστικά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης μέχρι τα όρια σχεδόν της βιολογικής  επιβίωσης και μειώνουν τις συντάξιμες αποδοχές.
*Επιβάλλουν μια άγρια άμεση και έμμεση φοροαφαίμαξη στα λαϊκά εισοδήματα.
 Δεν πρόκειται για  μεμονωμένο ελληνικό φαινόμενο. Την ίδια στιγμή παρόμοια μέτρα προσπαθούν να εφαρμόσουν και σε άλλες χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης ( πχ αυτή τη περίοδο  σε Ισπανία και στην Πορτογαλία)
Πρόκειται λοιπόν για σχέδιο που έχει εκπονηθεί και συναποφασιστεί  από όλες τις κυβερνήσεις ,υλοποιείται σχεδόν σε όλη την επικράτεια της ευρωπαϊκής ένωσης , κάτω από την υψηλή εποπτεία της κομισιόν και απλά διαφέρουν οι ρυθμοί εφαρμογής του, ανάλογα με τη χώρα   .
Τελικός στόχος είναι να βελτιώσουν την κερδοφορία των επιχειρήσεων, να διαλύσουν και να παραδώσουν στο ιδιωτικό κεφάλαιο και στους επιχειρηματίες κάθε κομμάτι της ζωής μας και μειώνοντας το μισθολογικό κόστος της εργασίας στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα  να βελτιώσουν τη θέση της ΕΕ και των χωρών του πυρήνα του ευρώ στον παγκόσμιο, αδυσώπητο, οικονομικό, καπιταλιστικό ανταγωνισμό. Αυτός είναι και ό λόγος που στη χώρα μας βλέπουμε τη συναίνεση  όλου του  πολιτικού τους προσωπικού, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Η διαφωνία μεταξύ τους όποτε προκύπτει είναι στη δοσολογία των μέτρων.
 ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ, ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ.
Τα ελλείμματα και τα χρέη τα ξεχνούν όταν πρόκειται να χαρίσουν δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες. Τα ελλείμματα και τα χρέη τα ξεχνούν όταν πρόκειται να ψηφίσουν ακόμα μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο και τους επιχειρηματίες ώστε να αβγατίσουν τα κέρδη τους.
Τα ελλείμματα και τα χρέη τα ξεχνούν όταν κάνουν τα στραβά μάτια στη τεράστια φοροδιαφυγή των μεγαλοεπιχειρηματιών. Τα ελλείμματα και τα χρέη τα ξεχνούν όταν δίνουν τεράστιες επιδοτήσεις από τον κρατικό κορβανά δήθεν για επενδύσεις και για νέες θέσεις εργασίας και αυτές γίνονται αέρας κοπανιστός, καταθέσεις σε off shore εταιρείες.
Τα ελλείμματα και τα χρέη τα ξεχνούν όταν πρόκειται να παραγγείλουν φρεγάτες και αεροπλάνα και άλλο πολεμικό εξοπλισμό ενταγμένο στους σχεδιασμούς και στους σκοπούς του ΝΑΤΟ. Τα ελλείμματα και τα χρέη τα ξεχνούν όταν αποστέλλουν και  συντηρούν ελληνικά  στρατιωτικά σώματα σε διάφορες χώρες του πλανήτη ενταγμένα  και αυτά στους σχεδιασμούς και στους σκοπούς του ΝΑΤΟ.
Ας αφήσουν λοιπόν τα παραμύθια.
Μας μιλούν για οικονομική κρίση ,για κίνδυνο πτώχευσης της χώρας, την ίδια ώρα που  ετοιμάζονται να γονατίσουν τα λαϊκά νοικοκυριά, την ίδια ώρα που οδηγούν σε απόγνωση μισθωτούς και συνταξιούχους, την ίδια ώρα που ετοιμάζονται να ισοπεδώσουν την κοινωνία, την ίδια ώρα δημοσιεύονται  ισολογισμοί επιχειρήσεων και τραπεζών  με αμύθητα, με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κέρδη.
Μόνο οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες είχαν κέρδη:11,8 δις € το 2009, 10 δις το 2008 και 11,3 δις το 2007. Το 2009 η ΔΕΗ πραγματοποίησε κέρδη 1,1 δις ενώ προέβλεπε ο προϋπολογισμός της 531 εκατ. €. Υπάρχουν 10.000 υπεράκτιες (offshore) εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που διακινούν γύρω στα 500 δις € και το δημόσιο χάνει ετησίως από φόρους 6 δις(Με αυτά που ψήφισαν «εισπράτουν» 4,8 δις) .
Μας μιλούν για χρέη και για κίνδυνο να πτωχεύσουμε. Την ίδια ώρα που ανακοινώνουν ότι το δημόσιο χρέος της χώρας μας είναι συνολικά  κοντά στα 300 δισ , με στοιχεία του Σεπτέμβρη 2009 τα κέρδη των Τραπεζών εκτοξεύτηκαν από τα 400 δις στα 579 δις, πάνω δηλαδή και από το δημόσιο χρέος.30.000 ελληνικές οικογένειες διαθέτουν στα τμήματα private banking των τραπεζών περίπου 50 δις € ενώ άλλα 40 δις έχουν καταθέσει έλληνες πολίτες στο εξωτερικό.
Μας μιλούν για κρίση και για κίνδυνο να πτωχεύσει η χώρα όταν τα τελευταία 12 χρόνια το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 60%.
Αφού το δικό μας – των εργαζομένων – εισόδημα δεν αυξήθηκε καθόλου,
ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ;
Τελικά λεφτά υπάρχουν αλλά όχι για μας. Είναι δικά μας αλλά δεν είναι για μας. Εμείς τα «γεννήσαμε» αλλά δε μας ανήκουν. 
Δεν υπάρχει αμφιβολία συναδέλφισσες και συνάδελφοι ότι  βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη καμπή.
Βρισκόμαστε σε μια νέα ακόμη πιο σκληρή και ανελέητη φάση  του ταξικού πολέμου. Με τα εξαγγελλόμενα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέτρα, λεηλατούν τις ζωές μας, καταστρέφουν τα όνειρα και το μέλλον των παιδιών μας, ισοπεδώνουν ότι έχει απομείνει από δικαιώματα των εργαζομένων που κατακτήθηκαν με ποτάμια αίματος και με πόνο.
 Οι ίδιοι διατυμπανίζουν ότι τα μέτρα αυτά που ψήφισαν δεν είναι προσωρινά και δεν  θα είναι τα μόνα. Τις   άγριες μισθολογικές περικοπές που ψήφισαν για  τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, πολύ σύντομα θα τις επεκτείνουν και στον Ιδιωτικό Τομέα.
Έχουμε λοιπόν χρέος  απέναντι στους εαυτούς μας , απέναντι στα παιδιά μας να απαντήσουμε στον πόλεμο που μας κήρυξαν και  η απάντηση πρέπει να είναι μία: ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥΣ
Ακόμη και αν ψήφισαν τα μέτρα, η απάντησή μας θα είναι ταξικοί ,επίμονοι, συνεχείς , πολύμορφοι Αγώνες, μαζικοί και  ενωτικοί, για την ανάκλησή τους και για να μη περάσουν και τα άλλα που ετοιμάζουν. ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ  ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ.
Δεν ονειρευτήκαμε σαν παιδιά , έφηβοι και νέοι αυτή την κοινωνία της παρακμής, της φτώχειας, της ανασφάλειας , της ανεργίας , της εκμετάλλευσης.
Δεν ονειρευόμαστε και δεν θα αφήσουμε στα παιδιά μας παρακαταθήκη έναν νέο εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.
Και νομίζουμε ότι ήλθε το πλήρωμα του χρόνου μέσα στο καμίνι της ταξικής πάλης για να ανατραπεί η επίθεση να σφυρηλατηθεί μια νέα ταξική ενότητα του εργατικού κινήματος.
 Μια ενότητα που γυρνάει τη πλάτη στη συνδικαλιστική αριστοκρατία και θα περιλαμβάνει   συνδικάτα, συλλόγους, επιτροπές αγώνα, αγωνιστές συνδικαλιστές εργαζόμενους και νεολαία, μια ενότητα  που θα οικοδομηθεί πάνω στη βάση του αγώνα για:
*Ανάκληση των μέτρων
*Ανατροπή του συμφώνου Σταθερότητας
*Μέτωπο κατά της  κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της  ΕΕ
Μια ενότητα που θα αποτελέσει τη βάση για ένα ΝΕΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.
Στις 11 ΜΑΡΤΗ (Πέμπτη) απεργούμε.
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 9:30π.μ ΟΤΕ
Με κοινή πορεία στους δρόμους της πόλης.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
( δημόσιου και ιδιωτικού τομέα)