Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Δελτίο τύπου της Λαϊκής Συνέλευσης Πολιτών Πρέβεζας


Στις 29/02, ημέρα Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε συνέλευση πολιτών στη Θεοφάνειο αίθουσα που αποφάσισε:
1) Να χαιρετίσει την αποφασιστική στάση όλων των συμπολιτών μας που δεν πληρώνουν το χαράτσι που επιβάλλεται μέσω της ΔΕΗ. Καλούμε όλο το λαό της Πρέβεζας να ξεπεράσει τον φόβο του, τις φήμες και τον εκβιασμό της κυβέρνησης και να ενισχύσει με κάθε τρόπο το κίνημα άρνησης πληρωμής του χαρατσιού και να μην πληρώσει, γιατί δεν μπορεί και δεν πρέπει να πληρώσει την κρίση και το χρέος τους.
Η λαϊκή συνέλευση συνεχίζει τη συλλογή των λογαριασμών της ΔΕΗ στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών με πληρωμή μόνο του ρεύματος μέσω των τραπεζών, χωρίς το χαράτσι, βάση της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σε περίπτωση απόπειρας διακοπής του ρεύματος, λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού ή σε άνεργους συμπολίτες μας, θα μας βρουν απέναντί τους. Ενημερώνουμε αμέσως το Δήμο ή τη λαϊκή συνέλευση στα τηλέφωνα 6974460928, 6974643213, 6944591124, 6948240417, 6977086772,6937099240.
2) Αποφάσισε να προταθεί στο Κοινωνικό Ιατρείο, στον Ιατρικό σύλλογο και σε πρωτοβάθμια σωματεία η πραγματοποίηση εκδήλωσης για το νέο νόμο- έκτρωμα της κυβέρνησης για την υγεία.
3)Η προετοιμασία δράσης της συνέλευσης με αφορμή την κατάθεση των νέων φορολογικών δηλώσεων θα αποτελέσει θέμα σε επόμενη συνέλευση.
4)Η νέα συνέλευση στις 19 Μάρτη ημέρα Δευτέρα 7:30π.μ. στη Λαϊκή Αγορά θα πραγματοποιηθεί με θέμα την παρέλαση του λαού. Την παρέλαση του παλλαϊκού ξεσηκωμού για την ανατροπή της κυβέρνησης Παπαδήμου και την απαλλαγή  από την τρόικα.



Σημείωση δική μας: Η τελευταία εξέλιξη που έχουμε είναι ότι κρίθηκε   Αντισυνταγματική από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει τη διακοπή ρεύματος από τη ΔΕΗ σε περίπτωση που ο καταναλωτής δεν πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων.
Αυτό σαφέστατα αποτελεί μια μικρή νίκη του κινήματος αντίστασης των πολιτών στα χαράτσια και στα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα .
Βέβαια η ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε  το χαράτσι νόμιμο, με τη λογική ότι προς το παρόν είναι έκτακτος φόρος και επιφυλάχθηκε σε περίπτωση που αυτό παγιωθεί με νομοθετική ρύθμιση  από την κυβέρνηση, να κρίνει και πάλι τη συνταγματικότητά του

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ