Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Η ώρα μηδέν (60% κούρεμα)


«Τα κράτη μέλη της ευρωζώνης εξετάζουν μια πιθανή μείωση (κούρεμα) του ελληνικού χρέους έως και 60%, δήλωσαν σήμερα Γερμανοί διαπραγματευτές, στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων»

Αφού πρώτα παραμύθιασαν τον λαό (και τι δεν σκαρφίστηκαν οι κυβερνώντες και οι γκαιμπελίσκοι των ΜΜΕ δυο χρόνια τώρα )  για να αποδεχτεί τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα της βαρβαρότητας,  για να μη χρεοκοπήσει δήθεν  η χώρα (εννοούσαν να μη χάσουν κάτι από τα κέρδη τους οι κεφαλαιοκράτες), χρεοκόπησαν το λαό με :
*αλλεπάλληλες μισθολογικές περικοπές που έφτασαν  να ρίξουν το μισθό  στο 50%  της αρχικής ονομαστικής του αξίας..
*χαράτσια και φοροεπιδρομές ..
*κατάργηση κάθε έννοιας συλλογικής σύμβασης  εργασίας, μέχρι και τη ξεφτίλα της ατομικής εργασιακής σύμβασης μιας μέρας προωθούν..
*την επιβολή της εργοδοτικής αυθαιρεσίας..
*εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και εκατοντάδες χιλιάδες στο δημόσιο με την περιβόητη «εργασιακή εφεδρεία»..
*το τσάκισμα των κύριων και των επικουρικών συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων.

Τώρα ανοικτά  και σε συνεργασία με τα αρπακτικά της ΕΕ και του ΔΝΤ χρεοκοπούν την Ελλάδα , αρπάζουν όλη τη δημόσια περιουσία  με το σχέδιο «Εύρηκα» και τη ξεπουλούν στο ξένο και εν μέρει και στο ντόπιο  κεφάλαιο και επιβάλλουν μια ανοικτή  δικτατορία του κεφαλαίου  στη χώρα διάρκειας δεκαετιών, που μπροστά της η ναζιστική κατοχή θα μοιάζει με παιχνιδάκι.

Τούτες οι στιγμές είναι από τις πιο  κρίσιμες που έχει περάσει  ο λαός μας στην ιστορία του.
 Είναι η  ώρα που η ίδια η  ιστορία καλεί τις δυνάμεις της κοινωνικής και πολιτικής Αριστεράς  να βγουν ενωτικά, ταξικά, συντονισμένα μπροστά  και να κλείσουν το δρόμο που οδηγεί το λαό και την πατρίδα προς τα τάρταρα.
Να προχωρήσουν άμεσα σε κοινή δράση στο εργατικό και λαϊκό   κίνημα  με τη συγκρότηση ενός ρωμαλέου και πολιτικοποιημένου απεργιακού κινήματος διαρκείας, ενός παλλαϊκού ξεσηκωμού ,με ένα πρόγραμμα που:

*θα στοχεύει στην ανατροπή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και κάθε κυβέρνησης που θέλει να συνεχίσει την ίδια πολιτική με διαφορετικό περιτύλιγμα.
*θα θέτει επί τάπητος την άμεση παύση πληρωμών στους τοκογλύφους και τη διαγραφή του χρέους
*θα θέτει άμεσα το ζήτημα της εξόδου από το ευρώ και το ζήτημα της ρήξης με την ΕΕ σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση
*θα καταργεί όλα τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα
*θα εθνικοποιεί τις  τράπεζες και τις επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο
*θα φορολογεί άγρια το μεγάλο κεφάλαιο
*θα προχωρά σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων με κοινωνικό έλεγχο, για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον

ώστε να πάρουν τις τύχες της χώρας  και της ζωής τους οι ίδιοι  οι εργαζόμενοι της πατρίδας μας