Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Τα κροκοδείλια δάκρυα ενός υπουργού!

«Πρώτον, κάθε μία πρόσληψη που θα μας δίνει δυνατότητα η κρίση και ο Υπουργός των Εσωτερικών - που έχει την ευθύνη της πορείας και τον οποίο σεβόμαστε και θα τον υποστηρίξουμε - θα είναι νοσηλευτή. Δεν υπάρχει περίπτωση να προσλάβουμε γιατρό.
Η ευαισθησία πρέπει να εκδηλώνεται εκεί όπου υπάρχει η μεγάλη ανάγκη. Ποιος τολμάει να δηλώσει ευαίσθητος, όταν αφήνει αυτό τον κόσμο να παλεύει με τα άγρια θηρία; Αφήνει τους νοσηλευτές με 30 ασθενείς; Ποιος τολμάει να λέει οτιδήποτε άλλο, όταν υπάρχει αυτή η πρώτιστη και μεγάλη ανάγκη; Κανείς δεν τολμάει να το πει αυτό όταν ανοίξει ο διάλογος με τους όρους της πραγματικότητας».

Από τη σημερινή συνέντευξη  του Α. Λοβέρδου

Τα κροκοδείλια δάκρυα ενός υπουργού μιας  κυβέρνησης που μεθοδικά αφανίζει οικονομικά και τους νοσηλευτές και τις οικογένειές τους ( μειώσεις μισθών , φορολογικά χαράτσια κλπ), αυξάνει το ωράριο εργασίας τους με απλήρωτο χρόνο εργασίας, και εφαρμόζει απαρέγκλιτα την αρχή 10  νοσηλευτές φεύγουν 1 έρχεται οδηγώντας χιλιάδες ανθρώπους στην εργασιακή εξουθένωση.!

Η έννοιες ντροπή , αίσχος έχουν χάσει το νόημά τους με αυτούς τους πολιτικούς  τζουτζέδες του κεφαλαίου που έχουμε μπλέξει.
Η ανατροπή τους και η πολιτική τους εξαφάνιση, είναι προϋπόθεση για την επιβίωση των ίδιων των νοσηλευτών και των οικογενειών τους