Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Να ανατρέψουμε την οικονομική χούντα ΤΩΡΑ !


Η νέα οικονομική δικτατορία που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση του  ΠΑΣΟΚ σε αγαστή συνεργασία με τη ΝΔ  και το ΛΑΟΣ και κάτω από την εποπτεία της ΕΕ αποτελεί πλέον άμεση  απειλή για ολόκληρη την κοινωνία και όχι μόνο για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ.Θα οδηγήσουν στο περιθώριο πολύ μεγάλο τμημα του Ελληνικού πληθυσμού.
Πρόκειται για ένα συνολικό σχέδιο που υλοποιείται σε δόσεις και έχει συμφωνηθεί εδώ και καιρό από τη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού και Ελληνικού κεφαλαίου.
Στόχος είναι  συντρίβοντας τις δυνάμεις της εργασίας να κρατήσουν και να βελτιώσουν τη θέση του Ελληνικού Καπιταλισμού  στον Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο ανταγωνισμό.

Τα μέτρα ήλθαν για να μείνουν μόνιμα.

Με τα μέχρι σήμερα  μέτρα αφαιρούνται όχι ένας ούτε δυο αλλά τρεις και τέσσερις μισθοί συνολικά.

Τα νέα μέτρα  της οικονομικής χούντας ανάμεσα σε άλλα  περιλαμβάνουν:

1. Περικοπή δώρου Χριστουγέννων, δώρου Πάσχα και επιδόματος αδείας κατά 30%.(αναδρομική εφαρμογή από 1/1/2010)

2. Περικοπή επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων κατά 12%.(αυξάνεται η περικοπή από 10% σε 12%-αναδρομική εφαρμογή από 1/1/2010)

3. Αύξηση ΦΠΑ για τον πολύ χαμηλό συντελεστή από το 4,5 στο 5% για το χαμηλό από το 9 στο 10%, και για τον υψηλό από το 19 στο 21%.

4. Πάγωμα συντάξεων – δεν θα δοθούν τελικά ούτε οι αυξήσεις 1,5% που είχαν ανακοινωθεί για όσους λαμβάνουν συντάξεις έως 2.000 ευρώ.

5. Αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα, με αποτέλεσμα επιβάρυνση της τιμής της βενζίνης κατά 8 λεπτά το λίτρο και του πετρελαίου κίνησης κατά 3 λεπτά

6. Αύξηση κατά 20% των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα και ποτά.

7.Περικοπή υπερωριών κατά 30%(αναδρομική εφαρμογή από 1/1/2010)

8.Μπαίνει νέο πλαφόν στους μισθούς στο Δημόσιο.(αναδρομική εφαρμογη από 1/1/2010)


ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ στους ΔΡΟΜΟΥΣ 

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ