Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Όλοι στη Γενική Απεργία αύριο Πέμπτη 11 Μαρτίου


Παρά την με  τη μορφή του κατεπείγοντος ψήφιση του νέου πακέτου  των βάρβαρων και αντιλαϊκών μέτρων από τη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑΟΣ, καθώς και την προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει μια de facto κατάσταση , η οργή των εργαζομένων εξακολουθεί να φουντώνει.
Ήδη η αυριανή γενική απεργία φαίνεται ότι και πάλι θα  έχει μεγάλη επιτυχία στους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.
Έχει  σημασία και για την επιτυχία των κινητοποιήσεων να ανεβεί η συμμετοχή των γιατρών του νοσοκομείου που είναι πολύ πίσω από τα επίπεδα των υπόλοιπων εργαζομένων (παρά του ότι οι συνολικές  απολαβές των τελευταίων είναι σημαντικά μικρότερες από των γιατρών)
Είναι πολλοί οι εργαζόμενοι που τώρα, με κάποια έστω μικρή χρονική καθυστέρηση, συνειδητοποιούν  τι πραγματικά θα τους βρει το επόμενο χρονικό διάστημα αν εφαρμοστούν τα μέτρα.
Από αυτή την άποψη έχει την ιδιαίτερη σημασία της η επιτυχία της αυριανής γενικής απεργίας καθώς και  η ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή των εργαζομένων στα συλλαλητήρια.
Το αίτημα της ανάκλησης των  μέτρων, η εναντίωση με την κυβερνητική πολιτική, η αποκάλυψη της βαθύτατης ταξικότητας των μέτρων, η αποκάλυψη σε ευρύτερες ομάδες και στρώματα της ελληνικής κοινωνίας του ρόλου της ΕΕ ,η προβολή αιτημάτων των εργαζομένων που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους, η συμμετοχή στον αγώνα και των αυτοαπασχολούμενων μικροβιοτεχνών και άλλων επαγγελματιών που και αυτοί τόσο άμεσα όσο και έμμεσα «θα πληρώσουν το λογαριασμό» που θα  αφήσουν τα μέτρα της κυβέρνησης πρέπει να κυριαρχήσουν τις επόμενες μέρες.
Η μάχη δεν τελειώνει βέβαια αύριο .Ίσα  ίσα …
Έχει σημασία ο αγώνας να εμπλουτίζεται  συνεχώς και με νέες μορφές πάλης και κινητοποιήσεων που να γεμίζουν το χρόνο ανάμεσα στις απεργιακές κινητοποιήσεις ,όπως  η μορφή της καταληψης , το κλείσιμο  δρόμων κλπ..
Στη βάση αυτή θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο ένα   μαζικό, δυναμικό, ενωτικό απογευματινό συλλαλητήριο στην Πρέβεζα τη Τρίτη 16 Μαρτίου που να εμπλουτιστεί και με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις .

Συνεχίζουμε με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις των ίδιων των εργαζομένων και όχι  στα τερτίπια της συνδικαλιστικής αριστοκρατίας.