Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

"Οι καιροί το θέλησαν..."

...Οι καιροί το θέλησαν, να αναλαμβάνω τις τύχες αυτού του τόσο σημαντικού Υπουργείου και να έρχομαι πιο κοντά στις δράσεις σας. Ως Έλληνας πολίτης, νοιώθω πολύ υπερήφανος, όσο και ασφαλής σε αυτό τον τόπο, που υπάρχετε εσείς.

Συνάμα, αναφερόμενος στο νοσηλευτικό λειτούργημα, ίσως το πιο σημαντικό για τη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, επωφελούμαι της ευκαιρίας να πω, κάτι το οποίο είμαι βέβαιος, ότι θα χαιρετιστεί και από εσάς και από τους χιλιάδες συναδέλφους σας στο χώρο του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Μετά από πολλές προσπάθειες, καταφέραμε κάτι, το οποίο σε λίγες ημέρες γίνεται πραγματικότητα. Με ειδικό νόμο, που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή, προχωρούμε σε μια έκτακτη πρόσληψη 5.500 νοσηλευτών, πέραν των τακτικών προσλήψεων, που προβλέπονται κάθε χρόνο.
Τελικά τα καταφέραμε. Και είμαι πολύ χαρούμενος γι΄ αυτό, διότι μια πρώτη συνέπεια θα είναι να ανακουφιστεί ο ευαίσθητος αυτός χώρος των νοσοκομείων αλλά και οι συνάδελφοί σας εκεί.
Όπως επίσης, παίρνουμε και άλλα μέτρα, για να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία αυτού του χώρου. Οι νεοπροσλαμβανόμενοι νοσηλευτές, μέσα από τις διαδικασίες, που είναι εξαιρετικές και θα διενεργηθούν από τα κατά τόπους νοσοκομεία, θα υποχρεούνται να υπηρετούν για πέντε χρόνια στον τόπο, στον οποίο προσλαμβάνονται.
Έτσι θα πάψει, κάτι το οποίο είχε δημιουργηθεί στους χώρους των νοσηλευτών, δηλαδή μία κατηγορία νοσηλευτών-φαντάσματα.
Τώρα λοιπόν, βάλαμε το νερό στο αυλάκι και ξέρω πόσο σημαντικό είναι για τις νοσηλεύτριες...

Σχόλιο:

  • Αν σας πω τώρα ότι είναι σημερινές δηλώσεις του Αβραμόπουλου, θα με πιστέψετε;
  • Λοιπόν παιδιά πάμε για εκλογές και σύντομα μάλιστα.Η κυβέρνηση δεν τη "βγάζει" μέχρι τις ευρωεκλογές.
  • Το πολυνομοσχέδιο υγείας (έκτακτες προσλήψεις νοσηλευτών, πληρωμές προμηθευτών νοσοκομείων , συλλογική συμφωνία νοσοκομειακών γιατρών ) αφού το καθυστερήσει λίγο ακόμα θα το φέρει στη Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Εκεί θα περάσει κάποιο χρονικό διάστημα με μερικές συνεδριάσεις της επιτροπής , λόγω της πολυπλοκότητας του νομοσχεδίου και των ενστάσεων και αντιπαραθέσεων που αυτό θα προκαλέσει.
  • Μετά θα πάρει σειρά για κατάθεση και συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής .
  • Οταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου, θα αρχίσει η συζήτηση στη Βουλή όπου θα περάσει επίσης κάποιο χρονικό διάστημα καθώς το νομοσχέδιο σε πολλά σημεία του θα συναντήσει σφοδρές αντιδράσεις.
  • Αν μέχρι τότε δεν έχουν προκηρυχθεί εκλογές ... οπότε θα πάμε με την κυβέρνηση να υπόσχεται: ψηφίστε με να το υλοποιήσω.
  • Αφού τροποποιηθεί ... θα ψηφιστεί.
  • Για να ισχύσει πρέπει να πάει στο Εθνικό Τυπογραφείο για καταχωρηθεί σε ΦΕΚ.
  • Για να ισχύσει η συλλογική συμφωνία των γιατρών πρέπει να εκδοθούν μια σειρά απο κανονιστικές νομοθετικές πράξεις .
  • Καλά για τους νοσηλευτές... αφήστε το. Οι έκτακτες αυτές "προσλήψεις ", εκτιμάται ότι αντιστοιχούν σε κάποιες , πάντως αρκετές, δεκάδες χιλιάδες ψήφους.
Κάπου εδώ... χάνεται η μπάλα και ο χρόνος

  • Εκείνο το επαναστατικό μέτρο καταφυγής στον... Σπίντλα τι το ήθελαν ; Ωραία.Θα του πει ο Αβραμόπουλος ότι είναι έτοιμος να καταθέσει το νομοσχέδιο και θα ...καθαρίσει.
Επειδή τα ανωτέρω αναφερόμενα δεν αποτελούν σενάριο επιστημονικής φαντασίας

Μόνη λύση ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΣ και ΕΝΩΤΙΚΟΣ αγώνας,ΤΩΡΑ , ΟΛΩΝ των εργαζομένων στα Νοσοκομεία και ΚΥ όμως με ένα ριζοσπαστικό πλαίσιο αιτημάτων που θα διεκδικεί:
αξιοπρεπείς μισθούς με βάση τις σύγχρονες ανάγκες
ανθρώπινα ωράρια εργασίας
μαζικές προσλήψεις προσωπικού
επαρκή κρατική χρηματοδότηση του ΕΣΥ
και τη δημιουργία ενός ΕΣΥ που θα παρέχει υψηλού επιπέδου και δωρεάν υπηρεσίες σε
όλους τους πολίτες.