Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Εντείνεται ο αυταρχισμός της κυβέρνησης προκειμένου να προωθήσει τη συρρίκνωση του Δημόσιου Τομέα Υγείας



ΑΘΗΝΑ 29/07/2014
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 3406

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εντείνεται ο αυταρχισμός της Κυβέρνησης προκειμένου να κρύψει «κάτω από το χαλί» την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση των Νοσοκομείων της χώρας.
Οι προϋπολογισμοί βρίσκονται στο κόκκινο αφού εξαντλήθηκε ήδη η ετήσια επιχορήγηση, αν και βρισκόμαστε στο μέσο του έτους, με σημαντικές επιπτώσεις στην παρεχόμενες υπηρεσίες. Το προσωπικό βρίσκεται κάτω των ορίων ασφάλειας. Οι 2.900 προσλήψεις που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας αν γίνουν, είναι σταγόνα στον ωκεανό καθότι έως τέλους του χρόνου, στις 15.000 αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης χωρίς ούτε μία αναπλήρωση τα τέσσερα τελευταία έτη, θα προστεθούν άλλες 5.000 εξαιτίας των δυσμενών αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα.
Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα ζητήματα με την γνωστή πεπατημένη νεοφιλελεύθερη συνταγή. Μετακυλεί το κόστος στις τσέπες των πολιτών. Όσοι έχουν. Οι υπόλοιποι στην φιλανθρωπία ή στα αζήτητα!!
Ταυτόχρονα επειδή την απασχολεί το Πολιτικό Κόστος των απευθείας καταργήσεων Νοσοκομείων, Κλινικών και Κλινών, αφήνει τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων να υλοποιήσουν τη συγκεκριμένη πολιτική, βήμα – βήμα, σταδιακά, ώστε να αποφεύγονται όσο το δυνατόν οι αντιδράσεις.
Ξεκίνησε η απαξίωση και η συρρίκνωση των διασυνδεόμενων Νοσηλευτικών Μονάδων (Νοσοκομεία) με μετακινήσεις Ιατρικού και λοιπού Προσωπικού προς τα Νοσοκομεία έδρα των Νομικών Προσώπων. Τελικός στόχος η κατάργηση των 50 διασυνδεόμενων Νοσοκομείων.
Διοικητές Νοσοκομείων καθημερινά αποφασίζουν την μείωση υφισταμένων δραστηριοτήτων των Νοσοκομείων, καταργούν Κλινικές, Κλίνες και άλλες αναπτυγμένες λειτουργίες εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης.
Η Κυβέρνηση υλοποιεί Μνημονιακές δεσμεύσεις με παλαιοκομματικά, επικοινωνιακά τεχνάσματα.
Το Νέο Σύστημα Αξιολόγησης στο οποίο η άρνησή μας είναι καθολική, είναι το μέσο επίτευξης και προώθησης της συρρίκνωσης, απαξίωσης και Ιδιωτικοποίησης του Δημόσιου Τομέα της Υγείας.
Δεν θα το επιτρέψουμε.
Οι αντιδράσεις των εργαζομένων, των φορέων και των κατοίκων των περιοχών που είναι ανεπτυγμένα τα Νοσοκομεία θα συνεχιστούν, θα ενταθούν και θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα.
Η ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει τους αγώνες για προστασία του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα της Υγείας.
Γι' αυτό βρίσκεται στο δρόμο με συνεχείς Κινητοποιήσεις.

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Την Πέμπτη θα εκδικαστεί η έφεση της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση.Η κρίση του δικαστηρίου αναμένεται από την Παρασκευή 1η Αυγούστου και μετά.



Συζητήθηκε η έφεση που άσκησε η ΑΔΕΔΥ κατά της πρωτόδικης απόφασης που έκρινε παράνομη την απεργία για το θέμα της αξιολόγησης.

Οι συνήγοροι και των δυο πλευρών αναμένεται να καταθέσουν τις προτάσεις τους την Πέμπτη στις 12:00. Η κρίση του δικαστηρίου αναμένεται από την Παρασκευή 1η Αυγούστου και μετά.
«Η εξέλιξη αυτή, εκ των πραγμάτων, οδηγεί σε αδιέξοδο τις έως τώρα κινήσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεδομένου ότι την ίδια μέρα λήγει και η προθεσμία υποβολής των φύλλων αυτοαξιολόγησης», αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.

Σημειώνεται ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε κρίνει παράνομη την απεργία με το αιτιολογικό ότι δεν είχε προηγηθεί σχετική απόφαση από το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ κάτι που οι συνδικαλιστές θεώρησαν ότι εντάσσεται στις μνημονιακές απαγορεύσεις κατά των απεργιακών δικαιωμάτων.

Πάντως, οι εργαζόμενοι που ήταν συγκεντρωμένοι στο εφετείο δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Τέλος η υπομονή! Κραυγή αγωνίας για το νοσοκομείο Μεσολογγίου.Επεισόδια στο γραφείο του διοικητή!

Για να διαβάσετε το ρεπορτάζ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΠΟΕΔΗΝ:Η συμμετοχή των εργαζομένων στους δημόσιους τομείς της Υγείας και της Πρόνοιας ενάντια στο νέο σύστημα "αξιολόγησης" ξεπερνά το 95%.




AΘΗΝΑ 25/07/2014
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 3394
Η συμμετοχή των Εργαζομένων στους Δημόσιους τομείς της Υγείας και της Πρόνοιας ενάντια στο ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ξεπερνά το 95%.
Ημέρα με την ημέρα ξηλώνουμε το Νόμο της Αξιολόγησης και τα ΦΥΛΛΑ ΜΑΖΙΚΑ επώνυμα ανυπόγραφα παραδίδονται στα Σωματεία των Εργαζομένων.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που ποινικοποιεί την δράση μας κατά της Αξιολόγησης. Την μορφή Συνδικαλιστικής δράσης της ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ από το καθεστώς της Αξιολόγησης σε περίπτωση αρνητικής Δικαστικής έκβασης για την ΑΔΕΔΥ, θα τη συνεχίσουμε άμεσα ως ΠΟΕΔΗΝ και ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ.
 
Η κυβέρνηση αναδιπλώνεται επικοινωνιακά μπροστά στην Γενική Καθολική Άρνηση των Δημοσίων Υπαλλήλων να συμμετάσχουν στην Αξιολόγηση.
Εξετάζουν άλλους τρόπους να προχωρήσει η Αξιολόγηση με σκοπό την αποδυνάμωση της συμμετοχής.
Ο Υπουργός Υγείας κατευθύνει του Διοικητές των Νοσοκομείων να σκληρύνουν τη στάση τους με Πειθαρχικές Διώξεις.
 
ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΗΚΕ η κυβέρνηση μπροστά στην Γενική ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.
Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ.
Συνεχίζουμε τον αγώνα με αισιοδοξία, δυναμισμό, ενότητα και ομοφωνία.

Οργανώνουμε τοπικές μορφές δράσεις (Παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διοικήσεις, Συγκεντρώσεις, Γενικές Συνελεύσεις) και συνεχίζουμε την συγκέντρωση του συνόλου των Φύλλων Αξιολόγησης.
 
Καλύπτουμε με τις κινητοποιήσεις μας και στη συνέχεια εάν δεν υπάρξει οικειοθελή συμμετοχή, εμποδίζουμε με κάθε μέσο τους Προϊσταμένους των Οργανικών Μονάδων να συμμετάσχουν στη διαδικασία της Αξιολόγησης.
 
Σε περίπτωση που εκδηλωθούν φαινόμενα αυταρχισμού από το Υπουργείο Υγείας και τους Διοικητές ή επιχειρηθεί τροποποίηση και όχι κατάργηση του ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ θα ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ με ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (τοπικές και κεντρικές).
 
ΝΙΚΑΜΕ
Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την αξιολόγηση αποτελούν παρακαταθήκη για τη συνέχεια των διεκδικήσεων προς ανάκτηση των απωλειών (εργατικών – μισθολογικών) που υποστήκαμε τα ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ έτη.

Συμμετέχουμε την Δευτέρα 28/07/2014 στην ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ Στάση Εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ 11π.μ. έως 3μ.μ. και στη Συγκέντρωση έξω από το Εφετείο (Λουκάρεως 7) 11π.μ. στο οποίο εκδικάζεται η έφεση της ΑΔΕΔΥ
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Για τις δήθεν ενδοσυγκυβερνητικές κόντρες για την αξιολόγηση.



Πέρα από τα ρεπορτάζ  για  δήθεν ενδοσυγκυβερνητικές κόντρες για την «αξιολόγηση», στην πραγματικότητα στο συγκυβερνητικό στρατόπεδο  μελετούν σχέδια αντιμετώπισης της μαζικής ανυπακοής των εργαζομένων στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στην διαδικασία εφαρμογής της αντιδραστικής αξιολόγησης του νόμου 4250/2014.
Είναι προφανές ότι είναι πρακτικά  μη εφαρμόσιμη μια μαζική πειθαρχική δίωξη  δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων. Έτσι λοιπόν αναζητούν εναλλακτικές λύσεις  με στόχο να σπάσουν το μπλοκ των δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων που απεργούν-απέχουν από την διαδικασία της «αξιολόγησης».

Και ποιος από τους συγκυβερνητικούς εταίρους νομίζετε ότι έχει το Know-How σε τέτοια τερτίπια;
….
Ακριβώς .Σωστά μαντέψατε!!!!

Το ΠΑΣΟΚ!

«Απέναντι στις αντιδράσεις των υπαλλήλων οι πειθαρχικές διώξεις δεν είναι λύση και εδώ έχω διαφορετική προσέγγιση. Προτιμότερη είναι η θέσπιση κινήτρων και αντικινήτρων. Παραδείγματος χάριν για να γίνει μετάταξη, απόσπαση ή μετάθεση προϋπόθεση είναι η συμμετοχή του στη διαδικασία της αξιολόγησης, ασχέτως της βαθμολογίας του. Το ίδιο μπορεί να ισχύει και στην περίπτωση που κάποιος υπάλληλος επιθυμεί να καταλάβει θέση ευθύνης. Δεν είναι δίκαιο, για τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους, ούτε αξιοκρατικό να επιθυμεί κάποιος να μετακινηθεί σε άλλη θέση ή να καταλάβει θέση ευθύνης και να μην έχει συμμετάσχει στη διαδικασία της αξιολόγησης

Εύη Χριστοφιλοπούλου υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, μιλώντας σήμερα  στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3».
Πηγή:Capital.gr
  
Οι εργαζόμενοι να μην έχουν καμία αυταπάτη.
Μόνο ο δικός τους ενωτικός, μαζικός αγώνας ανυπακοής και μη εφαρμογής του νόμου 4250/2014,  οργανωμένος  από τα κάτω, από τις γενικές συνελεύσεις των σωματείων  και με πανελλαδικό συντονισμό μπορεί να φέρει τη νίκη.
Γιατί ναι, μπορούμε εδώ να νικήσουμε .