Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Επιτροπή Αγώνα Υγείας στην Πρέβεζα: Πρόγραμμα Εκδήλωσης της 2ας Αυγούστου





             
            
                     ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΥΓΕΙΑΣ στην ΠΡΕΒΕΖΑ
               ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΠΡΕΒΕΖΑΣ

                                                 

Φίλες και Φίλοι συμπολίτες
Σας  προσκαλούμε στην εκδήλωση που διοργανώνουμε την Παρασκευή 2 Αυγούστου στην Παραλία της Πρέβεζας (Δικαστήρια)  στις 9μμ. για:

  • Την υπεράσπιση και αναβάθμιση του Νοσοκομείου Πρέβεζας και των Κέντρων Υγείας.
  • Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλους.
9:00 μμ   ΟΜΙΛΙΑ με θέμα : Κοινωνικο-Οικονομική Κρίση και Υγεία.

ΟΜΙΛΗΤΗΣ: Αλέξης Μπένος –Καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής -Ιατρική Σχολή ΑΠΘ

10:30 μμ   ΣΥΝΑΥΛΙΑ 


Στην συναυλία θα λάβουν μέρος με τη σειρά  οι καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα
  • Ντίνος Γιαννακός
  • Βασίλης Τζίμας-Θανος Αρετάκης-Χάρης Γκιακιούζης-Μιχάλης Κριτσωτάκης
  • Πάνος Σορόκας-Σπύρος Βάσσης-Άλκης Λορέντζος.
  • Ο Χορευτικός Όμιλος Πρέβεζας του Γιάννη Θάνη.
  • Η Ορχήστρα του Πασχάλη Σκάρπου.
  • Πάνος Τάκης

 Φίλες και Φίλοι συμπολίτες.
 
Λόγω  του όγκου της εκδήλωσης και αυστηρής τήρησης του χρονοδιαγράμματός της , δεν θα υπάρξουν χαιρετισμοί εκπροσώπων φορέων.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης (ομιλία , ερωτήσεις –απαντήσεις)  θα έχει περατωθεί στις 10:20 μμ για να ακολουθήσει η συναυλία.

Συναυλία διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο νοσοκομείων


Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση συνάντησης σωματείων Υγειονομικών Β. Αιγαίου



ΜΥΤΙΛΗΝΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση συλλόγων εργαζομένων και ενώσεων γιατρών νοσοκομείων του Βορείου Αιγαίου στο προαύλιο της κατειλημμένης ΕΡΑ Αιγαίου. Έγινε εκτενής συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων ενώ παρεμβάσεις πραγματοποίησαν εκπρόσωποι από την ΕΡΑ, το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Λέσβου και  σωματεία εκπαιδευτικών.
Οι πολιτικές διάλυσης της υγείας με συγχωνεύσεις και κλεισίματα νοσοκομείων, διαθεσιμότητες-απολύσεις υγειονομικών, πάγωμα των προσλήψεων και περικοπές κονδυλίων εντείνονται μέσα στο καλοκαίρι. Με βάση δηλώσεις του Υπουργού Υγείας και σχετικά δημοσιεύματα στο στόχαστρο αρχικά μπαίνουν νοσοκομεία της Αθήνας και ακολουθούν τα λεγόμενα «μικρά» περιφερειακά νοσηλευτικά ιδρύματα με το προσωπικό τους να οδηγείται σε διαθεσιμότητες και απολύσεις. Απέναντι σε αυτή την ομοβροντία λουκέτων κανένας υγειονομικός δεν πρέπει να αισθάνεται ασφαλής καθώς είναι βέβαιο πως αυτό που βιώνουμε είναι η αρχή του νέου κύκλου επίθεσης. Σ’ αυτά τα πλαίσια μεγάλη ανησυχία προκαλεί η ανακοίνωση για υπογραφή συμφωνίας με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών για εκχώρηση της «αναδιοργάνωσης» του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ σε Γερμανικό οργανισμό με συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών και χωρίς συμμετοχή και εμπλοκή του Υπουργείου Υγείας!
Την ίδια στιγμή εντείνεται  η υγειονομική γύμνια της υπαίθρου απ’ την έλλειψη ακόμα και των ανειδίκευτων αγροτικών γιατρών λόγω της κατάργησης κάθε κινήτρου κι αυτό είναι κάτι που αποκτά τραγικές διαστάσεις σε περιοχές σαν τα νησιά μας.
Οφείλουμε να προετοιμαστούμε εντατικά για τις μάχες που έρχονται άμεσα, ίσως και μέσα στις επόμενες μέρες. Οι αγώνες αυτοί πρέπει να γίνουν από κοινού με τις τοπικές κοινωνίες, με όρους μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στην υγεία και ενεργοποίηση των πρωτοβάθμιων σωματείων, των μαζικών διαδικασιών τους και του συντονισμού τους γύρω από συγκεκριμένα και άμεσα αιτήματα πάλης:  

ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ-ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ-ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ-ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΑ-ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Στην κατεύθυνση αυτή αποφασίστηκαν:
1. Κοινές δράσεις και βηματισμός το επόμενο διάστημα. Διοργάνωση μέρας δράσης για την Υγεία με κοινό κάλεσμα και αφίσα πιθανόν στις 27/8 με προκήρυξη στάσης εργασίας ταυτόχρονα σε ολόκληρο το Β. Αιγαίο και πραγματοποίηση καλλιτεχνικών ή άλλων εκδηλώσεων.
2. Γενικές συνελεύσεις στα νοσοκομεία προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή συσπείρωση και συμμετοχή των εργαζομένων. Δεν επιδιώκουμε συντονισμό σε επίπεδο εκπροσώπων Δ.Σ. αλλά σε επίπεδο βάσης.
3. Συνεχίζουμε τις επαφές μας με νοσοκομειακά σωματεία από όλη τη χώρα για την διεξαγωγή κεντρικής πανελλαδικής συνάντησης συντονισμού στη Αθήνα μέχρι τις αρχές Σεπτέμβρη.
4. Έναρξη κινητοποιήσεων και ενεργή συμπαράσταση σαν να συμβαίνει στο δικό μας νοσοκομείο αν η κυβέρνηση ανακοινώσει κλεισίματα και απολύσεις οπουδήποτε.
5. Συμπαράσταση-αγωνιστική συμπόρευση με τους εκπαιδευτικούς και όποιον κλάδο αντιμετωπίζει κλεισίματα και απολύσεις.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΛΗΜΝΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής "Η Αγία Βαρβάρα": Όχι στην κατάργηση του Νοσοκομείου "Αγία Βαρβάρα".



ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ « Η  ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ»
  
Αγαπητοί κάτοικοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, γυναίκες, νέοι. Καταγγέλλουμε στο λαό της περιοχής τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης που μετά την πρωτοφανή επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα προσπαθούν να καταργήσουν Νοσοκομεία, ανάμεσα τους & το Νοσοκομείο «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ».
Καταγγέλουμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που μετά τις πρόσφατες συναντήσεις με τον σύλλογο εργαζομένων, μας ανακοίνωσε ότι το Νοσοκομείο θα καταργηθεί και θα γίνει πολυδύναμα ιατρεία.και θα πάψει να υφίσταται σαν νοσοκομείο
Το Νοσοκομείο μας εξυπηρετεί μια τεράστια περιοχή με ιδιαίτερα κοινωνικά χαρακτηριστικά- φτωχά λαϊκά στρώματα, άνεργοι, μετανάστες, αθίγγανοι, οικογένειες που τα βγάζουν πέρα πολύ δύσκολα. Διαθέτει δύο(2) Παθολογικές Κλινικές, Καρδιολογική, Χειρουργική, Ουρολογική, ΩΡΛ, Οφθαλμολογική, Γαστρεντερολογικό, Δερματολογικό, Οδοντιατρικό,& Ψυχιατρικό Τμήμα, μια από τις μεγαλύτερες Μονάδες Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ) της Αθήνας, Μονάδα Εμφραγμάτων, ένα πολύ καλό Εργαστηριακό Τομέα & Εξωτερικά Ιατρεία πολλών ειδικοτήτων στα οποία εξετάζονται περίπου 100.000 ασθενείς το χρόνο, συμπεριλαμβανομένων βρεφών και παιδιών.
Το Νοσοκομείο μας, όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσει αλλά είναι αναγκαίο να ενισχυθεί με όλο το απαραίτητο προσωπικό, με την ανάπτυξη κλινικών και ειδικοτήτων που λείπουν (Ορθοπεδική. Παιδιατρική, Γυναικολογική, Πνευμονολογική κλπ.) για την εξυπηρέτηση των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής.
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ μαζί με τον ΑΣΔΑ (Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτ. Αθήνας), με τους Δημάρχους τους κατοίκους και τους μαζικούς φορείς της περιοχής δεν θα δεχθεί κανένα σχέδιο κατάργησης του Νοσοκομείου.
Με τον αγώνα μας θα ανατρέψουμε οποιαδήποτε ενέργειά σε αυτή την κατεύθυνση, αγωνιζόμενοι για την άμεση απόσυρση της πρότασης του Υπουργείου Υγείας και την πλήρη ανάπτυξη του Νοσοκομείου.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ»
ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ- ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΩΝ 5,00 € ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ
ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ- ΠΡΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 31  ΙΟΥΛΙΟΥ ΩΡΑ 7:00 μμ
ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 7:30 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ


Σε μια βδομάδα ανακοινώνονται τα πρώτα λουκέτα νοσοκομείων και οι πρώτες "διαθεσιμότητες" υγειονομικών από τα νοσοκομεία.



Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα ygeionomikoi.gr  σημεία της συνέντευξης του Άδωνη Γεωργιάδη στην «Καθημερινή της Κυριακής»
- Κύριε Γεωργιάδη, από τις πρώτες σας επαφές ως υπουργός με φορείς, ξεκαθαρίσατε ότι θα υπάρξει κινητικότητα και στον χώρο της Υγείας. Πόσοι εργαζόμενοι του ΕΣΥ θα τεθούν σε κινητικότητα και πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία;
Η κινητικότητα στον χώρο της Υγείας δεν αποτελεί απλά προαπαιτούμενο για την επόμενη δόση αλλά πολύτιμο εργαλείο στην προσπάθεια για αναβάθμιση και εξορθολογισμό του συστήματος υγείας. Στις επόμενες ημέρες πρόκειται να ενταχθούν στην κινητικότητα περισσότερα από 1.200 στελέχη της υγείας, εξαιρουμένων των ιατρών, που το αργότερο έως τις 30 Σεπτεμβρίου θα έχουν απορροφηθεί εκεί όπου έχουμε ελλείψεις προσωπικού. Επαναλαμβάνω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει έστω και μια απόλυση. Ας αφήσουν λοιπόν κάποιοι τη μικροπολιτική και ας μιλήσουμε για πολιτική. Και πολιτική είναι n τέχνη του εφικτού.
- Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι μεγάλος αριθμός των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα θα μεταταχθεί σε υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας. Πότε αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία;
Ήδη τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι πρώτοι καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων, πολλοί από τους οποίους υπολογίζουμε πάνω από το 60% μπορούν να ενισχύσουν τις δομές υγείας. Επομένως, η κινητικότητα δεν είναι, σώνει και καλά, ένα αναγκαίο κακό . Μπορούμε να την εκλάβουμε ακόμη και ως ευκαιρία. Είναι μια διαδικασία που ξεκίνησε, χωρίς ακόμη να μπορώ να προσδιορίσω επακριβώς τον χρόνο απορρόφησης τους καθώς προέρχονται από άλλο υπουργείο. Ωστόσο, στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.
- Η κινητικότητα εργαζομένων του ΕΣΥ είναι σε άμεση συνάρτηση με την αλλαγή ρόλου νοσοκομείων. Έχετε καταλήξει στα νοσοκομεία που Θα γίνουν οι αλλαγές;
Ως υπουργείο Υγείας έχουμε αποφασίσει ότι περισσότερα από έξι νοσοκομεία της Αττικής πρόκειται να μετατραπούν είτε σε Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου είτε σε δομές για χρόνιες παθήσεις. Επεξεργαζόμαστε το τελικό σχέδιο και τις σχετικές ανακοινώσεις θα είμαστε έτοιμοι να τις κάνουμε σε μία εβδομάδα από σήμερα. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε μεγάλα νοσοκομεία, όπως το Σισμανόγλειο ή το Αττικόν, ώστε να αξιοποιήσουν πλήρως τις κλίνες και τη δυναμική τους. Παράλληλα, ενισχύουμε την πρωτοβάθμια φροντίδα, όπως άλλωστε έχει γίνει και έχει αποδώσει έξω και είκοσι χρόνια σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες, για να εκτονώσουμε την πίεση προς τα κεντρικά νοσοκομεία. Δεν ανακαλύψαμε την πυρίτιδα. Όλοι οι φορείς, διεθνείς και εθνικοί, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, απορούν γιατί δεν έχει ακόμη γίνει. Βελτιώνουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Με λίγα λόγια κάνουμε το αυτονόητο.
- Θα υπάρξουν παρεμβάσεις και σε νοσοκομεία της περιφέρειας;
Φυσικά και θα υπάρξουν, αφού πρώτα ολοκληρωθεί ο αναπροσανατολισμός νοσοκομείων στην Αττική. Με προσοχή, διάλογο και χωρίς αιφνιδιασμούς. Και στην περιφέρεια πρέπει να είμαστε και είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί καθώς λαμβάνονται υπόψη όλοι οι παράγοντες, όπως η γεωγραφικό ιδιαιτερότητα κάθε περιοχής. Μάλιστα σκοπεύω να επισκεφθώ προσωπικά κάθε νοσοκομείο, ώστε να διαπιστώνω από κοντά όσα μου προτείνονται και για όσα ενημερώνομαι. Δεν πρόκειται να κάνουμε σπασμωδικές κινήσεις.
- Στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα περιλαμβάνεται διάταξη για τον έλεγχο των δαπανών του ΕΟΠΥΥ από ιδιωτικές εταιρείες. Πώς θα επιλεγούν οι εταιρείες και πότε θα ξεκινήσει ο έλεγχος;
Και πάλι δεν πρόκειται για κάτι πρωτάκουστο ή πρωτόγνωρο. Πρόκειται για ένα μηχανισμό ο οποίος χρησιμοποιείται με επιτυχία διεθνώς στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Μάλιστα εφαρμόστηκε πέρυσι και στην Ελλάδα, στο ΤΥΠΕΤ, όπου διαπιστώθηκε αναβάθμιση των υπηρεσιών με παράλληλη μείωση του κόστους ακόμη και κατά 26%. Το μόνο λοιπόν που κάνουμε, είναι να χρησιμοποιήσουμε αυτό το πετυχημένο εργαλείο πιλοτικά, αρχικά στον ΕΟΠΥΥ και στα ιδιωτικά νοσηλευτικά κέντρα και, αν πάει καλά, και στα δημόσια νοσοκομεία. Εντός της εβδομάδας θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση προς εφαρμογή του μέτρου. Όσο για το ποιες εταιρείες θα επιλεγούν, είναι καθαρά θέμα του ΕΟΠΥΥ.
- Εκφράζονται φόβοι ότι θα καλείται να πληρώσει ο ασφαλισμένος, όποιες πράξεις κόβονται από τις ελεγκτικές εταιρείες. Πώς απαντάτε σε αυτό;
Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.
- Προηγουμένως είπατε ότι θα κάνετε επισκέψεις σε νοσοκομεία. Πρόσφατα στο Αττικόν δεχθήκατε επίθεση από συγκεντρωμένους. Σε ποιο βαθμό πιστεύετε ότι οι επιθέσεις προς πολιτικούς είναι κατευθυνόμενες;
Είναι απαράδεκτο να παρεμποδίζεται ο υπουργός Υγείας να επισκεφθεί ένα νοσοκομείο, να κάνει τη δουλειά του. Η πλειονότητα των εργαζομένων στο ΕΣΥ επικρίνει ανάλογα φαινόμενα και σε καμιά περίπτωση δεν τους θεωρώ υπεύθυνους για ο,τι συνέβη. Δεν θέλω να προβώ σε εικασίες για το ποιος ευθύνεται ή όχι, αν και αμφιβάλλω εάν ένας ιατρός φώναζε ποτέ εμφυλιοπολεμικά συνθήματα. Αν τώρα επαναληφθούν αντίστοιχα φαινόμενα, τότε θα εφαρμοστεί ο νόμος

Και παραθέτουμε και τις  σημαντικές  επισημάνσεις από την ίδια ιστοσελίδα

1. Όπως προκύπτει από το κείμενο της συνέντευξης ο αριθμός των Νοσοκομείων στην Αττική που θα βάλουν λουκέτο σε όλες τις υπηρεσίες τους, με πρόσχημα την μετατροπή τους σε κέντρα Υγείας θα ξεπεράσουν τον αριθμό των έξι, χωρίς να προσδιορίζεται το τελικό νούμερο. Βεβαίως καμία αναφορά σε αυτή την συνέντευξη δεν έκανε ο Υπουργός Υγείας στις συγχωνεύσεις κλινικών και υπηρεσιών αλλά και στα λουκέτα που μπαίνουν σε κλινικές, εργαστήρια και κρεβάτια εντατικής σε Νοσοκομεία που υποτίθεται ότι δεν θίγονται.
2. Από την συνέντευξη προκύπτει αβίαστα ότι μετά τα λουκέτα σε Νοσοκομεία της Αττικής ακολουθούν λουκέτα σε επαρχιακά Νοσοκομεία, με τον μανδύα και στην περίπτωση αυτή της μετατροπής σε κέντρα Υγείας. Επιπλέον όμως πρέπει να επισημάνουμε ότι εκτός από τα λουκέτα στα Νοσοκομεία θα έχουμε και χιλιάδες κρεβάτια που θα κλείσουν και το νούμερο των 35 χιλιάδων που είχαν απομείνει στις αρχές του 2012 θα κατρακυλήσει μερικές χιλιάδες κάτω.
3. Η διαθεσιμότητα όπως προκύπτει τόσο από την συνέντευξη του υπουργού, όσο και από τα τελευταία δημοσιεύματα θα ξεπεράσει τους 1250 υπαλλήλους από τα νοσοκομεία και θα φτάσει τους 1500 μέχρι το Σεπτέμβρη, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν και άλλα δύο κύματα ένα μετά το Σεπτέμβρη και ένα το 2014. Μπορεί βεβαίως στη συνέντευξη ο Υπουργός να δηλώνει ότι όσοι τεθούν σε διαθεσιμότητα θα «απορροφηθούν» σε άλλα Νοσοκομεία όμως η πραγματικότητα είναι ότι εκτός από τον κλάδο του Νοσηλευτικού προσωπικού οι κενές οργανικές θέσεις έχουν καταργηθεί με αποτέλεσμα η «μετακίνηση» να καθίσταται αδύνατη.
4. Η «δέσμευση» Γεωργιάδη ότι δεν θα απολυθούν εργαζόμενοι από τα Νοσοκομεία έρχεται σε αντίθεση με τη μνημονιακή δέσμευση να τεθούν σε διαθεσιμότητα 40.000 εργαζόμενοι και απολυθούν μέχρι το τέλος του 2014 πάνω από 15.000 εργαζόμενοι από το Δημόσιο. Η τακτική της κυβέρνησης για να ξεπεράσει το σκόπελο των αντιδράσεων είναι να δεσμεύεται σε όλους ότι παρά το γεγονός ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα δεν θα απολυθούν (βλέπε δημοτικοί αστυνόμοι, εκπαιδευτικοί ΕΠΑΛ), Αν τα πράγματα ήταν έτσι από πού τελικά θα προέκυπταν οι 15 χιλιάδες απολύσεις;
5. Οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις όπως καθαρά τονίζει και ο κ. Γεωργιάδης είναι προαπαιτούμενο για τις «δόσεις». Επειδή όμως το 2014 θα υπάρχει χρηματοδοτικό κενό ενώ το 2013 ο προϋπολογισμός τόσο στην υγεία, όσο και ο κρατικός θα «πέσει στα βράχια», είναι προφανές ότι θα ζητηθούν πρόσθετα μέτρα με νέες ανθρωποθυσίες και λουκέτα σε Νοσοκομεία. Δεν τελειώνουμε λοιπόν με αυτά τα «μέτρα»…
6. Για τις ανατροπές στον ΕΟΠΥΥ δεν γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη συνέντευξη, όμως τα προχθεσινά δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι στις υγειονομικές υπηρεσίες του γίνονται μόνο το 4% των εξετάσεων σε συνδυασμό με την πρόταση της TASKFORCE έχουν προδιαγράψει το μέλλον του... Παράλληλα και παρά το γεγονός ότι ο κ. Γεωργιάδης «ορκίζεται» ότι οι πολίτες δεν θα πληρώνουν διάφορες θεραπείες που θα απορρίπτουν οι ιδιώτες ελεγκτές, δεν κάνει τον κόπο να διευκρινίσει ποιος θα καλύπτει αυτό το κόστος. Πολύ περισσότερο όταν την επόμενη περίοδο ο νέος κανονισμός του ΕΟΠΥΥ και τα λεγόμενα θεραπευτικά πρωτόκολλα θα ''κλείσουν τη στρόφιγγα'' και θα περιορίσουν τις παροχές υγείας στο ελάχιστο.
7. Δεν σχολιάζουμε βεβαίως την προσπάθεια να παρουσιαστούν οι καταστροφικές αναδιαρθρώσεις στην υγεία ως μια αναγκαιότητα που θα υπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτών. Εδώ όπως θα έλεγε και ο κ Γεωργιάδη γελάμε χα - χα - χα. Πάντως προξενεί εντύπωση ότι στη συνέντευξη δεν υπάρχει καμία αναφορά για την τραγική οικονομική κατάσταση των Νοσοκομείων, για τις επιπτώσεις που έχουν οι μνημονιακές πολιτικές στις παροχές υγείας των πολιτών για την εγκατάλειψη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας από την Κυβέρνηση.,