Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για άλλες 8 θέσεις επικουρικών γιατρών

Πρόκειται για 
5 θέσεις για το ΓΝ Βόλου (Γαστρεντερολογία, Νεφρολογία, Οφθαλομολογία, Πνευμονολογία, Ουρολογία)
1 θέση Νεφρολογίας για το Νοσοκομείο Ικαρίας
1 θέση Παιδιατρικής για το ΚΥ Πάρου
1 θέση Παθολογικής Ογκολογίας για το ΓΝΘ Παπαγεωργίου

Η πρόσκληση ΕΔΩ

Ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαϊας για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων





Η εκτέλεση του Δημόσιου Τομέα δε θα συμβεί.
Η Κοινωνία αυτή τη φορά θα αντιδράσει.

Η ανακοινωθείσα επικείμενη "αποψίλωση" των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ασφαλιστικά ταμεία και οργανισμοί όπως ο ΟΑΕΔ και το ΙΚΑ, φορείς υπό τους ΟΤΑ, Νομικά Πρόσωπα του τομέα της Έρευνας, Εμπορικά Επιμελητήρια όπως το ΤΕΕ και το Οικονομικό, Κοινωφελή Ιδρύματα Πρόνοιας, Γενικοί και Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων, ακόμα και Εθνικά Αθλητικά Κέντρα) είναι προ των πυλών.
Και σα να μην έφτανε αυτό, "ειδικοί" του Υπ. Παιδείας, βγάζουν 647 καθηγητές υπεράριθμους στην Αχαΐα σε σύνολο 2500 με αφορμή τις επικείμενες καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων και την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών κατά δυο ώρες.
Οι 4000 απολύσεις που υποσχέθηκε η κυβερνητική στην εξωχώρια τρόικα και οι 25000 διαθεσιμότητες εντός του 2013 αν συμβούν θα περάσουν δια πυρός και σιδήρου τις ζωές όχι μόνο των οικογενειών των υπαλλήλων αλλά και όσους απολαμβάνουν ακόμη τις στοιχειώδεις κρατικές παροχές μέσω των οργανισμών που θα καταργηθούν.
Όλα αυτά τα προϊδεάζει η μεγαλύτερη απάτη των τελευταίων δεκαετιών: η αξιολόγηση των προσόντων των Δημοσίων Υπαλλήλων που έρχεται να επενδύσει τις απολύσεις με "επιστημονικά" κριτήρια, την ίδια ώρα που με το τρέχον πειθαρχικό ποινικοποιείται η διαβίωση και η γνώμη των υπαλλήλων, ιδίως όταν αυτή δεν συμπίπτει με αυτή των προϊσταμένων.

Στην Υγεία, οι εξαγγελίες έχουν γίνει εδώ και δύο χρόνια με την επικείμενη κατάργηση-συγχώνευση κλινικών και τμημάτων καθώς και 50 νοσοκομείων. Και είναι στη φάση υλοποίησης με το σταμάτημα των απαραίτητων προσλήψεων και των νέων απαράδεκτα ελλειμματικών σε προσωπικό οργανισμών των νοσοκομείων που προαλείφουν απολύσεις και στην υγεία.

Όταν στην κοινωνία το 27% του εργατικού δυναμικού είναι επισήμως άνεργο και το 35% του πληθυσμού είναι ανασφάλιστο, η κατάρρευση-κατάργηση των δημόσιων υπηρεσιών (υγεία, παιδεία, ασφάλιση, πολιτισμός/αθλητισμός -τα κοινωνικά αποκούμπια δηλαδή), οδηγεί στην επικράτηση της κοινωνικής ζούγκλας.
Κανένας που χτυπιέται δε θα μείνει μόνος του.

Η συμπαράσταση της ΕΙΝΑ σε όλους τους υπαλλήλους, στους καθηγητές ΜΕ και σε όσους ακολουθήσουν, θα είναι ηχηρή και έμπρακτη.
Κανείς από τους εργαζόμενους δεν περισσεύει.
Αντιθέτως πλεονασματικοί είναι οι κηφήνες που υποτίθεται μας κυβερνούν ανατινάζοντας την Κοινωνία.
Και θα φύγουν με τη λαϊκή κινητοποίηση.
Και μάλιστα σύντομα!

                                      
Πηγή: Ε.Ι.Ν.Α.







Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Η κυβερνητική πολιτική οδηγεί σε διάλυση τη δημόσια Υγεία





Αγαπητή και αγαπητέ μας συμπολίτη
Τα φαινόμενα διάλυσης στη δημόσια υγεία τα ζεις καθημερινά:
· Εάν θελήσεις να επισκεφθείς γιατρό είναι δύσκολο πια να τον βρεις και θα γίνεται όλο και δυσκολότερο διότι:
¨ Οι ελλείψεις γιατρών στο ΕΣΥ ξεπερνούν τις 6500
¨ Οι ελλείψεις γιατρών στον ΕΟΠΠΥ υπολογίζονται σε περισσότερες από 10.000 και σε πολλούς νομούς της χώρας για κάποιες ειδικότητες δεν υπάρχει ούτε ένας γιατρός!
¨ Οι νέοι γιατροί οδηγούνται σε αναγκαστική μετανάστευση και έχουν ήδη φύγει δεκάδες χιλιάδες, αφού με το πάγωμα των προσλήψεων δεν έχουν καμιά προοπτική εργασίας στην Ελλάδα.
· Εάν χρειαστείς γιατρό άμεσα, μπορεί κατά την προσέλευσή σου σε Τμήμα Επειγόντων να βρεις ένα γιατρό που ειδικεύεται σε άλλη ειδικότητα από αυτήν που χρειάζεσαι και να σε παραπέμψει σε άλλο νοσοκομείο, διότι κάποια τμήματα δεν έχουν γιατρό ή κάποια μηχανήματα δεν λειτουργούν
διότι:
¨ Μόνο το 2011 και 2012 έχουν αποχωρήσει από τα Νοσοκομεία 1453 γιατροί χωρίς να αντικατασταθούν!
¨ Πολλές κλινικές έχουν μείνει με έναν ή δύο γιατρούς, χωρίς να μπορούν να λειτουργήσουν και οδηγούνται σε κλείσιμο!
¨ Η όλο και μικρότερη χρηματοδότηση των προγραμμάτων εφημέρευσης έχει δημιουργήσει ασφυκτικές και οριακά επικίνδυνες συνθήκες λειτουργίας των νοσοκομείων, ιδιαίτερα αυτών της περιφέρειας.
¨ Η μείωση των κονδυλίων για την υγεία κατά 40% δεν επιτρέπει την επιδιόρθωση βλαβών ή την αντικατάσταση παλαιού εξοπλισμού οδηγώντας τα Νοσοκομεία σε τεχνολογικό μαρασμό.
· Εάν θέλεις να φροντίσεις την υγεία του παιδιού σου ή τη δική σου πρέπει να βάλεις το χέρι στην τσέπη διότι:
¨ Ενώ μόνο για φέτος απαιτούνται 28 εκ. ευρώ για το υποχρεωτικό πρόγραμμα εμβολιασμού των παιδιών, η κυβέρνηση διέθεσε μόλις μισό εκατομμύριο!
¨ Εάν προσφύγεις στα εξωτερικά ιατρεία θα πληρώσεις 5 ευρώ και εάν χρειασθείς εισαγωγή από του χρόνου θα πληρώνεις 25 ευρώ.
¨ Εάν επιμείνεις να παίρνεις το φάρμακο που παίρνεις χρόνια μπορεί να χρειασθεί να πληρώσεις, διότι ο γιατρός έχει οδηγίες να σου γράψει υποχρεωτικά το φθηνότερο αντίγραφο.
¨ Εάν είσαι ένας από τους 1.500.000 ανασφάλιστους θα πρέπει να πληρώνεις τα πάντα, διότι η κυβέρνηση θα διαθέσει μόνο 200.000 κουπόνια ανασφάλιστων για λίγες μόνο εξετάσεις.

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;
Να δεις το Κέντρο Υγείας της περιοχής σου να κλείνει;
Να ζήσεις τις μέρες που ένα προς ένα τα Τμήματα των Νοσοκομείων αρχικά, ολόκληρα Νοσοκομεία στη συνέχεια θα κλείνουν ελλείψει προσωπικού και χρηματοδότησης;
Να μην έχεις τη δυνατότητα να προφυλαχθείς από ασθένειες που θα ξαναεμφανισθούν ενώ είχαν εξαλειφθεί με προγράμματα πρόληψης και εμβολιασμών;
Να είσαι υποχρεωμένος να αγοράζεις ιδιωτικές κάρτες υγείας για την κακιά ώρα την ίδια στιγμή που το Δημόσιο σε ξεζουμίζει στους φόρους;
Να ξενιτευτεί όλο το νεαρό επιστημονικό προσωπικό της χώρας λόγω κακής αμοιβής και άθλιων συνθηκών εργασίας;

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013
Πανελλαδική Ημέρα Κινητοποίησης

ΕΝΩΣΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Να στελεχωθούν άμεσα οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας
Να εφοδιαστούν τα Νοσοκομεία με υγειονομικό υλικό
Να πληρώνονται οι γιατροί τα δεδουλευμένα τους, ώστε να μπορούν να
προσφέρουν απερίσπαστοι τις υπηρεσίες τους.
Πρέπει άμεσα να θέσουμε φραγμό στη διάλυση της δημόσιας υγείας
Ή εμείς Ή αυτοί

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

Συλλαλητήριο -Kινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πρέβεζας



                                        Δελτίο τύπου

Σήμερα Τετάρτη 29 Μαΐου 2013 στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας συνεδρίασαν εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων μετά από πρόσκληση της ΕΛΜΕ για να εγκρίνουν το ψήφισμά της που καταγγέλλει την συνεχιζόμενη επιστράτευση των εκπαιδευτικών και απαιτεί την άμεση άρση της και στη συνέχεια να στηρίξουν το Συλλαλητήριο -κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πρέβεζας ενάντια στην επιστράτευση την Παρασκευή στις 19:30 στη “Θεοφάνειο”.
Η αλληλεγγύη και η ενεργοποίηση όλων των εργαζομένων, αλλά και της κοινωνίας συνολικά, πρέπει να σταθεί εμπόδιο στην αποστέρηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών που στοχεύει εδώ και καιρό η τρικομματική κυβέρνηση.

Πρωτοβουλία Συνδικαλιστών από την ΕΛΜΕ Πρέβεζας, το Εργατικό Κέντρο, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,  τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο, το σωματείο των Γεωπόνων κ.α.

H έγκριση των κονδυλίων για τις εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ κατά το τρίμηνο Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου έτους 2013



Η απόφαση ΕΔΩ
Για το Νοσοκομείο Πρέβεζας αντιστοιχεί το ποσό των 292.700 ευρώ

Για τους εργαζόμενους στις ειδικές μονάδες του Νοσοκομείου "Ευαγγελισμός"




ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

Δελτίο τύπου προς τους υγειονομικούς συντάκτες

Σας αποστέλλουμε κείμενο το οποίο υπογράφουν όλοι οι εργαζόμενοι στις μονάδες του Ευαγγελισμού ανεξαρτήτως βαθμού και κλάδου. Προηγήθηκε με πρωτοβουλία του σωματείου μεγάλη σύσκεψη των εργαζομένων στις μονάδες και με συμφωνία όλων συγκεντρώνονται αυτές οι υπογραφές για να ευαισθητοποιηθούνε όλοι οι αρμόδιοι ώστε οι μονάδες του Ευαγγελισμού να λειτουργούν πλήρως με ασφάλεια για τους ασθενείς και με ανθρώπινες συνθήκες για τους υγειονομικούς. Από τα αναλυτικά στοιχεία που καταγράφονται είναι σαφές ότι από άποψη νοσηλευτικού προσωπικού λειτουργούμε πολύ κάτω ακόμα και από τα όρια που έχει θέσει η Διοίκηση. Αντίστοιχη εικόνα υπάρχει και σε όλους τους υπόλοιπους κλάδους και χώρους (επείγοντα, χειρουργεία, εργαστήρια, κλινικά τμήματα, διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες). Την επόμενη εβδομάδα και μπροστά στην απεργία στις 7 Ιουνίου θα κληθείτε σε συνέντευξη τύπου στο νοσοκομείο μας.
    
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ

ΜΕΘ1, ΜΕΘ2, ΜΑΦ, Μονάδα Εμφραγμάτων, ΑΚΑ, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, Μονάδες Μεταμόσχευσης, Υπομονάδες.

Αθήνα, 17 - 5 - 2013
Προς τον κ. Πρωθυπουργό
Προς τους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών

Κοινοποίηση:
  • Διοίκηση Α΄ ΥΠΕ
  • Διοίκηση Ευαγγελισμού
  • ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ Ιατρικής, Νοσηλευτικής, Διοικητικής και Τεχνικής Υπηρεσίας Ευαγγελισμού.

Έπειτα από ευρεία σύσκεψη των εργαζόμενων όλων των κλάδων και βαθμίδων, όλων των ειδικών μονάδων του Νοσοκομείου μας που έγινε με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων, έγιναν οι εξής διαπιστώσεις και προτάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας των μονάδων του Νοσοκομείου μας. Οι επισημάνσεις όλες συγκλίνουν στο θέμα της έλλειψης προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με έμφαση στο νοσηλευτικό.

Τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί στον Ευαγγελισμό πάνω από 100 ειδικές κλίνες: 30 κλίνες ΜΕΘ, 20 ΜΑΦ, 14 εμφραγμάτων, 8 ΑΚΑ, 24 μηχανήματα αιμοκάθαρσης, Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού, Μονάδα Μεταμόσχευσης Νεφρού, μονάδα HIV, νευροχειρουργική υπομονάδα. Μέχρι πριν 4 χρόνια η κατάσταση ήταν οριακή από άποψη αναλογίας νοσηλευτή ανά κλίνη. Τώρα έχει υποχωρήσει κατά πολύ, ακόμα και απ΄ το ελάχιστο όριο ασφαλείας που έχει προσδιοριστεί από τη Διοίκηση.

Η διεθνής αναλογία νοσηλευτή ανά κλίνη στις μονάδες δεν καθορίζεται αυθαίρετα, αλλά με βάσει διεθνείς μελέτες, πρωτόκολλα και παραδοχές σε παγκόσμια κλίμακα.

Στον Ευαγγελισμό η διοίκηση μείωσε στο ελάχιστο αυτές τις αναλογίες, παρά την εντατικοποίηση λόγω της μηδενικής πρόσληψης προσωπικού και των συνταξιοδοτήσεων και προκειμένου να μην κλείσει καμιά κλίνη. Εφόσον και αυτές οι ελάχιστες αναλογίες παραβιάζονται, τίθενται σε άμεσο κίνδυνο οι ασθενείς, εξουθενώνονται οι εργαζόμενοι και το κλείσιμο ειδικών κλινών μοιάζει …φυσικό επακόλουθο.

Συγκεκριμένα:


ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΝΑ ΚΛΙΝΗ
ΜΟΝΑΔΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΑ
ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΟΡΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
(που τέθηκε από τη Διοίκηση)
ΜΕΘ
4
2,5
ΜΑΦ
3
2
ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΩΝ
3
2
ΤΕΧΝΗΤΟ ΝΕΦΡΟ
1,5
1
ΑΚΑ
4
3
Μ.Μετ/σης Μυελού
3
2

Οι διεθνείς αναλογίες έχουν λάβει υπ΄ όψιν το συνολικό αριθμό του νοσηλευτικού προσωπικού (ΠΕ και ΤΕ) χωρίς να συμπεριλαμβάνουν τους ΔΕ Νοσηλευτές (οι οποίοι φυσικά είναι απαραίτητοι στις μονάδες σε ένα ποσοστό της τάξης του 20%). Ας πάρουμε υπόψη ότι στη σύνθεση του προσωπικού των μονάδων το μεγαλύτερο μέρος είναι γυναίκες (κύηση, λοχεία κ.λπ.), αλλά κι ότι οφείλει το νοσοκομείο να χορηγεί τις εκ του νόμου εκπαιδευτικές και κανονικές άδειες, τις άδειες μονάδας και φυσικά, το 5ήμερο (!!!). Επίσης, στις αναλογίες είναι ευνόητο ότι δεν συμπεριλαμβάνονται οι άλλες ειδικότητες φυσικοθεραπευτές, γραμματείς, καθαριστές και τραπεζοκόμοι που είναι επίσης αναγκαίοι για τη λειτουργία των μονάδων.
Με βάση τα παραπάνω, η πραγματική εικόνα στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ είναι η εξής:



ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΜΟΝΑΔΕΣ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΑ

ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΟΡΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
(που τέθηκε από τη Διοίκηση)

Υπηρετούν
ΜΕΘ με 30 κλίνες
120
75
           57  *σημ.
ΜΑΦ με 20 κλίνες
60
40
 33   
Εμφραγμάτων με 14 κλίνες
42
28
 16
Τεχνητός Νεφρός με 24 θέσεις αιμοκάθαρσης
36
24
  17
ΑΚΑ 8 κλίνες
32
24
  17
Μον.Μεταμόσχευσης Μυελού
27
18
  10

ΣΥΝΟΛΑ

317

209

150

Σημειώσεις:
 * 4 κλίνες ΜΕΘ είναι κλειστές

Δηλαδή λείπουν 59 νοσηλευτές ΠΕ –ΤΕ (και αρκετοί ΔΕ)  για να φτάσουμε το ελάχιστο όριο ασφαλείας των μονάδων και 167 για να φτάσουμε τα διεθνή standards.

Επί πλέον λάβετε υπόψη ότι:
Ø  Φυσικοθεραπείες στις μονάδες ΔΕΝ γίνονται Σάββατα, Κυριακές και αργίες, δηλαδή το 1/3 του χρόνου.
Ø  Οι άλλες βοηθητικές υπηρεσίες (γραφείς, τραπεζοκόμοι, καθαριστές) είναι ελλιπέστατες.
Ø  Υπενθυμίζουμε ότι ο αριθμός των μεταμοσχεύσεων έχει μειωθεί λόγω κλειστών κλινών εντατικής (απ΄ όπου γίνεται και η επιλογή μοσχευμάτων).

Το γεγονός ότι εξακολουθούμε να λειτουργούμε υπό αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες οφείλεται μέχρι τώρα στη δική μας θέληση – φιλότιμο – αυταπάρνηση και βέβαια, αποβαίνει σε βάρος της υγείας μας και των οικογενειών μας.
        Αν θέλουμε να λειτουργούν οι μονάδες προσφέροντας πραγματικά αξιόλογες υπηρεσίες ανταποκρινόμενες στην τεράστια ζήτηση για Εντατική Φροντίδα και Θεραπεία, τηρώντας τα στοιχειώδη όρια υγείας κι ασφαλείας και αξιοποιώντας τις μεγάλες επιστημονικές δυνατότητες του προσωπικού, οφείλουμε:
Α.  να μην εργαζόμαστε σε απαράδεκτα ωράρια (π.χ. απόγευμα, επόμενο πρωί, επόμενη νύκτα, χιλιάδες οφειλώμενα ρεπό κλπ)
Β. να μην ανεχόμαστε την επικίνδυνη μείωση το προσωπικό της απογευματινής ή της νυκτερινής βάρδιας επειδή δεν επαρκεί το προσωπικό,
Γ. να μην νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ασθενείς σε κοινούς θαλάμους επειδή υπάρχουν κλειστές κλίνες εδώ και σε άλλα νοσοκομεία.
Δ. να προσληφθούν ΑΜΕΣΑ οι 6 θέσεις Επιμ.Β΄με εξειδίκευση ΜΕΘ που είναι κενές από το 2009 κι έχουν προκηρυχθεί.

Το προσωπικό που απαιτείται πρέπει να ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟ!
Συμβασιούχοι από το ΚΕΕΛΠΝΟ, με μπλοκάκι, σπουδαστές από ΙΕΚ, ΤΕΙ κλπ επιστημονικοί συνεργάτες από το Πανεπιστήμιο, ή άμισθοι κι ανασφάλιστοι ασκούμενοι προφανώς δεν λύνουν το πρόβλημα όπως έχει αποδείξει η μέχρι τώρα εμπειρία.
Επιπρόσθετα σχετικά με τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού πρέπει να γνωρίζετε ότι μετά τη συγχώνευση με τη Μ.Τ.Ν. του πρώην 3ου ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΙΚΑ στον Ευαγγελισμό γίνονται σε τακτική και επείγουσα βάση πάνω από 900!!! αιμοκαθάρσεις το μήνα και παρά το γεγονός ότι περίπου 15 αιμοκαθαιρόμενοι πήγαν σε άλλες μονάδες (κυρίως, του ιδιωτικού τομέα χωρίς υπαιτιότητα του Ευαγγελισμού). Σημειωτέον ότι σε κάθε γενική εφημερία έρχονται για αιμοκάθαρση κατά μέσο όρο 12 ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ. Πρέπει να λυθεί σε άλλη βάση το θέμα ώστε να απαλλαγούν οι ασθενείς από το άγχος της πληρωμής και της συνεχούς αλλαγής μονάδας, αλλά και το προσωπικό από την ασφυκτική δουλειά που δεν πληροί τους απαιτούμενους όρους νοσηλείας.

Ø  ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΛΙΝΕΣ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ
Ø  ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΡΑ
Ø ΤΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΛΙΝΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΘΑ ΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Ακολουθούν υπογραφές