Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Το Αττικό Νοσοκομείο καταρρέει μαζί με τη δημόσια υγεία.



Κινητοποίηση Τρίτη 5 Μάρτη 5 μ.μ. από το Παλατάκι

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ! ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ !
                                                ΨΗΦΙΣΜΑ

Η δημόσια υγεία στην περιοχή μας βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση και στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης. Σε μια περιοχή που μαστίζεται από τη φτώχεια και την ανεργία, με παιδιά ανεμβολίαστα και υποσιτισμένα, με τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα διαρκώς να αυξάνει λόγω της γενικότερης ανέχειας και υποβάθμισης των συνθηκών ζωής, το ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο (όπως και τα άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής) αφήνεται στην τύχη του. Με την αθλιότητα των ράντζων να είναι καθημερινό φαινόμενο, με προσωπικό να υπολείπεται δραματικά, θέσεις εργασίας να μην προκηρύσσονται, κρεβάτια ΜΕΘ και χειρουργικές αίθουσες να κλείνουν, γιατροί και νοσηλευτές να βρίσκονται στα όρια της αντοχής τους.
Αποκλειστικά υπεύθυνη για την κατάσταση που δημιουργείται είναι η κυβέρνηση, τα μνημόνια, η Ε.Ε., το ΔΝΤ και η πολιτική τους, που κλείνουν νοσοκομεία, δεν προσλαμβάνουν προσωπικό (έχουν απαγορέψει στην ουσία τις προσλήψεις στο δημόσιο με την αναλογία 1/10), περικόπτουν άγρια τις δαπάνες για την δημόσια περίθαλψη και το ΕΣΥ. Έχουν στόχο να καταργήσουν τις κοινωνικές παροχές και ότι απόμεινε από το δημόσιο, υπέρ των ιδιωτικών ομίλων και της επιχειρηματικής «ανάπτυξης».
Το ίδιο συμβαίνει με όλα τα δημόσια αγαθά (εκπαίδευση, συγκοινωνία, παιδική μέριμνα, παροχή ρεύματος και νερού, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες).
Διεκδικούμε:
1) Αύξηση των δαπανών για τη δημόσια περίθαλψη από τον κρατικό προϋπολογισμό. Οι υγειονομικές ανάγκες πάνω από τα κέρδη, την ανταγωνιστικότητα, το δημοσιονομικό σφαγείο της Ε.Ε., την εξυπηρέτηση των τοκογλύφων.
2) Όχι στους νέους οργανισμούς, που καρατομούν τη δημόσια περίθαλψη κατ’ εντολή του ΔΝΤ και της Ε.Ε. Κανένα νοσοκομείο, χειρουργική αίθουσα, κρεβάτι ΜΕΘ κλειστό. Καμιά κατάργηση ή συγχώνευση νοσοκομείου ή τμήματος. Αν αυτό παλιότερα ήταν «παράλειψη» σήμερα αποτελεί έγκλημα κατά του λαού, συμβάλλει στην υγειονομική γενοκτονία.
3) Να λειτουργήσει τώρα η μονάδα παίδων στο ΑΤΤΙΚΟ, μοναδική στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας, Πειραιά και νησιών.
4) Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας εδώ και τώρα. Καμιά δικαιολογία δεν υπάρχει για τις τεράστιες ελλείψεις στην Ελλάδα των 1.500.000 ανέργων, της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Όχι στις συμβάσεις εκμετάλλευσης και δουλείας (ΜΚΟ, ΚΕΕΛΠΝΟ, επικουρικοί, μπλοκάκια εκπαιδευόμενοι και απλήρωτοι εθελοντές). Καμιά απόλυση ή διαθεσιμότητα. Να επιστρέψουν οι 30 εργαζόμενοι του Λοιμωδών «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» στο Νοσοκομείο τους.
5) Να σταματήσει τώρα η αθλιότητα των ράντζων. Να ανοίξουν νοσοκομεία και κρεβάτια και όχι να μετατρέπουν τα υπάρχοντα νοσοκομεία σε αποθήκες ανθρώπων.
6) Δωρεάν υγεία για όλους. Για κάθε άνεργο, ανασφάλιστο ή μετανάστη. Καμιά πληρωμή συμπολίτη μας για εξέταση, νοσηλεία ή θεραπευτική αγωγή σε δημόσιο νοσοκομείο. Καμιά επιχειρηματική δράση στην υγεία.
7) Δωρεάν φάρμακα, εμβόλια, εξετάσεις σε ανέργους, ανασφάλιστους και τις οικογένειές τους. Απογευματινά ιατρεία αλληλεγγύης στα νοσοκομεία και ενεργοποίηση σε εθελοντική βάση των υγειονομικών για υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
8) Πλήρως στελεχωμένα κέντρα υγείας σε κάθε δήμο και δημοτικό διαμέρισμα, με ολοκληρωμένες δομές πρόληψης και όχι κέντρα πελατειακής εξυπηρέτησης.
9) Συνεφημέρευση άμεσα του ΑΤΤΙΚΟΥ με άλλο ή άλλα νοσοκομεία.
10) Υπερασπίζουμε τα δημόσια αγαθά ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την εμπορευματοποίηση.
Αποφασίζουμε:
Εξόρμηση στο λαό της Δυτικής Αθήνας για την κατάσταση της υγείας και των νοσοκομείων στην περιοχή μας.

Συγκέντρωση και κινητοποίηση Τρίτη 5 Μάρτη
5 μ.μ. ΞΕΚΙΝΑΜΕ από το Παλατάκι στο Χαϊδάρι.
ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ-ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!
Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Π.Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΤΤΙΚΟΝ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΙΓΑΛΕΩ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ»
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ «ΑΝΗΣΥΧΗ ΠΟΛΗ»
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ»
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ» 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ – ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ»
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ»
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ «ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.»
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΛΙΟΥ, ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ, ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ψ.Ν.Α. ΔΑΦΝΙ - ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ

Υγεία:Περικοπές παροχών με φαρμακερές πληρωμές



Μόνο απ' την εφαρμογή του νέου Κανονισμού Παροχών του ΕΟΠΥΥ θα γίνει περιστολή δαπανών μέχρι 462 εκ. ευρώ

Περικοπές - και μάλιστα χωρίς αναισθητικό - των παροχών, που θα συνοδεύονται με άγρια χαράτσια την ώρα της ανάγκης, προοιωνίζεται η πολιτική της συγκυβέρνησης στο χώρο της Υγείας, με βάση τα στοιχεία των πρώτων μηνών του 2013 και τον υπό αναμόρφωση προϋπολογισμό του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
Σύμφωνα με στοιχεία, που παρουσίασε χτες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, μόνο απ' την εφαρμογή του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ θα «γίνει εξοικονόμηση πόρων» - όπως λέγονται οι περικοπές στις παροχές - από 411- 462 εκ. ευρώ το 2013 σε σχέση με το 2012. Οι περικοπές, σύμφωνα με τα στοιχεία, θα γίνουν στις διαγνωστικές εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα και από 307 εκ. ευρώ το 2012 θα περιοριστούν σε 215 - 265 εκ. ευρώ το 2013, χάρη, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, στις νέες ασφαλιστικές τιμές για τις εξετάσεις. Αυτές οι δαπάνες σημαίνουν και χαράτσια 15% για τους ασθενείς που έκαναν εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με το νέο ΕΚΠΥ. Δηλαδή, οι ασθενείς πλήρωσαν 46 εκ. ευρώ για το 2012 και θα πληρώσουν άλλα 32,2 - 39,8 εκ. ευρώ το 2013.

Προγραφή εργαστηρίων του πρώην ΙΚΑ
Οι ασφαλισμένοι εξωθούνται στα ιδιωτικά κέντρα, γιατί πια τα εργαστήρια του ΙΚΑ είτε δε λειτουργούν είτε οι εξετάσεις που κάνουν περιορίστηκαν στο ελάχιστο, λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων. Οπως ανέφερε ο Μ. Σαλμάς, αυτή τη στιγμή γίνεται μελέτη κόστους στα εργαστήρια του πρώην ΙΚΑ, ώστε να διαπιστωθεί πού στοιχίζουν ακριβότερα οι εξετάσεις «εντός ή εκτός» και να παρθεί η τελική απόφαση για τη λειτουργία των υγειονομικών μονάδων του ΕΟΠΥΥ. Χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τις πιέσεις της τρόικας, που ζητά την κατάργηση των υγειονομικών μονάδων του ΕΟΠΥΥ, η συγκυβέρνηση κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση, περιβάλλοντάς την με το επιχείρημα της συλλειτουργίας των μονάδων του πρώην ΙΚΑ με τα Κέντρα Υγείας σε περιφερειακό επίπεδο.
Προς το λουκέτο των πολυιατρείων του πρώην ΙΚΑ οδηγεί και η απαξίωσή τους, μέσω της «φυλλορρόησης» του προσωπικού του ΕΟΠΥΥ - ιδιαίτερα του ιατρικού, για το οποίο η τρόικα είχε ζητήσει μείωση 10% μέχρι το τέλος του 2012 και επιπλέον 10% μέχρι το τέλος του 2013.
Ήδη οι αξιώσεις της τρόικας έχουν υπερκαλυφθεί με τη μη ανανέωση των συμβάσεων 3.235 γιατρών που ήταν συμβεβλημένοι με το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Αυτοαπασχολούμενων (ΕΤΑΑ) - του Ταμείου δικηγόρων, γιατρών κ.λπ. - το οποίο εντάχτηκε στον ΕΟΠΥΥ. Το 2013, θα λήξουν οι συμβάσεις 1.041 γιατρών με μίσθωση έργου ενός έτους, ενώ στο τέλος του 2013 λήγουν οι συμβάσεις όλων των συμβεβλημένων (5.502) γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ. Απομένουν, δηλαδή, μόνο οι 6.625 γιατροί που έχουν μόνιμη εργασιακή σχέση με το πρώην ΙΚΑ. Ετσι, διαμορφώνεται απειλητικά ο κίνδυνος ολοσχερούς αδυναμίας παροχής υπηρεσιών Υγείας απ' τον ΕΟΠΥΥ, με την τρόικα να «θέλει απολύσεις», όπως έλεγαν πηγές που πήραν μέρος στη χτεσινή ενημερωτική συνάντηση για τον ΕΟΠΥΥ.
Μια άλλη κατηγορία χαρατσιών θα προέλθει απ' τη νοσηλεία ασφαλισμένων στις ιδιωτικές κλινικές, καθώς γίνονται καραμπόλες στα δημόσια νοσοκομεία, με την αύξηση των νοσηλειών. Από 722 εκ. ευρώ το 2012 θα μειωθούν σε 500 εκ. ευρώ το 2013. Πάνω σε αυτά τα κονδύλια, οι ασφαλισμένοι όλων των Ταμείων θα πληρώσουν συμμετοχή 30% και του ΟΓΑ 50%!
Θα γίνουν περικοπές 20 εκ. ευρώ - από 89 σε 69 - των φυσικοθεραπειών, τον εκμηδενισμό των επιδομάτων τοκετού (από 19 εκ. σε 15 εκ.) και της μεταφοράς των νεφροπαθών κατά 16 εκ. ευρώ. Ακόμα και για τις περικοπές στα γυαλιά κατά 7,7 εκ. ευρώ στον ΟΑΕΕ και στον ΟΠΑΔ πανηγυρίζει η κυβέρνηση.
 
Πάλι στην κλίνη του Προκρούστη
Τα σημερινά δεδομένα προδιαγράφουν συνεχείς και αυξημένες απειλές για τις ήδη πετσοκομμένες παροχές του ΕΟΠΥΥ.
Ο ήδη πετσοκομμένος κατά 12,3% σε σχέση με το 2012 προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ - που είχε ισοσκελιστεί με αποθεματικά - σε 6,063 δισ. ευρώ μπαίνει ξανά στην κλίνη του Προκρούστη για νέες περικοπές.
Αν και η κρατική επιχορήγηση αυξήθηκε από 808 εκ. ευρώ αρχικά σε 1,105 δισ. ευρώ, οι ασφαλιστικές εισφορές Υγείας θα είναι δραματικά μειωμένες λόγω της ανεργίας και των λουκέτων στα μαγαζιά. Οι προϋπολογισμένες εισφορές θα ανέλθουν σε 4,355 δισ. ευρώ, έναντι 4,634 δίσ. το 2012. Υπάρχει, δηλαδή, μια συνολική μείωση των εισφορών κατά 6%. Μάλιστα, όταν οι εισφορές των εργαζομένων και των αυτοαπασχολουμένων υπολογίζεται ότι θα μειωθούν κατά 50%. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον ΟΑΕΕ δεν μπορούν να καταβάλλουν εισφορές (σύνταξης και Υγείας) οι 330.000 απ' τους 780.000 ασφαλισμένους του Οργανισμού. Ειδικότερα το 74% χρωστά πάνω από 20.000 ευρώ για εισφορές στον ΟΑΕΕ.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Σχεδιο νόμου "Κατεπείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Υγείας"



Ένα ακόμη νομοσχέδιο με τη μορφή του κατεπείγοντος κατατέθηκε χθες στη Βουλή και αφορά ρυθμίσεις του Υπουργείου Υγείας

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σύμφωνα με τα άρθρα του νομοσχεδίου
  • Παρέχεται στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) η δυνατότητα να εκχωρεί σε νοσοκομεία, «έναντι καταβολής νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης ασφαλισμένων του», απαιτήσεις του, έναντι των φαρμακευτικών εταιρειών ή των κατόχων άδειας κυκλοφορίας (Κ.Α.Κ.) φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων, από τα ποσά «επιστροφής (rebate)» που προβλέπονται στο άρθρο 35 του ν. 3918/2011
  • Θεσπίζεται νομοθετικό πλαίσιο παροχής υπηρεσιών αποκλειστικού νοσοκόμου ή νοσοκόμας σε ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία ή ιδιωτικές κλινικές και προβλέπεται, ιδίως, τήρηση σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια, «Μητρώου Αποκλειστικών Νοσοκόμων», στο οποίο εγγράφονται υποχρεωτικώς, όσοι παρέχουν τις σχετικές υπηρεσίες . Παρέχεται  μάλιστα η νομοθετική εξουσιοδότηση στον Υπουργό Υγείας να προσδιορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις «για την προσφορά των υπηρεσιών των αποκλειστικών νοσοκόμων σε νοσηλευόμενους στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. και τις ιδιωτικές κλινικές της χώρας, τα απαραίτητα προσόντα τους, η διαδικασία επιλογής τους από τους ενδιαφερόμενους και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια».
  • Προωθείται η διαγραφή των απαιτήσεων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων (νομικών προσώπων και δημοσίων υπηρεσιών) Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης έναντι του ΕΟΠΥΥ-Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, οι οποίες δημιουργήθηκαν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2011 και αντίστοιχα η διαγραφή των οικείων υποχρεώσεων των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης έναντι των ως άνω νοσηλευτικών ιδρυμάτων.
  • Ρυθμίζονται οι προϋποθέσεις  εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τρίτους των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων ΕΣΥ, του ΠΓΝ Παπαγεωργίου, των λοιπών φορέων γενικής κυβέρνησης που λειτουργούν υπό τη μορφή ν.π.δ.δ. και ν.π.ι.δ. και εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας, του Αιγινήτειου Νοσοκομείου Αθηνών, του Αρεταίειου Νοσοκομείου Αθηνών,του ΝΙΜΙΤΣ και των στρατιωτικών νοσοκομείων που έχουν προκύψει από την προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών και μέχρι του ύψους των υφιστάμενων κατά την 31η Δεκεμβρίου 2011 υποχρεώσεων αυτών. Ειδικότερα προβλέπεται η εξόφληση των οφειλών εφόσον οι δικαιούχοι παραιτηθούν από οποιαδήποτε άλλη αξίωση συμπεριλαμβανομένων και των τόκων υπερημερίας.




Προσλήψεις συμβασιούχων γιατρών και νοσηλευτών από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Η προκήρυξη αφορά στελέχωση ΜΕΘ και ειδικών τμημάτων νοσοκομείων του ΕΣΥ σε όλη την επικράτεια.

Α. Σαράντα (40) ατόμων κατηγορίας Π.Ε. Ιατρών και ειδικότερα:

(Ι) Δεκαέξι (16) ιατρών για την κάλυψη αναγκών των ΜΕΘ των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, σε όλη την επικράτεια με :
εξειδίκευση στην εντατικολογία ή  αποδεδειγμένη εμπειρία σε ΜΕΘ (16) 

(ΙΙ) Είκοσι τεσσάρων (24) ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων για την κάλυψη αναγκών των εν γένει Ειδικών Μονάδων και Τμημάτων των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, σε όλη την επικράτεια, ως εξής :

ειδικότητα αγγειοχειρουργικής (1)
ειδικότητα ακτινοδιαγνωστικής (1)
ειδικότητα ακτινοδιαγνωστικής - επεμβατικής ακτινολογίας (1)
ειδικότητα παθολογίας με εξειδίκευση στην λοιμωξιολογία (5)
ειδικότητα παθολογίας (2)
ειδικότητα αναισθησιολογίας (1)
ειδικότητα νεφρολογίας (2)
ειδικότητα ακτινοθεραπευτικής – ογκολογίας (1)
ειδικότητα νευροχειρουργικής (1)
ειδικότητα βιοπαθολογίας (1)
ειδικότητα παιδιατρικής (2)
ειδικότητα παιδιατρικής με εξειδίκευση στη νεογνολογία (1)
ειδικότητα πνευμονολογίας - φυματιολογίας (1)
ειδικότητα γενικής χειρουργικής (1)
ειδικότητα καρδιολογίας (1)
ειδικότητα ψυχιατρικής (2)

Οι προσλήψεις κα γίνουν με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας δύο ετών, για την κάλυψη αναγκών των ΜΕΘ των Νοσοκομείων ΕΣΥ που βρίσκονται σε όλη την Ελληνική Επικράτεια και την εν γένει κάλυψη Ειδικών Μονάδων και τμημάτων Νοσοκομείων σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Ε.Κ.ΕΠ.Υ.
  

Β. Εκατόν ενενήντα (190) ατόμων κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ Νοσηλευτών και ειδικότερα: 

Κατηγορία ΠΕ Νοσηλευτών (34)
Κατηγορία ΤΕ Νοσηλευτών (141)
Κατηγορία ΔΕ Νοσηλευτών (15)

Οι προσλήψεις θα γίνουν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας δύο ετών, για τη   στελέχωση Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), Ειδικών Μονάδων και Τμημάτων Νοσοκομείων που βρίσκονται σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Ε.Κ.ΕΠ.Υ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ή να ταχυδρομήσουν την αίτηση τους με όλα τα δικαιολογητικά στη Γραμματεία του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. (Αγράφων 3-5, Μαρούσι Αττικής) μέχρι και Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες 09:00 – 14:00.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΔΩ