Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

Μέσω της «συγχώνευσης» θα οδηγηθεί σε λουκέτο το «Μαντζαβινάτειο» Νοσοκομείο Ληξουρίου Κεφαλλονιάς.


Η πολιτική της δια των «συγχωνεύσεων» υποβάθμισης και βαθμιαίας κατάργησης νοσηλευτικών μονάδων στη χώρα μας που σήμερα  στα πλαίσια των μνημονίων υλοποιεί η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ   χτύπησε και στην Κεφαλλονιά.

Θύμα αυτή τη φορά το Νοσοκομείο   Ληξουρίου «Μαντζαβινάτειο» το οποίο ήδη  με το ΦΕΚ 1152/Β/ 10.04.2012 «διασυνδέεται» με το Γ.Ν. Κεφαλληνίας.
Τυπικά το νοσοκομείο χάνει την αυτοτελή ταυτότητά του βάσει και  του νόμου 4052, άρθρο 2, παράγραφος 1.
Το γεγονός έχει σημάνει συναγερμό στους κατοίκους  της περιοχής οι οποίοι μέσα από λαϊκές συνελεύσεις και λαϊκές επιτροπές παίρνουν αποφάσεις κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα . 
Ως αγωνιστικό πλαίσιο καθορίστηκε η ογδόη Ιανουαρίου σαν πρώτη μέρα κινητοποίησης με απεργία, κλείσιμο υπηρεσιών και τραπεζών.
Ενώ στις 27 Δεκέμβρη το πρωί κάτοικοι και φορείς της Παλικής θα μεταβούν στο Αργοστόλι και εκεί μαζί διάφορους φορείς θα μεταβούν στην εφορία (ΔΟΥ Αργοστολίου), στις 9.30 το πρωί, ώστε να γίνει κατάληψη του κτιρίου.
Σε συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς με τον υπουργό Υγείας Α. Λυκουρέντζο στις 24 Δεκέμβρη  , ο τελευταίος υπεραμύνθηκε  της «διοικητικής συγχώνευσης των νοσοκομείων»  του νησιού , ισχυριζόμενος ότι πρόκειται  απλά για κοινή διοίκηση και μόνο  και ότι η νοσοκομειακή λειτουργία του «Μαντζαβινάτειου» θα μείνει ως έχει.(ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
 Αποκρύπτοντας βέβαια  ότι η αυτή η συγχώνευση  αποτελεί το πρώτο στάδιο στη διαδικασία βαθμιαίας κατάργησης του ρόλου του.

Σχετικά links