Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Εγκύκλιος 2009 για τις συνδικαλιστικές άδειες

Εγκύκλιο απέστειλε στις 28/01/2009 το Υπουργείο Εσωτερικών σε όλες τις υπηρεσίες σχετικά με τα ισχύοντα για τις συνδικαλιστικές άδειες.

Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο η οικεία υπηρεσία έχει την υποχρέωση να χορηγεί συνδικαλιστικές άδειες με αποδοχές, με τις ακόλουθες διακρίσεις:


Α) Πρωτοβάθμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις

Στον Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Γενικό Γραμματέα :

ι) άδεια απουσίας έως 3 ημέρες το μήνα αν τα μέλη τους είναι λιγότερα από 500 και

ιι) έως 5 ημέρες το μήνα στην περίπτωση που τα μέλη τους είναι περισσότερα από 500 (άρθρο 17 του ν.1264/1982).


Β) Δευτεροβάθμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις

α) Στον Πρόεδρο

ι) 15 ημέρες το μήνα εφόσον οι υπαγόμενες σε αυτές πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν μέχρι 1500 ψηφίσαντα μέλη.

ιι) για όσο χρόνο διαρκεί η θητεία του εφόσον οι υπαγόμενες σε αυτές πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν άνω 1501 ψηφισάντων μελών.

β) Στον Γενικό Γραμματέα

ι) 15 ημέρες το μήνα εφόσον οι υπαγόμενες σε αυτές πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν μέχρι 10.000 ψηφίσαντα μέλη.

ιι) για όσο χρόνο διαρκεί η θητεία του εφόσον οι υπαγόμενες σε αυτές πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν άνω των 10.000 ψηφισάντων μελών.

Στον Αντιπρόεδρο και στον Ταμία ανεξαρτήτως αριθμού μελών των υπαγόμενων σε αυτές πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων χορηγούνται έως 15 ημέρες το μήνα.

Στα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των ανωτέρω οργανώσεων παρέχεται άδεια έως 9 ημέρες το μήνα (αρ. 17 του ν. 1264/1982 και άρ. 6 του ν. 2224/1994).



Γ) Στα μέλη της Διοίκησης της πλέον αντιπροσωπευτικής τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης (Α.Δ.Ε.Δ.Υ.) για όσο χρόνο διαρκεί η θητεία τους.

Στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και της γραμματείας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων για όσο χρόνο διαρκεί η θητεία τους.


ιv) στους αντιπροσώπους στις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες οργανώσεις άδεια απουσίας για όλη τη διάρκεια συνεδρίων που συμμετέχουν (αρ. 17 του ν. 1264/1982).

Οι ημέρες συνδικαλιστικής άδειας πρέπει να ληφθούν μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος. Σε κάθε περίπτωση δεν μεταφέρονται στο επόμενο ημερολογιακό έτος.




Την εγκύκλιο μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Από το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης 2008-2011

.....
Όσον αφορά τις πρωτογενείς δαπάνες - με εξαίρεση τον τομέα Κοινωνικής Ασφάλισης και τις απαιτούμενες προσαρμογές στον τομέα της Υγείας, για να υπάρξει εναρμόνιση με τη σχετική κοινοτική οδηγία - θα εφαρμοστούν συγκεκριμένοι κανόνες, προκειμένου να διασφαλιστούν οι προβλέψεις που περιλαμβάνονται στο επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Ειδικότερα:



- οι νέες προσλήψεις θα είναι δραστικά περιορισμένες σε όλο τον δημόσιο τομέα, στενό και ευρύτερο, και σε κάθε περίπτωση θα είναι λιγότερες από τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που συνταξιοδοτούνται. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της συνολικής απασχόλησης στον στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ο κανόνας αυτός δεν θα εφαρμοστεί με την ίδια αυστηρότητα σε όλους τους επί μέρους τομείς. Σε ορισμένους τομείς, όπως αυτός της Υγείας ή της Εκπαίδευσης, οι προσλήψεις μπορεί να υπερβαίνουν τον αριθμό των συνταξιοδοτούμενων, χωρίς όμως να παραβιάζεται ο γενικός κανόνας. Η Οικονομική Επιτροπή θα πρέπει να παρέχει την τελική έγκριση για όλες τις αποφάσεις προσλήψεων που λαμβάνονται.



- Η εισοδηματική πολιτική θα καλύπτει τον πληθωρισμό, χωρίς να διακινδυνεύει τη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών ή να οδηγεί σε απώλεια ανταγωνιστικότητας.


ΥΓ. Ό,τι καταλάβατε ...καταλάβατε!

Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ

Ούτε την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή το νομοσχέδιο Υγείας.


Ούτε μέχρι της 8 Φεβρουαρίου 2009 υπάρχει για συζήτηση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής το νομοσχέδιο υγείας που θα περιελάμβανε και τις 5500 προσλήψεις νοσηλευτών και τη συλλογική συμφωνία των νοσοκομειακών γιατρών.

Διαβάστε εδώ το εβδομαδιαίο δελτίο συνεδριάσεων των επιτροπών.


Τώρα καταλάβαμε ποιο τέλος της εβδομάδος εννοούσε ο Αβραμόπουλος. Αυτής των... Παθών!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Βρε τον μασκαρά!

Η σιωπή των... βοσκών!

Εκκωφαντική η σιωπή των... βοσκών.(της ΠΟΕΔΗΝ-ΑΔΕΔΥ)

Βλέπεις εκείνα τα ατίθασα στο "Αττικόν" δεν μπαίνουν με τίποτα στη στρούγκα.

Τι να σου κάνουν τα τσομπανόσκυλα !

Ανακοίνωση απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Εργαζομένων του Νοσοκομείου"Αττικόν"" εδώ.


Ανακοίνωση της ΑΡΣΥ εδώ.

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Άρχισαν τα όργανα

Έχουμε κατ΄επανάληψη γράψει σε αυτό το ιστολόγιο τις απόψεις μας για τη συλλογική συμφωνία ΟΕΝΓΕ -Υπουργείου Υγείας.

Η διαφωνία μας έγκειται και στο περιεχόμενο της ίδιας της συμφωνίας και στο τρόπο με τον οποίο δρομολογήθηκε η διαδικασία αποδοχής της και βεβαίως στο τρόπο με το οποίο έκλεισαν οι κινητοποιήσεις του φθινοπώρου , χωρίς να έχει στα χέρια της τίποτε άλλο η ΟΕΝΓΕ παρά μόνο τη δέσμευση του Αβραμόπουλου. Αργότερα είχε και την υπογραφή του.

Ξέρουμε ότι πικραίνουμε και κάποιους φίλους μας για αυτό αλλά δυστυχώς αυτή είναι η άποψή μας.

Θα μας πείτε : Μα είναι τίποτα η υπόσχεση και η υπογραφή ενός υπουργού;
Ναι, του συγκεκριμένου.

Ο οποίος παρεμπιπτόντως την κυβερνητική πολιτική υλοποιεί. Απλά βάζει και τη δική του... προσωπική χροιά σε αυτή τη πολιτική.

Ο σχεδιασμός του ήταν μέσω υποσχέσεων να "κλείσει" τις κινητοποποιήσεις , να πάρει την υπογραφή της ΟΕΝΓΕ για να "σπάσει" το 48ωρο και να φορτώσει τα υπόλοιπα στον διάδοχό του στο ΥΥΚΑ. Στο πρώτο σκέλος πέτυχε.

Δυστυχώς όμως γι αυτόν , λογάριαζε χωρίς τον "ξενοδόχο"! Έμεινε στο ΥΥΚΑ.
Τώρα πρέπει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Προφανώς λοιπόν κάποια στιγμή θα φέρει στη Βουλή και τη συλλογική συμφωνία των νοσοκομειακών γιατρών, η οποία, για να είμαστε και ακριβείς, προς το παρόν δεν είναι συμφωνία αλλά μνημόνιο.

Αυτή η συμφωνία με τη μορφή που υπογράφηκε δεν πρόκειται να υλοποιηθεί ποτέ.
Θα συναντήσει νομικά , συνταγματικά και οικονομικά εμπόδια.
Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε τα χρονοδιαγράμματα που προβλέπει να τηρηθούν, ούτε οι προσλήψεις να γίνουν.

Ζήτημα είναι αν θα περάσει έτσι όπως είναι και από την ολομέλεια της Βουλής.

Γι αυτό η κυβέρνηση δια του υπουργού της την "τραβάει" όσο γίνεται πιο πίσω χρονικά.
Απλά ό,τι ψηφιστεί θα αποτελέσει προεκλογικό τάξιμο και μετά....

Επιπλέον η Ολομέλεια της Βουλής, συνταγματικά, έχει κάθε δυνατότητα να ψηφίσει ό,τι θέλει, χωρίς να υπάρχει ούτε δυνατότητα καταφυγής σε διαιτησία από την ΟΕΝΓΕ, ούτε νομική καταγγελία της συμφωνίας.

Μπορεί να υπάρξει μόνο πολιτική και συνδικαλιστική καταγγελία.

Και για να σας δώσουμε το κλίμα διαβάστε ένα σχετικό τμήμα της συνέντευξης που έδωσαν σήμερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ :

...
Β. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Μια ερώτηση για τον κ. Φλωρίδη. Οι νοσοκομειακοί γιατροί μας έχουν ενημερώσει ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Παπανδρέου δεν έχει δεχτεί ακόμα την ΟΕΝΓΕ σε συνάντηση. Εσείς θέτετε ζητήματα σχετικά με τη σύμβαση όσον αφορά την ύπαρξή της. Υπάρχει ένα στοιχείο αμφισβήτησης. Επειδή αμφιβάλλω αν το ΠΑΣΟΚ δε γνωρίζει τη σύμβαση μιας και τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν υπογράψει τη σύμβαση. Υπάρχει κάποιο θέμα επί της ουσίας που θέτει το ΠΑΣΟΚ για το κείμενο της σύμβασης των νοσοκομειακών γιατρών με το Υπουργείο Υγείας;

Γ. ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Για ποια σύμβαση να μιλήσουμε όταν, επαναλαμβάνω, την 1η Δεκεμβρίου ανακοινώθηκε ότι υπογράφηκε από τον Υπουργό και τον Πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ και τη 15η Ιανουαρίου ανακοινώθηκε ότι πρόκειται να υπογραφεί. Για ποια σύμβαση θα μιλήσουμε; Υπογράφηκε πρόκειται να υπογραφεί; Τι είναι η σύμβαση αυτή;

Β. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ τι υπέγραψαν;

Γ. ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Υποτίθεται ότι η σύμβαση αυτή ένα κείμενο που εμφανίστηκε κάπου έχει την υπογραφή του κ. Αβραμόπουλου και του Προέδρου της ΟΕΝΓΕ του εκλεκτού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ έχει θέσει από την πρώτη στιγμή ζήτημα αν αυτή η σύμβαση είναι υπαρκτή με την έννοια που ο νόμος προβλέπει, δηλαδή τι προβλέπει ο νόμος; Προβλέπει ότι θα πρέπει να γίνει δεκτή από τον Υπουργό Εσωτερικών και από τον Υπουργό Οικονομικών για όλα τα ζητήματα τα οποία ρυθμίζει και στη συνέχεια να έρθει στη Βουλή.

Μέχρι αυτή τη στιγμή αγνοούμε σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Αβραμόπουλου, όχι τις δικές μας, ο οποίος την 1η Δεκεμβρίου λέει ότι την υπέγραψε στις 15 Ιανουαρίου λέει ότι πρόκειται να την υπογράψει. Δε γνωρίζουμε αν τελικώς και τι έχει συμβεί. Αν έχει γίνει αποδεκτή από τον Υπουργό Εσωτερικών και κυρίως αν έχει γίνει αποδεκτή από τον Υπουργό Οικονομίας και τελικώς αν θα έρθει και πότε θα έρθει στη Βουλή. Εμείς διερμηνεύουμε αυτή τη στιγμή και προσπαθούμε να εκφράσουμε την αγωνία των γιατρών της χώρας που κάθε φορά βρίσκονται αντιμέτωποι με μια υπόσχεση του κ. Αβραμόπουλου η οποία δεν τηρείται και που δημιουργεί ένα καθεστώς διαρκούς αναβρασμού στα νοσοκομεία της χώρας. Αυτό το ζήτημα θέτουμε με την έννοια υπάρχει η σύμβαση;

Πού είναι η σύμβαση; Θα έρθει η σύμβαση στη Βουλή; Πότε θα έρθει; Ακούμε από την 1η Δεκεμβρίου ότι όπου να ‘ναι έρχεται. Δεν την έχουμε δει ακόμα. Επομένως για ποια σύμβαση το ΠΑΣΟΚ να μιλήσει για αυτήν που υπογράφηκε ή γι’ αυτή που πρόκειται να υπογραφεί; Είναι απλά τα θέματα. Εγώ αναφέρομαι σε δηλώσεις του κ. Αβραμόπουλου δεν είναι από το μυαλό μου αυτά. Και σε διαρκείς υποσχέσεις που προκύπτουν από τις ανακοινώσεις που κάνει το Υπουργείο Υγείας. Ότι θα έρθει μέχρι τη 15η Δεκεμβρίου στη Βουλή να ψηφιστεί. Δεν ήρθε.

Β. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Γιατί όταν το ΠΑΣΟΚ λέει ότι δεν υπάρχει σύμβαση ίσως να διευκολύνετε αργότερα τον κ. Υπουργό όταν θα πει ότι δεν έχω υπογράψει και ποτέ.

Γ. ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν συνυπογράφον.

Β. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Παρουσία του κ. Λαοπόδη έγινε η υπογραφή.

Γ. ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Δε με ενδιαφέρει η παρουσία οποιουδήποτε. Εγώ μιλώ πάνω σε επίσημα πράγματα. Αντισυμβαλλόμενος του κ. Αβραμόπουλου δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ ήταν η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών. Επομένως αν υπάρχει ζήτημα εξαπάτησης ή όχι δεν ξέρω, εντέλει αυτή θα είναι η Ομοσπονδία. Το ΠΑΣΟΚ θέτει τα ζητήματα και επαναλαμβάνω τα θέτει ακούγοντας την κραυγή των γιατρών την αγωνία την οποία κάθε μέρα μεταφέρουν από τον τρόπο που εκφράζονται ότι τι γίνεται με αυτή τη σύμβαση. Αυτό λέμε. Άρα το ΠΑΣΟΚ θα τοποθετηθεί επισήμως έπ’ αυτού όταν η σύμβαση και αν ποτέ έρθει στη Βουλή. Κατατεθεί ως επίσημο κυβερνητικό κείμενο δηλαδή. Μέχρι τότε επί ποίου θέματος να τοποθετηθούμε;

Δηλαδή, όταν σας λέω ο κ. Υπουργός και νομίζω ότι ξέρω ελληνικά και τα καταλαβαίνουμε όλοι όταν λέει ότι είμαστε στο τελικό στάδιο να υπογράψουμε τη σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και της Ομοσπονδίας των Γιατρών τι σημαίνει αυτό; Όποιος το διαβάζει και δεν ξέρει τα προηγούμενα πιστεύει ότι δεν έχει υπογραφεί καμία σύμβαση. Αν το διαβάσεις αν έρθεις στην Ελλάδα στις 15 του μηνός και ακούσεις αυτή τη δήλωση τι θα φανταστείς; Ότι δεν έχει υπογραφεί καμία σύμβαση. Έτσι δεν είναι; Τι να κάνουμε εμείς τώρα; Έχουμε μιλήσει πάρα πολύ καθαρά για το ζήτημα αυτό.




ΥΓ 1:Νομίζω ότι οι παροικούντες εν Ιερουσαλήμ κατανοούν πλήρως ...το κείμενο.
ΥΓ 2:Ο Β.Βενιζέλος είναι συντάκτης της εφημερίδας "Αυγή"
ΥΓ 3:Ο Γ.Φλωρίδης είναι επικεφαλής του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ
ΥΓ 4:Το κείμενο της συνέντευξης μπορείτε να το διαβάσετε εδώ
ΥΓ 5:Ανάλογο... κλίμα σχετικά με τη συλλογική συμφωνία των γιατρών υπάρχει και σε πολλά στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.
ΥΓ 6:Οι υπογραμμίσεις στο κείμενο του αποσπάσματος της συνέντευξης είναι δικές μας

Εκλογές για το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Πρέβεζας

Την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009 έγιναν εκλογές για την ανάδειξη Επιστημονικού Συμβουλίου στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Εκλέγονται :

Νάστας Παύλος

Νόβας Ιωάννης

Κορδέλα Βασιλική

Πανταζής Δημήτρης-Σούρδη Λαμπρινή (ισοψηφούντες)

Παβέλης Χρήστος

Κτενάς Διονύσης

Βουγέλλης Στρατής

Παππά Άννα

Αναμένεται η συγκρότηση του επιστημονικού συμβουλίου σε σώμα και η εκλογή προέδρου.

Eπιστολή των γιατρών της Γενικής Συνέλευσης του Νοσοκομείου και Κ.Υ. Σητείας προς την ΟΕΝΓΕ.

Σώμα Γενικής Συνέλευσης ιατρών Νοσοκομείου-ΚΥ Σητείας 26-01-09

Προς: Γ.Σ. ΟΕΝΓΕ

Σεβαστοί εκπρόσωποι

Στις 23-01-09 οι γιατροί του νοσοκομείου Σητείας συζήτησαν στη γενική τους συνέλευση το θέμα που αφορά στις εφημερίες και στην εκτέλεση των προγραμμάτων εφημεριών. Οι γιατροί του νοσοκομείου τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με τις δικές σας οδηγίες καταθέτουν προγράμματα εφημεριών με δύο ενεργείς εφημερίες για τους ειδικούς και τέσσερις για τους ειδικευόμενους. Η διοίκηση όμως, παρά την πρόταση των γιατρών, καταρτίζει προγράμματα καλύπτοντας κατά το δυνατόν τις περισσότερες ή και όλες τις ημέρες του μήνα,(ανάλογα με τον αριθμό των υπηρετούντων ιατρών σε κάθε τμήμα ), έστω κι αν χρειαστεί κάποιοι γιατροί να εφημερεύουν δεκαπέντε ημέρες μηνιαίως. Παρόλο που έχουμε υποβάλλει ήδη δυο μηνύσεις εναντίον της διοίκησης του νοσοκομείου, τίποτα δεν έχει αλλάξει με αποτέλεσμα να εκτελούμε κανονικά τις εφημερίες που μας επιβάλουν.

Λόγω της απαράδεκτης καθυστέρησης στην κύρωση της συλλογικής σύμβασης εργασίας και επειδή αισθανόμαστε ότι ο υπουργός Υγείας μας εμπαίζει, η γενική συνέλευση των ιατρών του Νοσοκομείου –Κ.Υ Σητείας, ΟΜΟΦΩΝΑ, αποφάσισε τα εξής: Όσον αφορά στις εφημερίες του Φεβρουαρίου, για τελευταία φορά, θα υπακούσουμε στην οδηγία της ΟΕΝΓΕ για κατάρτιση προγράμματος εφημερίων 48/56ώρου, τροποποιούμενου λίγο αργότερα με σκοπό την πλήρη κάλυψη του μήνα, λόγω των νέων υποσχέσεων από πλευράς Υπουργείου. Θεωρούμε ότι αυτός ο τρόπος αντίδρασης είναι καταφανώς αναποτελεσματικός , ενώ ταυτόχρονα θίγει την αξιοπρέπεια και την νοημοσύνη μας.

Επομένως –αν στο μεταξύ δεν έχει κυρωθεί η σύμβαση εργασίας- αναμένουμε και απαιτούμε από την ΟΕΝΓΕ, οδηγίες για διαφορετικές μορφές αντίδρασης και αγώνα.

Ο Πρόεδρος της τριμελούς επιτροπής των γιατρών

Σαρίδης Χαράλαμπος

Μέχρι το τέλος της εβδομάδος ...αλλά ποιάς ακριβώς ;

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας αναφέρει πάλι για κάποιο τέλος της εβδομάδος που θα καταθέσει σχέδιο νόμου που θα ρυθμίζει τα χρέη νοσοκομείων και ασφαλιστικών ταμείων, την έκτακτη πρόσληψη νοσηλευτών και τη συλλογική συμφωνία νοσοκομειακών γιατρών .

Η ανακοίνωση του Υπουργείου εδώ

Ωραία, αλλά μήπως μπορεί να μας πει το Υπουργείο ποιάς ακριβώς εβδομάδας ;
Γιατί μέχρι τώρα έχουμε χάσει το μπούσουλα με τις βδομάδες και τους μήνες!

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

12 χρόνια μετά και ακόμα το Νοσοκομείο Πρέβεζας να συμμορφωθεί με τις ελάχιστες προδιαγραφές ασφαλούς χορήγησης αναισθησίας.

Τα ελάχιστα όρια για την ασφαλή χορήγηση αναισθησίας καθορίζονται από την Υπουργική Απόφαση Υ7/οικ.3842/ΦΕΚ 516/Β/03-07-1996.
Το Νοσοκομείο Πρέβεζας εδώ και 12 χρόνια αδυνατεί να συμμορφωθεί με την Υπουργική απόφαση αυτή, λόγω ελλείψεων προσωπικού.
Με Υπουργική απόφαση στις 27 Δεκεμβρίου 2007 ο Υπουργός Υγείας έδωσε νέα παράταση για να εφαρμοστεί η Υπουργική Απόφαση μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2008.
Ο χρόνος παρήλθε αλλά μαζί και οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο.
Υπόλογη είναι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας που από την μια στερούν τα Νοσοκομεία από μόνιμο προσωπικό και από την αλλη τα εγκαλούν για τη μη εφαρμογή του νόμου.
Διαβάστε επίσης παλαιότερα δημοσιεύματά μας( εδώ, εδώ και εδώ ).

Με 42 συμβασιούχους προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα στελέχωσης του "Αρεταίειου" Νοσοκομείου !

Μ ε πρόσληψη 42 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, διαφόρων ειδικοτήτων, προσπαθεί το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας να λύσει τα λειτουργικά προβλήματα του "Αρεταίειου" Νοσοκομείου Αθηνών, τη στιγμή που οι κενές θέσεις του νοσηλευτικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού αγγίζουν το 60% του οργανισμού λειτουργίας του!

Η ανακοίνωση του Υπουργείου εδώ

Με σχέδιο νόμου που ΘΑ φέρει στη Βουλή έπεισε ο Αβραμόπουλος το Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Μέχρι και τον αρμόδιο διευθυντή της ευρωπαϊκής επιτροπής (!) έπεισε ο Αβραμόπουλος για να μην προχωρήσει η επιτροπή στην αναστολή χρηματοδότησης του επιχειρησιακού προγράμματος "Υγεία-Πρόνοια" της Ελλάδας, την οποία αναστολή είχε αποφασίσει μετά τα προβλήματα χρηματοδότησης που είχαν οι Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης.

Πώς τον έπεισε;

Μα με τι άλλο;

Mε την υπόσχεση ότι ΘΑ φέρει στη Βουλή σχέδιο νόμου που θα προβλέπει τη δημιουργία ειδικής Μονάδας παρακολούθησης της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, ώστε να υπάρχει διαρκής έλεγχος των δαπανών και παρακολούθηση της οργάνωσης και των αποτελεσμάτων των Ιδιωτικών δομών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης.

Αφού έπεισε και τον αρμόδιο διευθυντή της Ευρωπαϊκής επιτροπής ο Αβραμόπουλος, τότε τους Τσούκαλο -Λαοπόδηδες τους έχει ...για προπόνηση!

Το σκεπτικό μιας δικαστικής απόφασης

Είναι γνωστό ότι το Μονομελές Πρωτοδοκείο Αθηνών έκρινε χθές την απεργία των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ παράνομη και καταχρηστική.
Μέχρις εδώ θα μας πείτε καλά δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο !
Το εκπληκτικό στην ιστορία είναι το σκεπτικό της απόφασης, το οποίο προβλέπει ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις πρέπει να αποφασίζονται μόνο από το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ!
Όπως λέει και με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ "είναι βέβαιο ότι η εγκαθίδρυση αυτού του τύπου λογικής στην «απονομή δικαίου» ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για την κατάργηση του σχετικού δικαιώματος στο σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος και αποτελεί πρωτοφανή παρέμβαση σε βάρος των συλλογικών δικαιωμάτων και του δικαιώματος της απεργίας στα μεταπολιτευτικά χρονικά.

Την Τρίτη 3/02 και ώρα 10.00 η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συγκαλείται και σύμφωνα με την απόφαση του Γ.Σ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφασίζει το χρόνο πραγματοποίησης νέας απεργιακής κινητοποίησης.

Ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Αθήνα, 27-1-09

Αποτελεί σοβαρότατο ολίσθημα η απαράδεκτη προσωπική επίθεση κύκλων του υπουργείου υγείας ενάντια στον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας κ. Α. Μαυρομμάτη αλλά και στον καθηγητή κ. Α. Αρμαγανίδη οι οποίοι σε πρόσφατες ανακοινώσεις τους διατύπωσαν το αυτονόητο και αδιαμφισβήτητο, δηλαδή ότι ο αριθμός διαθέσιμων κλινών εντατικής θεραπείας στη χώρα μας είναι ακόμα πίσω από τις ανάγκες και από τις διεθνείς προδιαγραφές και ότι η λύση του προβλήματος αυτού ενδεχόμενα θα μπορούσε να σώσει πολλές ανθρώπινες ζωές. Επίσης είναι γνωστό ότι ακόμη και όσον αφορά τις λειτουργούσες κλίνες ΜΕΘ, το νοσηλευτικό προσωπικό είναι ανεπαρκές αριθμητικά.

Επισημαίνουμε και επιβεβαιώνουμε ότι παρά τα όποια θετικά βήματα έγιναν τους τελευταίους μήνες, το πρόβλημα έλλειψης κλινών ΜΕΘ παραμένει οξύτατο και όλη η ιατρική κοινότητα το βιώνει καθημερινά.

Οι πολιτικοί προϊστάμενοι του υπουργείου υγείας θα πρέπει να ασχολούνται νυχθημερόν με τη λύση τέτοιων σοβαρών προβλημάτων αντί να απευθύνουν δημόσια απαράδεκτους χαρακτηρισμούς («ανεύθυνοι», «αντιδεοντολογικοί», «ανίκανοι», «αναποτελεσματικοί», «ανέντιμοι» κλπ) ενάντια σε αξιολογότατους επιστήμονες όπως είναι ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας.

Απαιτούμε άμεση επανόρθωση για την υπεράσπιση της τιμής και υπόληψης των συναδέλφων μας καθώς και για τη κατοχύρωση του δικαιώματος να λέγεται η επιστημονική αλήθεια και γνώμη ανεμπόδιστα, το οποίο από ότι φαίνεται δυστυχώς δεν είναι αυτονόητο.

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Η ευρωπαϊκή επιτροπή ανέστειλε τη χρηματοδότηση του επιχειρησιακού προγράμματος υγείας -πρόνοιας

Είχαμε αναφερθεί στις 20 Ιανουαρίου σχετικά με τα προβλήματα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν οι Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και την επιστολή που είχε αποστείλει ο Συνήγορος του Πολίτη.
Ε, λοιπόν με απόφασή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκλεισε τη στρόφιγγα χρηματοδότησης για το επιχειρησιακό πρόγραμμα "Υγεία-Πρόνοια" της Ελλάδας.
Αν η χώρα δεν επιλύσει το πρόβλημα χρηματοδότησης των Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, θα έχει απώλειες περισσότερων από δύο εκατ. ευρώ.
Το εκπληκτικό της ιστορίας είναι ότι ο Δ. Αβραμόπουλος με ανακοίνωση του υπουργείου μεταθέτει τη ευθύνη της διακοπής χρηματοδότησης στο ... Συνήγορο του Πολίτη!!!

Τελευταία, όλα στραβά του βγαίνουν του Dream Jim!!!

Στον εισαγγελέα...στον εισαγγελέα!



Κύριε Αβραμόπουλε επειδή:

1."Το ΕΣΥ χρειάζεται έντιμους, ικανούς, αποτελεσματικούς λειτουργούς και πάνω απ΄ όλα σοβαρούς".

2."Οι εικοτολογίες των κυρίων που υπογράφουν το πανό, περί « θανάτων», είναι χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση και καμιά υπηρεσία δεν προσφέρουν στην υπεύθυνη ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου, ενώ βρίσκονται σε αντίθεση με την ιατρική δεοντολογία, που όλος ο ιατρικός κόσμος τηρεί με ευλάβεια".

3.«Είναι ώρα να σοβαρευτούμε και να αναλάβει επιτέλους, ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν, για τις πράξεις του και τα γραφόμενά του. Ειδικότερα, όταν αυτα προκαλούν αδικαιολόγητη ανησυχία στο κοινωνικό σύνολο και θέτουν σε αμφισβήτηση την επάρκεια των υπηρεσιών του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά και των λειτουργών του".

Για όλους αυτούς τους λόγους παρακαλώ διαβιβάστε μαζί με τα συμπεράσματα της έρευνας της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και αυτό το πανό στον εισαγγελέα, για να διερευνηθεί η.... βασιμότητά του!!!

Ένας συνοδοιπόρος σας στην οικοδόμηση του νέου ΕΣΥ

Προσλήψεις πάλι τάζει ο Υπουργός Υγείας

Παρευρισκόμενος στη κοπή της πίτας του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΣΝΕ) ,ακολούθησε την πεπατημένη.
Δηλαδή την υπόσχεση χιλιάδων προσλήψεων νοσηλευτών.
Ομως τούτη τη φορά τις συνέδεσε με τους διαθέσιμους πόρους(!) και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του σχεδιασμού της Κυβέρνησης για την υγεία.
Ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι το νομοσχέδιο , στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η κλαδική συμφωνία των γιατρών, θα κατατεθεί "αυτές τις μέρες" στη Βουλή!
Παράλληλα ανέφερε ότι με το νομοσχέδιο αυτό θα ρυθμίζεται και η εφημερία του νοσηλευτή.
Αποκάλυψε ότι ετοιμάζει και άλλο νομοσχέδιο για τους οργανισμούς υγείας με το οποίο θεσπίζει ειδική νοσηλευτική διεύθυνση στο Υπουργείο Υγείας

Διαβάστε την ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Χαιρεστισμός του υπουργού Δ.Αβραμόπουλου στο Εθνικό Σύνδεσμο Νοσηλευτών Ελλάδος

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, έκοψε χθες την πίτα του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του κ. Αβραμόπουλου:

«Η σημερινή μου παρουσία εδώ, στην κοπή της πίτας του ΕΣΝΕ είναι δηλωτική της βαθιάς εκτίμησης, που τρέφω προς εσάς και το έργο σας.

Είστε ένα Σωματείο, που η ιστορία του είναι συνυφασμένη με την υγειονομική ιστορία του τόπου μας, με αυτό που όλοι έχουμε κατακτήσει και που ονομάζουμε κοινωνικό πολιτισμό.

Η πολιτεία και το Υπουργείο Υγείας έχουν εξαρχής θέσει, ως βασική μας προτεραιότητα την δημιουργία του νέου ΕΣΥ, που περνάει μέσα από την αναβάθμιση των όρων απασχόλησης του προσωπικού του. Κορυφαίο σημείο αναφοράς του προσωπικού αυτού, είστε εσείς οι νοσηλευτές, οι αφανείς ήρωες της καθημερινότητας στο χώρο της υγείας.

Πρέπει να σας πω, ότι τα προβλήματα του κλάδου σας τα γνωρίζουμε, τα γνωρίζω, είναι υπαρκτά και η προσπάθεια για να επιλυθούν, διαρκής. Είναι αλήθεια, ότι εάν δεν είσαι από τη μέσα μεριά, δεν γνωρίζεις, δεν νοιώθεις και κατ΄επέκταση δεν μπορείς να αντιληφθείς μερικά πράγματα.

Οι επιλογές μας βέβαια βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με τους διαθέσιμούς μας πόρους και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του σχεδιασμού μας για την υγεία. Μετά από συνεχή διαβούλευση με τους θεσμικούς σας εκπροσώπους και στο πλαίσιο αναζήτησης των ευρύτερων συναινέσεων για την εθνική υπόθεση της υγείας -κάτι που επιτρέψτε μου να σας πω, δεν το έχουμε καταφέρει, δεν έχουμε καταλάβει, ότι η υπόθεση της υγείας είναι πέρα και πάνω από κόμματα- έχουμε προχωρήσει παρόλα αυτά σε ρυθμίσεις, που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιό μας για την κύρωση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με τους γιατρούς, που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο πριν κατατεθεί στη Βουλή.

Θεσπίζουμε με αυτό το νομοσχέδιο κάτι, που παλαιότερα είχα αναλάβει ως δέσμευση, την εξαιρετική, δηλαδή κατ΄ εξαίρεση, διαδικασία για την πρόσληψη 5.500 νοσηλευτών και νοσηλευτριών, πέρα από τις συνήθεις διαδικασίες και τον προγραμματισμό στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Οι προσλήψεις θα γίνουν με διαγωνισμούς, που θα καταρτήσουν τα νοσοκομεία με βάση τις ανάγκες τους και η όλη διαδικασία θα συντονιστεί από τις υγειονομικές περιφέρειες. Το ΑΣΕΠ θα έχει την εποπτεία της νομιμότητας. Έτσι σε σύντομο χρονικό διάστημα, γιατί έχει συσταθεί ένα ειδικό γραφείο στους κόλπους του ΑΣΕΠ, για να κινήσει με γρήγορους ρυθμούς τις διαδικασίες, θα καλύψουμε κενά ετών και θα ενισχύσουμε αποφασιστικά το προσωπικό του ΕΣΥ.

Οι υποψήφιοι για τις θέσεις θα έχουν την δυνατότητα επιλογής μέχρι και για 2 νοσοκομεία της ίδιας υγειονομικής περιφέρειας σε κάθε προκήρυξη. Παράλληλα, προβλέπεται ρητά, ότι για μια 5ετία οι νεοπροσλαμβανόμενοι νοσηλευτές θα παραμένουν στις θέσεις του αρχικού διορισμού τους. Με τα συμπληρωματικά αυτά μέτρα εξασφαλίζουμε, ότι οι θέσεις θα καλύπτονται από νοσηλευτές και όχι από επιτυχόντες φαντάσματα. Η υγεία έχει ανάγκη από πραγματική και ανθρώπινη εργασία και όχι από τη θεωρητική ευημερία των αριθμών.

Με το νομοσχέδιο μας, που καταθέτουμε αυτές τις μέρες στη Βουλή θεσπίζουμε και την εφημερία του νοσηλευτή. Είναι μια ελάχιστη αναγνώριση και οικονομική ενίσχυση αντάξια της προσφοράς και του καθημερινού σας αγώνα. Είναι ένα πρώτο βήμα για την ουσιώδη οικονομική σας αναβάθμιση, που αποτελεί βασικό μας στόχο και ενδιαφέρον.

Στο νομοσχέδιο για τους οργανισμούς υγείας που θα ακολουθήσει την ψήφιση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης περιλαμβάνεται και η ρύθμιση, με την οποία δημιουργούμε την ειδική νοσηλευτική διεύθυνση στο Υπουργείο Υγείας. Κάτι, που θα έπρεπε να είχε γίνει από τον καιρό που ιδρύθηκε το ΕΣΥ.

Πλέον, τα θέματα των νοσηλευτών, των υπηρεσιακών μεταβολών και τοποθετήσεών τους θα αποτελούν αποκλειστικό αντικείμενο ενασχόλησης ειδικής διεύθυνσης του Υπουργείου. Είναι μια πρόσθετη απόδειξη της σημασίας, που αποδίδουμε στο σπουδαίο έργο που επιτελείτε.

Το έργο για την υγεία δεν σταματάει ποτέ. Αντίστοιχα, η μέριμνα για τους λειτουργούς της, όπως εσείς, είναι διαρκής. Να είστε σίγουροι, ότι η πολιτεία και το Υπουργείο Υγείας είμαστε διαρκώς στο πλευρό σας για την ικανοποίηση των πάγιων και κυρίως, των δίκαιων αιτημάτων σας.

Ήθελα λοιπόν σήμερα, με την ευκαιρία αυτή, να αναφερθώ και επί της ουσίας σε ζητήματα που σας απασχολούν.

Να σας ευχαριστήσω για τη χαρά που μου δώσατε να βρεθώ για λίγο κοντά σας. Και βέβαια, να σας ευχηθώ την καινούργια χρονιά, να κινηθείτε ακόμα πιο δυναμικά μπροστά, μέσα σε πνεύμα ομοψυχίας και ενότητας, όλες οι Ενώσεις των Νοσηλευτών και να έχετε πάνω απ΄ όλα υγεία.

Ο κλάδος σας να αισθάνεται, ότι αυτή τη χρονιά θα είναι πιο ισχυρός, με εμάς κοντά σας και με τα μέτρα που παίρνουμε, να σας ανακουφίζουν. Και το κυριότερο, να δημιουργούν ένα περιβάλλον, ακόμα πιο πολιτισμένο, ακόμα πιο ανθρώπινο. Γιατί λίγοι γνωρίζουν, ότι οι συνθήκες που ασκείτε το λειτούργημά σας, πραγματικά είναι ιδιαίτερα δύσκολες.

Και πάλι, χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους».



ΥΓ. Οι υπογραμμίσεις δικές μας.


Συνάντηση με το Προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας είχαν οι εκπρόσωποι των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας (ΕΚΠ) κ.Χρήστο Δημόπουλο και τη Γραμματέα κ.Κατερίνα Πέπονή είχε αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.


Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο ανέφεραν ότι στόχος είναι να αναπτυχθεί ένα ευρύ κίνημα εργαζομένων και φορέων που θα διεκδικήσει την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Πρέβεζας ώστε να μπορεί να παρέχει Δημόσια και δωρεάν ασφαλείς,επαρκείς και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες Β΄ βάθμιας περίθαλψης στους πολίτες του νομού.

Κατέθεσαν στοιχεία από τα οποία προκύπτει μια τάση βαθμιαίας μετατροπής του Νοσοκομείου από μονάδα παροχής δευτεροβάθμιας περίθαλψηςε στο Νομό σε μονάδα παροχής κυρίως πρωτοβάθμιαςπερίθαλψης και δευτερευόντως δευτεροβάθμιας.

Βασική αιτία της κατάστασης αυτής είναι η ακολουθούμενη πολιτική υποβάθμισης του όποιου συστήματος Δημόσιου Συστήματος Υγείας υπάρχει στη χώρα μας .Αυτή η πολιτική παρά το ότι έχει συνολική επίδραση σε όλες της μονάδες υγείας της χώρας , ο αντίκτυπος της είναι πιο έντονος στα σχετικά μικρά επαρχιακά νοσοκομεία όπως αυτό της πόλης της Πρέβεζας.

Αυτή η επίδραση εκφράζεται στο νομό και στη πόλη της Πρέβεζας :


  • Με την υπολειτουργία των Κέντρων Υγείας του Νομού μας
  • με ελλιπείς και κακές κτιριακές υποδομές στο υπάρχον κτιριακό συγκρότημα του νοσοκομείου (γι αυτό και το αίτημα για νέο νοσοκομείο)
  • με την υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου,
  • με την συστηματική πολιτική υποστελέχωσής του κυρίως σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό .
  • με την έλλειψη βασικού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (ιατρικά μηχανήματα, εργαλεία).
  • με την πολιτική επέλασης των ιδιωτικοποιήσεων
  • με την αδυναμία ορθής και αποδοτικής οργάνωσης της λειτουργίας του Νοσοκομείου αλλά και δυσκολία συνεργασίας όλων των θεσμικών οργάνων του σε μια προοπτική βελτίωσης της αποδοτικότητας του .

Η σχετική γειτνίαση σε απόσταση από 40-100 χιλιομέτρων μεγαλύτερων και καλύτερα στελεχωμένων και εξοπλισμένων νοσοκομειακών μονάδων, αποτελεί επίσης παράγοντα που συμβάλλει στο να επιλέγουν οι πολίτες της Πρέβεζας άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα, για επίλυση των προβλημάτων υγείας τους


Οι όποιες θετικές προσπάθειες έχουν γίνει από τις κατά καιρούς διοικήσεις ,κυρίως με την υποβολή υπομνημάτων και αιτημάτων, συνήθως συναντούν «ώτα μη ακουόντων».


Οι εργαζόμενοι ζήτησαν τη συμπαράσταση και την παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου και όλων των εργαζομένων για την επιτυχή διεκδίκηση επίλυσης των προβλημάτων στελέχωσης και χρηματοδότησης του Νοσοκομείου αλλά και της αναβάθμισης της λειτουργίας του ώστε να μπορεί να προσφέρει υψηλού εππέδου και δωρεάν β΄βάθμια περίθαλψη στους πολίτες του νομού.

Από τη πλευρά του ΕΚΠ εκφράστηκε η αλληλεγγύη προς τους αγώνες των εργαζομένων στο Νοσοκομείο και ότι θα δρομολογηθούν πρωτοβουλίες προς αυτή τη κατεύθυνση.



Το εικονιζόμενο άρθρο είναι από την εφημερίδα "Πρέβεζα"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ της ΑΔΕΔΥ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 28/1/2009

Μετά από την αυταρχική και απαράδεκτη απόφαση της Κυβέρνησης να προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η αυριανή κινητοποίηση-στάση εργασίας , η ΑΔΕΔΥ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:


Αθήνα 27.1.2009

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Τηλ 2103246109
Fax 2103246165
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.:42

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά τη βιομηχανία κήρυξης καταχρηστικών και παράνομων απεργιών, όπου μόνο για το Δημόσιο από τις 114 προσφυγές σε βάρος Ομοσπονδιών και Συλλόγων οι 112 έγιναν αποδεκτές κατά τον τελευταίο χρόνο, η χθεσινή προσφυγή του Υπ. Εσωτερικών, Μεταφορών, Οικονομικών κατά της αυριανής απεργιακής κινητοποίησης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., που γίνεται για πρώτη φορά, υπερβαίνει απροκάλυπτα κάθε όριο σεβασμού των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Καταργεί το δικαίωμα διεκδίκησης των αυτονόητων για τους εργαζόμενους, που η ίδια η κυβερνητική πολιτική αρνείται να τα αντιμετωπίσει και τα έχει οδηγήσει σε κίνδυνο.

Η καταβολή του εφάπαξ μετά από 18 και πλέον μήνες και η διακοπή κάθε δίμηνο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης - για τα οποία γίνεται η αυριανή κινητοποίηση - φαίνεται ότι δεν είναι η σκληρή πραγματικότητα αυτής της χώρας, αλλά κάποιας άλλης, που η Κυβέρνηση αρνείται να αναγνωρίσει.

Σήμερα στις 13.45 στην αίθουσα 1 - κτίριο 5 της Σχολής Ευελπίδων δεν δικάζεται η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αλλά το δικαίωμα της απεργίας για τα στοιχειώδη.

Η επίδειξη αυταρχισμού, καταστολής και ποινικοποίησης των αγώνων δεν πρόκειται να περάσει.

Στις 13.45 στην αίθουσα της Σχολής Ευελπίδων είμαστε όλοι και όλες εκεί, συνεχίζουμε αύριο με τη συμμετοχή στην κινητοποίηση και τη συγκέντρωση στις 13.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ, ΑΠΑΝΤΑΜΕ,

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

με ενότητα, μαζικότητα, νέα δυναμική



Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Στάση Εργασίας τη Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009 από ώρα 12 το μεσημέρι μέχρι τέλους πρωινού ωραρίου

Τη συμμετοχή στη στάση εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, για την κατάσταση στο Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων αλλά και στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου , τη Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009 αποφάσισε το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρεβεζας.


Παράλληλα αποφασίστηκε να εμπλουτιστεί η κινητοποίηση με τα αιτήματα



  • Στελέχωση του Νοσοκομείου με όλο το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό ,διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό ‘ώστε το Νοσοκομείο Πρέβεζας να ανταποκριθεί στο ρόλο του ως μονάδα παροχής β΄ βάθμιας περίθαλψης.

  • Χρηματοδότηση του Νοσοκομείου για την προμήθεια του απαραιτήτου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

  • Επαναφορά στο Δημόσιο όλων των υπηρεσιών που έχουν παραδοθεί σε ιδιώτες (καθαριότητα , φύλαξη ) και πρόσληψη με μόνιμη σχέση εργασίας εργαζομένων σε αυτές.

  • Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής απασχόλησης και κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο Νοσοκομείο.













Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24/1 στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου από την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ (ιδιωτικού και δημόσιου τομέα) εκδήλωση αλληλεγγύης στη συνδικαλίστρια Κ. ΚΟΥΝΕΒΑ, που χτυπήθηκε βάναυσα από τους μπράβους της εργοδοσίας. Την εκδήλωση άνοιξε ο Στρατής Βουγέλλης πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο, ο οποίος καταδίκασε την εργοδοτική τρομοκρατία στο χώρο των εργολαβιών καθαρισμού δημόσιων χώρων, απαιτώντας τη κατάργησή τους, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα της ταξικής αλληλεγγύης και τη  πάλη για τη δημιουργία ενός νέου εργατικού κινήματος ανεξάρτητου από το κράτος και την εργοδοσία, πραγματικού αντίπαλου του κεφαλαίου.

Ακολούθησε  προβολή της ταινίας « Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ» με υπόθεση το κύκλωμα εμπορίας και εκμετάλλευσης των μεταναστών στην Ευρώπη.

 Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε συλλογή χρημάτων για την οικονομική ενίσχυση της συναδέλφισσας.

 

ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ

 ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ

 

  

Η απάντηση της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας (ΕΕΕΘ) στις ενέργειες του Υπουργείου Υγείας


Απαντητική ανακοίνωση στην ενέργεια του Υπουργείου Υγείας να στείλει στον εισαγγελέα τις απόψεις που εξέφρασε σε συνέντευξη τύπου το ΔΣ της ΕΕΕΘ ,εξέδωσε το ΔΣ της εταιρείας.



Αθήνα, 26/1/2009

Με έκπληξη διαβάσαμε την απαράδεκτη ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Υπουργείου Υγείας στις 23/1/2009 σχετικά με τη συνέντευξη τύπου που έδωσε η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας (ΕΕΕΘ) στα πλαίσια διημερίδας με θέμα «Καμπάνια για τη βελτίωση της επιβίωσης των βαρέως πασχόντων ασθενών με σήψη».

Για προφανείς επικοινωνιακούς λόγους, η ανακοίνωση αναφέρεται απλά και αόριστα σε «δηλώσεις του ιατρού κ. Μαυρομμάτη» και όχι ως όφειλε «στα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγε η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας και ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Εταιρείας εντατικολόγος κ. Μαυρομμάτης, Αναπληρωτής Διευθυντής του ΕΣΥ».

Αποσιωπά όσα στατιστικά στοιχεία παρουσιάστηκαν και παραποιεί όσα ανέφερε ο κος Μαυρομμάτης κατηγορώντας τον ότι μίλησε για «δυνητικούς θανάτους χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση». Τα πραγματικά αξιόπιστα στοιχεία της έρευνας και όσα ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΕΕΘ εδόθησαν στους δημοσιογράφους και υπάρχουν στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου, ακόμη και των Εισαγγελικών Αρχών. Αναρωτήθηκε όμως κανείς εάν ο Εισαγγελέας διαπιστώσει ότι πέθανε έστω και ένας ασθενής λόγω έλλειψης κλινών ΜΕΘ προς τα που πρέπει να αναζητήσει τις ευθύνες ;

Τον Νοέμβριο του 2007 σε προηγούμενη συνέντευξη τύπου ο κος Μαυρομμάτης (σαν Πρόεδρος της Εταιρείας των εντατικολόγων πάντα) είχε ανακοινώσει παρόμοια στοιχεία από την προηγούμενη καταγραφή της ΕΕΕΘ για την κατάσταση στις Εντατικές. Τότε το Υπουργείο Υγείας με ανακοίνωση του αναγνώρισε τη σημασία του προβλήματος των Εντατικών και υποσχέθηκε ότι θα λυθεί μέχρι τα Χριστούγεννα (του 2007 !). Ενα χρόνο μετά έχουν γίνει σαφώς κάποια βήματα, αλλά το πρόβλημα παραμένει οξύτατο. Μια Επιστημονική Ιατρική Εταιρεία δεν έχει σαν στόχο ούτε να απαξιώσει, ούτε να διαφημίσει τις όποιες κυβερνητικές ενέργειες. Οφείλει αντίθετα να καταδείξει το πρόβλημα και να ζητήσει την επίλυση του από τους αρμόδιους φορείς. Το κοινωνικό σύνολο δεν χρειάζεται ενημέρωση, το ξέρει και το βιώνει το πρόβλημα καθημερινά. Χρειάζεται περισσότερες κλίνες Εντατικής.

Σε ένα μόνο σημείο συμφωνούμε με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Υγείας: «Είναι ώρα να σοβαρευτούμε και να αναλάβει επιτέλους, ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν, για τις πράξεις του και τα λεγόμενα του».

Το ΕΣΥ έχει «έντιμους, ικανούς, αποτελεσματικούς και σοβαρούς» εντατικολόγους έτοιμους να συνεργασθούν με τις αρμόδιες αρχές για να λύσουμε και όχι να κρύψουμε το πρόβλημα της ανεπάρκειας κλινών Εντατικής που παραμένει οξύτατο για μια δεκαετία τουλάχιστον. Χρειάζονται όμως να επιδείξουν αντίστοιχες αρετές και οι κρατικοί λειτουργοί.

Το ΔΣ της ΕΕΕΘ

  • Οι επισημάνσεις δικές μας.
  • Την ανακοίνωση πήραμε από την πύλη ygeianet


Σημερινή απόφαση Γενικής Συνέλευσης Γιατρών Νοσοκομείου Ρόδου

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Ρόδου στη σημερινή συνέλευσή τους, ανάμεσα στα άλλα , αποφάσισαν:

1.Kατάθεση προγραμμάτων εφημέρευσης για το 1o δεκαήμερο του μήνα Φεβρουάριου 2009, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα πρότυπα εφημέρευσης. Επανακαθορισμό των προγραμμάτων εφημέρευσης σύμφωνα με νέα απόφαση και λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την δυνατότητα εφαρμογής 48ωρου-56ωρου.
2.24ωρη απεργία την 29/1/2009, ημέρα της σύγκλεισης του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ
3.Σύγκλειση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την 2/2/2009, με την εισήγηση και επικύρωση της απόφασης της σημερινής Γενικής Συνέλευσης για επίσχεση εργασίας επ’ αόριστον και μέχρι την κατάθεση και ψήφιση αυτούσιας της Κλαδικής Συμφωνίας.

Ταυτόχρονα:
Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του προς την Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας και τον Πρόεδρο της στο θέμα της κοινοποίησης και ανακοίνωσης των πραγματικών αναγκών των ΜΕΘ της Ελλάδος και των προβλημάτων τους.

Για να διαβάσετε ολόκληρη την απόφαση κάντε κλικ εδώ

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Ανακοίνωση της ΑΡΣΙ για την Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας

Είχαμε πριν δυο μέρες αναφερθεί στην πανικόβλητη κίνηση του Υπουργείου Υγείας να στείλει στον εισαγγελέα τις δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας για την υπάρχουσα κατάσταση με τις ΜΕΘ (Διαβάστε εδώ)

Διαβάστε και απολαύστε ένα εκπληκτικό κείμενο-ανακοίνωση που εξέδωσε η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών (ΑΡΣΙ)


Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών (Α. Ρ. Σ. Ι.)
Ανακοίνωση 25 -1-09

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ –ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΜΩΘΗΚΑΝ ΟΙ «ΜΗ ΣΟΒΑΡΟΙ» ΨΕΥΔΟΛΟΓΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ ΕΣΥ. ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ, ΘΑ ΣΤΑΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ, ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΥΑΡΟ. ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.

Την περασμένη Πέμπτη 22-1-09 κάποιοι ανέντιμοι, ανίκανοι, αναποτελεσματικοί και «μη σοβαροί» τύποι που έχουν το θράσος να αυτοαποκαλούνται «Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας» (αυτή η τρομοκρατική οργάνωση πιθανότατα είναι πρωτοεμφανιζόμενη, γιατί δεν υπάρχει σχετική καταχώρηση στα αρχεία εγχώριων και ξένων μυστικών υπηρεσιών, καταφέραμε όμως να μάθουμε το όνομα του προέδρου – επικεφαλής, λέγεται Δρ Α. Μαυρομμάτης) προέβησαν στην απονενοημένη ενέργεια να διοργανώσουν επιστημονική ημερίδα με θέμα τη «σήψη» (πολύ ύποπτο το θέμα, δε συμφωνείτε;) στη διάρκεια της οποίας τόλμησαν να δηλώσουν (άκουσον άκουσον …) ότι σύμφωνα με τα διεθνή στατιστικά επιστημονικά δεδομένα, δυνητικά θα μπορούσαν να σωθούν πολλές ζωές ασθενών αν υπήρχαν ανεπτυγμένα σε λειτουργία περισσότερα κρεβάτια εντατικής θεραπείας στη χώρα μας. Ευτυχώς οι εγκέφαλοι του Υπουργείου Υγείας αντέδρασαν ακαριαία σε αυτήν την ύποπτη και κατάπτυστη δήλωση εκδίδοντας το παρακάτω δελτίο τύπου :

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ. 210.5205291-210.5200738

Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Σχετικά με τις δηλώσεις του γιατρού κ. Α. Μαυρομμάτη, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Είναι ώρα να σοβαρευτούμε και να αναλάβει επιτέλους, ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν, για τις πράξεις του και τα λεγόμενά του. Ειδικότερα, όταν αυτές προκαλούν αδικαιολόγητη ανησυχία στο κοινωνικό σύνολο και θέτουν σε αμφισβήτηση την επάρκεια των υπηρεσιών του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά και των λειτουργών του.

Οι εικοτολογίες του κ. Μαυρομμάτη περί «δυνητικών θανάτων», είναι χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση και καμιά υπηρεσία δεν προσφέρουν στην υπεύθυνη ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου, ενώ βρίσκονται σε αντίθεση με την ιατρική δεοντολογία, που όλος ο ιατρικός κόσμος τηρεί με ευλάβεια.

Το κείμενο των δηλώσεων διαβιβάζεται στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ώστε να διερευνηθεί η βασιμότητά τους.

Το ΕΣΥ χρειάζεται έντιμους, ικανούς, αποτελεσματικούς λειτουργούς και πάνω απ΄ όλα σοβαρούς».

Λόγω της σοβαρότητας, σεμνότητας και ταπεινότητας που διακρίνει τους υπεύθυνους του υπουργείου η παραπάνω ανακοίνωση είναι εξαιρετικά ήπια και στην τελική της διαμόρφωση μετά από ώριμη σκέψη απαλείφθηκαν μερικές παράγραφοι για να μην πέσει και άλλο λάδι στη φωτιά. Οι παράγραφοι αυτές ήταν οι εξής:
- «Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που τόσο η σημερινή πολιτική ηγεσία όσο και οι προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δέχονται τόσο ύποπτες, μη σοβαρές και ανέντιμες συκοφαντικές επιθέσεις. Παρόμοιες καταχθόνιες ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις για την ανάγκη ανάπτυξης περισσότερων κλινών ΜΕΘ εδώ και πάνω από 10 χρόνια κάνουν και άλλες περίεργες οργανώσεις όπως οι Ιατρικοί Σύλλογοι, η ΕΙΝΑΠ, η ΟΕΝΓΕ, η ΠΟΕΔΗΝ, η Ελληνική Νευροχειρουργική Εταιρεία, η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας (ESICM), η Διεθνής Ένωση Νευροτραυματιολογίας (INTS) καθώς και μια σειρά ξενόφερτα αναρχοαριστερίστικα έντυπα (Critical Care Med, Lancet, Anesthesiology, Journal of Neurosurgery κλπ) για τη διερεύνηση των οποίων έχει ήδη επιληφθεί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετά από σχετική παραγγελία μας»
- «Μεγάλες ευθύνες έχουν οι προκάτοχοί μας (Κακλαμάνης, Γείτονας, Παπαδόπουλος, Στεφανής, Σκουλάκης κλπ) που από τότε έπρεπε να έχουν φιμώσει, φυλακίσει, απολύσει και εξορίσει όλους αυτούς τους μη σοβαρούς και ανέντιμους Έλληνες, Ευρωπαίους και Αμερικανούς ψευδοεπιστήμονες, για να μην τους έχουμε και εμείς σήμερα μέσα στα πόδια μας»
- «Με αυτή την ομάδα κουκουλοφόρων που αυτοαποκαλείται επιστημονική εταιρεία εντατικής θεραπείας έπρεπε να έχουμε ξεμπερδέψει εδώ και πολύ καιρό. Άλλωστε ο πρόεδρος φέρει το ύποπτο όνομα Μαυρομμάτης και ο καθηγητής λέγεται Ρούσος (δηλαδή κόκκινος). Τι άλλες αποδείξεις χρειάζονται για το ποιόν τους…»
Επιπρόσθετα, σε αντίθεση με τους «μη σοβαρούς» νοσοκομειακούς γιατρούς που επιμένουν να βάζουν σε προτεραιότητα τις ανάγκες των ασθενών και όχι το image των εκάστοτε κυβερνώντων, η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει να επιδείξει το τελευταίο διάστημα κολοσσιαία δείγματα σοβαρότητας :
- Σύμφωνα με όσα η ίδια ισχυρίζεται έχει προσλάβει συνολικά 234.645, 23 + 5i νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία. Για το γεγονός ότι «μη σοβαροί» και ανέντιμοι ασθενείς, γιατροί και δημοσιογράφοι ισχυρίζονται ότι τους νοσηλευτές αυτούς δεν τους έχουν δει ποτέ, η εξήγηση είναι απλούστατη. 1ον Λόγω εξαιρετικών ικανοτήτων, οι νοσηλευτές αυτοί κινούνται πιο γρήγορα και από το φως, γι' αυτό παραμένουν αόρατοι. 2ον Η δέσμευση της κυβέρνησης αφορούσε αριθμό προσλήψεων, και όχι τι είδους θα ήταν αυτός ο αριθμός (πραγματικός ή μιγαδικός). Όπως ξέρουν όλοι οι σοβαροί επιστήμονες (και όχι τα γιατρουδάκια επιπέδου Μαυρομμάτη, Αρμαγανίδη, Αναστασάκη κλπ) οι μιγαδικοί αριθμοί (κατ' επέκταση και οι μιγαδικοί νοσηλευτές) δεν μπορεί να γίνουν αντιληπτοί με τις συνηθισμένες ανθρώπινες αισθήσεις.
- Διά στόματος σοβαρότατου επιθεωρητή υγείας ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες ότι οι ανίκανοι και ανέντιμοι χειρουργοί του Κρατικού Αθήνας διενέργησαν απαράδεκτες αισθητικές επεμβάσεις όπως «πλαστική προσθίου χιαστού» και «αρθροπλαστική ισχίου». Οι μη σοβαροί και άσχετοι γιατροί επιμένουν ότι οι παραπάνω επεμβάσεις δεν είναι αισθητικές, αλλά ορθοπαιδικές (το γεγονός ότι περιλαμβάνεται ο όρος «πλαστική» πρέπει άμεσα να το διορθώσει η διεθνής μη σοβαρή επιστημονική βιβλιογραφία) και ο μη σοβαρός διοικητής του νοσοκομείου επιμένει ότι έχει πλήρη άγνοια των γεγονότων, όμως η σοβαρότατη πολιτική ηγεσία του υπουργείου επιμένει διά της σιωπής της να καλύπτει τις σοβαρότατες και επιστημονικά τεκμηριωμένες δηλώσεις του επιθεωρητή υγείας στα ΜΜΕ.
- Η σοβαρή πολιτική μας ηγεσία επιμένει να διαβεβαιώνει κατηγορηματικά ότι η κλαδική συμφωνία ΟΕΝΓΕ – υπουργείου έχει ήδη προωθηθεί στη βουλή για ψήφιση. Με μη σοβαρό και ανέντιμο τρόπο τόσο το προεδρείο όσο και η ιστοσελίδα της βουλής επιμένουν να δηλώνουν ως σήμερα πλήρη άγνοια.
Έχοντας τόσο σοβαρούς πολιτικούς προϊσταμένους κάνουμε την αυτοκριτική μας για το γεγονός ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΔΕΣ, δηλαδή ανίκανοι και αναποτελεσματικοί ξεροκέφαλοι που επιμένουμε να δημοσιοποιούμε τα κακώς κείμενα και δεν κάνουμε τουμπεκί ψιλοκομμένο λιβανίζοντας τους εκάστοτε κυβερνώντες. Άλλωστε αν η αλήθεια και τα επιστημονικά δεδομένα δεν βολεύουν τους υπουργούς, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια και την επιστήμη (αυτό είναι γνωστό από την εποχή του κουκουλοφόρου ποιητή Σουρή …). Γι' αυτό καλούμε όλους τους ανέντιμους νοσοκομειακούς γιατρούς να συμμορφωθούν άμεσα, και από δω και πέρα:
- Σε όσους ανεύθυνους και αντιδεοντολογικούς συγγενείς ασθενών επιμένουν καθημερινά να διαμαρτύρονται γιατί ο άνθρωπός τους παραμένει σε φορητό αναπνευστήρα εκτός ΜΕΘ, να γίνεται σύσταση να επικοινωνούν οι ίδιοι με το γραφείο τύπου του υπουργείου (210.5205291-210.5200738) αφού εκεί υπάρχουν σοβαρότατοι φωστήρες έτοιμοι να βρουν ανά πάσα στιγμή διαθέσιμη κλίνη εντατικής θεραπείας, την οποία είναι ανίκανοι να βρουν οι μη σοβαροί γιατροί των νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ.
- Να αναγνωριστεί σαν σοβαρότατη η έμπνευση του υπουργείου για ανάθεση στους εισαγγελείς της λύσης όλων των προβλημάτων της περίθαλψης. Αν ο υπουργός δικαιοσύνης είχε την ίδια στοιχειώδη σοβαρότητα θα το είχε προτείνει από μόνος του. Για παράδειγμα, τις καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις που δεν γίνονται στο δημόσιο (με αποτέλεσμα το ΙΚΑ να τα ακουμπάει χοντρά στις ιδιωτικές κλινικές) θα μπορούσαν να τις αναλάβουν οι Πρόεδροι Εφετών, τις λιθοτριψίες οι Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών και τους εμβολισμούς ανευρυσμάτων οι Πρωτοδίκες.
Ζητάμε ταπεινά συγγνώμη εκ μέρους όλων των ανίκανων επιστημόνων της ιστορίας, των κάθε λογής μαυρομμάτηδων, γληνών, μπρούνο, γαλιλαίων και όλων των παρόμοιων μη σοβαρών τυχοδιωκτών που θεώρησαν ότι η επιστημονική αλήθεια πρέπει να λέγεται άσχετα αν ενοχλεί την εξουσία.
Ρίχτε τους γρήγορα στην πυρά, τι περιμένετε … Α.Ρ.Σ.Ι. 25-1-09

Υ.Γ. Η λέξη «σοβαρός» δεν είναι το αντίθετο της λέξης «αστείος», αλλά της λέξης «γελοίος»

Κράτος... πανικού.

Υπό το κράτος πανικού πρέπει να διατελούν τελευταία η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αλλά και ορισμένες τουλάχιστον Διοικήσεις Νοσοκομείων.

Διαβάστε λοιπόν στη "ναυαρχίδα" , στο ιστολόγιο των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο "Αττικόν",τι συμβαίνει στο εν λόγω νοσοκομείο.(διαβάστε εδώ , εδώ και εδώ )

Ότι το νοσοκομείο "Αττικόν" λειτουργεί κάτω από το όριο ασφάλειας το έχει επισημάνει ακόμη και το επιστημονικό όργανο του Νοσοκομείου.
Μήνες τώρα οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι νοσηλευτές αγωνίζονται ανάμεσα στα άλλα και για την ασφαλή στελέχωση του Νοσοκομείου.
Ο αγώνας τους αυτός έχει γίνει γνωστός σε όλη την Ελλάδα.

Πριν λίγες μέρες οι εργαζόμενοι νοσηλευτές είχαν διοργανώσει δίωρη συγκέντρωση στο νοσοκομείο .Τι έκανε η διοίκηση του νοσοκομείου;
Η διοίκηση λοιπόν του νοσοκομείου απέστειλε κλήσεις σε απολογία για το πειθαρχικό παράπτωμα της "αδικαιολόγητης απουσίας"(!!! ) και ότι με την απουσία τους παρεκώλυσαν τη λειτουργία των τμημάτων τους!!! Μάλιστα κατά προφορική υπόδειξη τουλάχιστον όπως λέει το έγγραφο και ορισμένων ... γιατρών!!!

Ο διοικητής δηλ. του νοσοκομείου το οποίο με δική του πολιτική ευθύνη λειτουργεί κάτω από τα όρια ασφαλείας, καλεί σε απολογία εργαζόμενους που αγωνίζονται για να ξεφύγει το νοσοκομείο από αυτή τη κατάσταση!!!

Αν τώρα συνδυάσουμε και αυτό το γεγονός με το γεγονός της παραπομπής από τον Αβραμόπουλο στον εισαγγελέα των δηλώσεων του προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι μάλλον έχει αρχίσει να τους καταλαμβάνει πανικός μπροστά στην αποτυχία της επικοινωνιακής πολιτικής τους και μπροστα σε αυτά που θα αντιμετωπίσουν στο ...προσεχές μέλλον.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράστασή μας στους αγωνιζόμενους συναδέλφους και την περιφρόνησή μας στους... ρουφιάνους.



Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Στον εισαγγελέα παραπέμπει το υπουργείο Υγείας τις δηλώσεις του ιατρού και προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας

Αντιγράφουμε από το διαδικτυακό τόπο της "Ναυτεμπορικής"

Στον εισαγγελέα παραπέμπει το υπουργείο Υγείας τις δηλώσεις του ιατρού και προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας (ΕΕΕΘ), Αντώνη Μαυρομάτη, σχετικά με τις ελλείψεις κρεβατιών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με έρευνα της ΕΕΕΘ, περισσότεροι από 4.500 άνθρωποι στη χώρα μας, στερούνται κάθε χρόνο τη δυνατότητα να σώσουν τη ζωή τους, λόγω έλλειψης κρεβατιών στις Μονάδες Εντατική Θεραπείας (ΜΕΘ) των Δημόσιων Νοσοκομείων της χώρας.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Αντώνης Μαυρομμάτης, χαρακτήρισε τριτοκοσμική την κατάσταση με τα κρεβάτια των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας λόγω της αδιαφορίας της Πολιτείας και μεταξύ των άλλων σημείωσε: «Η μελέτη μάς έδειξε ότι μόλις το 1,9% των νοσοκομειακών κλινών στην Ελλάδα είναι κρεβάτια εντατικής, όταν στην ευρωζώνη ο μέσος όρος είναι 20%. Με άλλα λόγια, έπρεπε να έχουμε γύρω στα 2.000 κρεβάτια εντατικής, αλλά λειτουργούν μόλις 445». Επιπρόσθετα, ο αντιπρόεδρος της Εταιρείας, Απόστολος Αρμαγανίδης, τόνισε ότι «καθημερινά και μόνο στην Αττική, 20 έως 30 ασθενείς αναζητούν μέσω EKAB ένα κρεβάτι στην εντατική».

«Είναι ώρα να σοβαρευτούμε και να αναλάβει επιτέλους, ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν, για τις πράξεις του και τα λεγόμενά του. Ειδικότερα, όταν αυτές προκαλούν αδικαιολόγητη ανησυχία στο κοινωνικό σύνολο και θέτουν σε αμφισβήτηση την επάρκεια των υπηρεσιών του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά και των λειτουργών του», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας και υπογραμμίζει:

«Οι εικοτολογίες του κ. Μαυρομμάτη περί "δυνητικών θανάτων", είναι χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση και καμιά υπηρεσία δεν προσφέρουν στην υπεύθυνη ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου, ενώ βρίσκονται σε αντίθεση με την ιατρική δεοντολογία, που όλος ο ιατρικός κόσμος τηρεί με ευλάβεια».

Όπως επισημαίνεται, «το κείμενο των δηλώσεων διαβιβάζεται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ώστε να διερευνηθεί η βασιμότητά τους».


ΣΧΟΛΙΟ

Κύριε Αβραμόπουλε δεν αφήνετε τις απειλές και τους εκφοβισμούς και να ασχοληθείτε σοβαρά με την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων του χώρου της Υγείας στη χώρα μας;

Αλήθεια δεν βρέθηκε ακόμα Έλληνας πολίτης να στείλει στον εισαγγελέα τις αμέτρητες υποσχέσεις σας που δεν υλοποιήθηκαν;

Κάτω τα χέρια από το Γιατρό και πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας.

Καλούμε όλες τις Ενώσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών , την ΟΕΝΓΕ, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία των Νοσοκομείων και την ΠΟΕΔΗΝ να παρέμβουν καταγγέλοντας τη προσπάθεια ποινικοποίησης των απόψεων του συγκεκριμένου Προέδρου της ΕΕΕΘ


Η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας εδώ

Πάλι παράταση(;) στη κατάθεση στη Βουλή της συλλογικής συμφωνίας ΟΕΝΓΕ-Υπουργείου Υγείας

Ούτε την επόμενη εβδομάδα (τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009) κατατίθεται στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η συλλογική συμφωνία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και του Υπουργείου Υγείας.

Αντιγράφουμε από το Εβδομαδιαίο δελτίο Επιτροπών

Συνεδριάσεις Επιτροπών

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2009

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

(26.1.2009 – 30.1.2009)

ΤΡΙΤΗ

1.Ώρα 11.00΄ – Αίθουσα 150

H ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ θα συνεδριάσει, με θέμα ημερήσιας διάταξης:

Ενέργεια και κλιματικές αλλαγές

Τα μέλη της Επιτροπής θα ενημερώσουν οι κ.κ. Δημοσθένης Ασημακόπουλος, Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και Μάνθος Σανταμούρης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

2. Ώρα 11.00΄ – Αίθουσα 151

H ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ θα συνεδριάσει, με θέμα ημερήσιας διάταξης:

Πορεία του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και προγραμματισμός του Δ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης – Ε.Σ.Π.Α. στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ενημέρωση από το Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Δημήτριο Σταμάτη.

3. Ώρα 12.00΄ – Αίθουσα 223

H ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ θα συνεδριάσει, με θέμα ημερήσιας διάταξης:

Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (Π.Ο.Π.Σ.) και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων από την πρώην Σοβιετική Ένωση (Π.Ο.Σ.Ε.Π.), σχετικά με θέματα Αποδήμων Ποντίων.

./.

ΤΕΤΑΡΤΗ

1. Ώρα 12.00΄ – Αίθουσα Γερουσίας

H ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ θα συνεδριάσει, με θέμα ημερήσιας διάταξης:

Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Ινδονησίας για συνεργασία στον τομέα του τουρισμού».

Εισηγητές: Αναστάσιος Καριπίδης και Γεώργιος Νικητιάδης

2. Ώρα 12.00΄ – Αίθουσα 151

Η ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ θα συνεδριάσει, με θέμα ημερήσιας διάταξης:

Ακρόαση του Προέδρου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, κ. Ανδρέα Λαμπρινόπουλου.

3. Ώρα 13.00΄ – Αίθουσα 150

Η ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ θα συνεδριάσει, με θέμα ημερήσιας διάταξης:

Παράνομες και επικίνδυνες πινακίδες.

Τα μέλη της Επιτροπής έχουν κληθεί να ενημερώσουν οι κ.κ. Αθανάσιος Νάκος, Υφυπουργός Εσωτερικών, Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, Υφυπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και Μιχαήλ Μπεκίρης, Υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών.

4. Ώρα 14.00΄ – Αίθουσα 223

Η ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ θα συνεδριάσει, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

α) Προγραμματισμός του έργου της Υποεπιτροπής

β) Αντικειμενική και έγκαιρη διάγνωση αναπηρίας – Προσβασιμότητα σε νοσηλευτικούς χώρους για εξετάσεις και θεραπεία.

Εισηγήτρια: Δήμητρα Αράπογλου.

./.

5. Ώρα 18.00΄ – Αίθουσα 150

Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ θα συνεδριάσει, με θέμα ημερήσιας διάταξης:

Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών «Τροποποιήσεις επενδυτικών νόμων και άλλες διατάξεις».

Εισηγητές:

ΠΕΜΠΤΗ

1. Ώρα 11.00΄- Αίθουσα Γερουσίας

Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ θα συνεδριάσει, με θέμα ημερήσιας διάταξης:

Ενημέρωση από την Υπουργό Εξωτερικών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, για τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά θέματα, την ελληνική προεδρία ΟΑΣΕ και τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή.

2. Ώρα 13.00΄ – Αίθουσα 151

H ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ θα συνεδριάσει, με θέμα ημερήσιας διάταξης:

Ορεινές και μειονεκτικές περιοχές : Αποτύπωση υφιστάμενης κατάστασης – Θεσμικό πλαίσιο – Σχεδιασμός πολιτικών.

Εισηγητής: Γρηγόριος Αποστολάκος

3. Ώρα 14.00΄ – Αίθουσα 223

H ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ θα συνεδριάσει, με θέμα ημερήσιας διάταξης:

Αειφόρος διαχείριση απορριμμάτων.

Την Επιτροπή έχουν κληθεί να ενημερώσουν οι κ.κ. Σταύρος Καλογιάννης, Υφυπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., Νικήτας Κακλαμάνης, Δήμαρχος Αθηναίων και Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., Γεώργιος Αμπατζόγλου, Δήμαρχος Ελευσίνας, Κωνσταντίνος Αραβώσης, Καθηγητής Ε.Μ.Π. και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Ε.Ε.Σ.Δ.Α.), Ευστράτιος Καλογήρου, Πρόεδρος του Συμβουλίου Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων, Δρ. Αδαμάντιος Σκορδίλης, Διευθυντής Γραφείου Εναλλακτικής Διαχείρισης Απορριμμάτων του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και η κυρία Χριστίνα Ζέρη, Ερευνήτρια του Εργαστηρίου Χημείας Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών.



Βλέπετε κάτι.... που δεν βλέπουμε;