Σάββατο 31 Μαΐου 2008

Τα 6 σημεία.

Με αφορμή το προσεχές (στις 7 Ιουνίου) και μονοθεματικό συνέδριο των νοσοκομειακών γιατρών αναδημοσιεύουμε ένα απόσπασμα από το ενημερωτικό σημείωμα του Δημήτρη Βαρνάβα:

"H συζήτηση στο συνέδριο δε θα διεξαχθεί από μηδενικό σημείο. Υπάρχουν οι αποφάσεις του τακτικού συνεδρίου που έγινε πριν 2 χρόνια, υπάρχουν οι εμπειρίες από τη 18μηνη διαπραγμάτευση, υπάρχουν οι αποφάσεις που λάβαμε σε συνεδριάσεις Γενικών Συμβουλίων. Πρέπει λοιπόν να δούμε τι ενώνει τους γιατρούς της χώρας και αυτο ακριβώς να οριοθετήσουμε ως διαπραγματευτικό πλαίσιο, χωρίς ανούσιες αντιπαραθέσεις και βυζαντινισμούς.
Υπήρξε κάποια στιγμή στους 18 αυτούς μήνες που η στάση μας συμπυκνώθηκε σε μιάν απόφαση. Πρόκειται για απόφαση που έλαβε το Γενικό Συμβούλιο το Νοέμβριο του 2007, την οποία ενέκριναν όλοι και η αντοχή της δοκιμάστηκε στις συζητήσεις που έγιναν το διάστημα των επισχέσεων.

Θα επιχειρήσω να την επαναλάβω ώστε να είναι επίκαιρη στη συζήτησή μας:

1.1600 ευρώ οι ελάχιστες καθαρές μηνιαίες τακτικές αποδοχές του ειδικευόμενου και ανάλογη κλιμάκωση στις αποδοχές των άλλων βαθμίδων.

2.πρόσληψη 2000 νέων γιατρών επιμελητών ΕΣΥ για το έτος 2008 και την θεσμική επιτάχυνση των διαδικασιών για την άμεση υλοποίησή τους.

3.θεσμοθέτηση (με κονδύλια) του αφορολόγητου του επιδόματος βιβλιοθήκης και του πολυδιευθυντικού συστήματος με ότι αυτά παρασύρουν από αποδοχές.

4. νομοθέτηση του πενθήμερου-7ωρου-35ωρου εβδομαδιαίως με ρεπό την επομένη Σαββάτου- Κυριακής –αργιών.

5.θεσμοθέτηση του αφορολόγητου των εφημεριών πέραν των 4 ενεργών το μήνα για κάθε γιατρό, ειδικό ή ειδικευόμενο.

6.Οι εφημερίες να παραμείνουν ως αυστηρά υπερωριακός χρόνος εργασίας και να αμείβονται ως υπερωρία.''

Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

Το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας για τη λειτουργία του ακτινολογικού τμήματος στο Νοσοκομείο Πρέβεζας

Να δοθεί άμεση λύση στη λειτουργία του ακτινολογικού τμήματος και του αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.


Το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων του Ακτινολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Πρέβεζας για τη πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού, ώστε το τμήμα (Ακτινολογικό-Αξονικός Τομογράφος) να λειτουργήσει εύρυθμα και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους εργαζόμενους της περιοχής μας.

Απαιτούμε τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων στο Νοσοκομείο, ενάντια στη χρόνια καταστρατήγηση από τη διοίκηση του Νοσοκομείου των νόμιμων και θεσμοθετημένων ωραρίων εργασίας τους, ενάντια στις συνθήκες υπερεντατικοποίησης της εργασίας τους, ενάντια στις απειλές και τους εκβιασμούς.

Απέναντι σε αυτή τη κατάσταση η κυβέρνηση και η διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα της δυσλειτουργίας του Ακτινολογικού τμήματος στα τοπικά ΜΜΕ, προσπαθεί εσπευσμένα να καλύψει τα κενά με υποσχέσεις για οκταμηνίτες συμβασιούχους αλλά και επικουρικούς του ενός χρόνου, ίσα ίσα για να κλείσει τα στόματα και να σπρώξει το πρόβλημα κάτω από το χαλί.

Του χρόνου πάλι τα ίδια θα είναι.

Υπεύθυνη για αυτή τη κατάσταση είναι η πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου που βλέπει την υγεία σαν εμπόρευμα , απαξιώνει τις όποιες δημόσιες δομές υπάρχουν ακόμα στο ΕΣΥ, υποχρηματοδοτεί και υποστελεχώνει το δημόσιο σύστημα υγείας, εισάγει θεσμοθετημένα το εμπόριο μέσα στα νοσοκομεία με τη λειτουργία των περιβόητων απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων, ξεπουλά βαθμιαία ολόκληρα τμήματα και υπηρεσίες των νοσοκομείων στην ιδιωτική κερδοσκοπία και τέλος με τις ΣΔΙΤ παρέχει πλέον τη λειτουργία ολόκληρων σχεδόν των Νοσοκομείων στους ιδιώτες επιχειρηματίες της Υγείας.

Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας.

Εξώδικο κατέθεσαν στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας οι Εργαζόμενοι στο Ακτινολογικό Τμήμα

Εξώδικο κατέθεσαν οι τεχνολόγοι του Ακτινολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Πρέβεζας ζητώντας άμεσα από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να επιλύσει με βάσει τις ισχύουσες διατάξεις ,τα ωράρια εργασίας τους ,το χρόνο εργασίας τους και να λάβει όλα τα μέτρα για τη τήρηση των νόμιμων διαδικασιών κατά την ακτινοβόληση των ασθενών.

Τρίτη 27 Μαΐου 2008

Οι καταγγελόμενοι διαψεύδουν

Το Δ.Σ.της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας διαψεύδει τα καταγγελόμενα περί εμπλοκής στελεχών της και ταυτόχρονα στελεχών και της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ σε σκάνδαλο σε πρόγραμμα Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης στη Πάτρα.
Η καταγγελία εργαζομένων από το Νοσοκομείο Αγ.Ανδρέας εδώ.
Το δελτίο τύπου της ΕΝΕ εδώ
Το δελτίο τύπου της ΠΑΣΥΝΟ εδώ

Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

Οι ιεροκήρυκες ...

Μια καταγγελία εργαζομένων σε Νοσοκομείο της Πάτρας που αν όντως αληθεύει θα δημιουργήσει σάλο στο σώμα των νοσηλευτών. Στελέχη του Νοσηλευτικού χώρου που κόπτονται ιδιαιτέρως για την ανάγκη του αυτοπροσδιορισμού και της αυτορρύθμισης του επαγγέλματος του νοσηλευτή, και παρουσιάζονται ως οι επίσημοι εκπρόσωποι των νοσηλευτών και της νοσηλευτικής επιστήμης καταγγέλονται για το ότι είχαν τοποθετηθεί ως εκπαιδευτές σε προγράμματα κατάρτισης, δεν πήγαιναν να διδάξουν αλλά οι υπογραφές τους υπήρχαν στο παρουσιολόγιο και το παραδάκι οσονούπω αναμένεται.
Καταγγέλονται δηλαδή για διασπάθιση δημόσιου χρήματος και για πράξεις ηθικά και ποινικά κολάσιμες.
Θα αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη συνέχεια της ιστορίας, γιατί πρόκειται για γνωστούς ιεροκήρυκες του νέου πνεύματος στο χώρο της νοσηλευτικής που κάθε Κυριακή από άμβωνος κατακεραυνώνουν ότιδήποτε κινείται μακρυιά από το μαντρί τους.

Κυριακή 25 Μαΐου 2008

Τρεχάτε ποδαράκια μου να μη σας....

Από το ενημερωτικό σημείωμα του Δημήτρη Βαρνάβα -μέλος της Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ:

"Την Τρίτη συνεδρίασε το Ι΄ Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η εισήγηση δικαιώνει τον Επίτροπο Ηρακλείου, ο οποίος έκρινε ως αντισυνταγματική την τροπολογία Αβραμόπουλου και ανέπεμψε τα εντάλματα. Συγκεκριμένα η διατύπωση είναι ότι η δαπάνη εφημεριών είναι μη σύννομη και τα εντάλματα μη θεωρητέα. Το ζήτημα ως μείζονος σημασίας παραπέμπεται στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού, η οποία θα συνέλθει σ΄ ένα μήνα. Η απόφαση που θα ληφθεί εκεί θα ισχύει για όλα τα Νοσοκομεία της χώρας. Εάν συνεπώς υιοθετηθεί η εισήγηση (πράγμα που συμβαίνει στην πλειονότητα των περιπτώσεων) τότε κανένα ένταλμα εφημεριών δε θα μπορεί να εγκριθεί εαν περιλαμβάνει υπέρβαση 48ωρου. Πρόγευση του τι θα επακολουθήσει υπήρξε τον Απρίλιο με τις επισχέσεις που οδήγησαν στο κλείσιμο την πλειονότητα των Νοσοκομείων.
Ευεξήγητη λοιπόν η μετάπτωση του κ. Αβραμόπουλου από την παγερή αδιαφορία στη "γαλαντομία". Κάπως έπρεπε να κρυφτεί ο πανικός με αυτοκρατορικό τρόπο".

ΥΓ: Ο τίτλος του δημοσιεύματος ισχύει για την κυβέρνηση!

Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

Δελτίο Τύπου της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ηρακλείου

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ηρακλείου και η Διμελής Επιτροπή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Κρήτης εξέδωσαν το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

Οι γιατροί του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας αντιδρώντας στον εμπαιγμό, την κοροϊδία και την εκμετάλλευση εκ μέρους της Διοίκησης του Βενιζέλειου και του Υπουργού Υγείας αναγκάζονται να κινητοποιηθούν για άλλη μια φορά.
Παρά τις κατηγορηματικές δεσμεύσεις του Διοικητή και τις εντολές του Υπουργείου Υγείας περί πληρωμής των γιατρών για δεδουλευμένες εφημερίες μηνών Μαρτίου – Απριλίου , η διοίκηση αρνήθηκε το αυτονόητο : την καταβολή χρημάτων για εργασία που παρασχέθηκε κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.
Κατόπιν τούτου η Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα αποφάσισε τα εξής :

  • Επίσχεση εργασίας από 26/05/08 και μέχρι καταβολής των δεδουλευμένων.
  • Μηνυτήρια αναφορά και ασφαλιστικά μέτρα κατά της διοίκησης
  • Πρόταση για πανελλήνιες απεργιακές κινητοποιήσεις στο Γ.Σ της ΟΕΝΓΕ κατά την περίοδο του συνεδρίου.
  • Κατάθεση προγραμμάτων εφημέρευσης για τον Ιούνιο με κάλυψη μόνο του πρώτου 10ημέρου

Το Υπουργείο Υγείας και η Διοίκηση μας εξαναγκάζουν σε απλήρωτη εργασία κάτω από συνθήκες τριτοκοσμικές με μισθούς πείνας που θέτουν σε κίνδυνο τόσο τη δικιά μας υγεία όσο και των πολιτών που καλούμαστε να περιθάλψουμε.
Καταδικάζουμε τις συνειδητές πολιτικές επιλογές που διαιωνίζουν ένα ελεεινό καθεστώς εργασίας και καλούμε τους πολίτες σε συστράτευση για την ανατροπή της πολιτικής που διαλύει και απαξιώνει το ΕΣΥ.

Διμελής επιτροπή Βενιζελείου
Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Ηρακλείου


Δελτίο Τύπου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου

Σχετικά με τις δηλώσεις των Υπουργών Υγείας και Οικονομίας η Ένωσης των Ιατρών των Νοσοκομείων Ηπείρου εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

Συνήθως είδηση αποτελεί η ανακοίνωση αποφάσεων ή μέτρων εκ μέρους της Κυβέρνησης ή των Υπουργών της. Διαβάζοντας όμως το σχετικό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών είδηση πλέον αποτελεί η συζήτηση μεταξύ δύο Υπουργών.

Είναι πια κατανοητό και στον πλέον καλοπροαίρετο ότι η σημαία που περιέφερε εδώ και μήνες ο κ. Αβραμόπουλος περί δήθεν επικείμενης υπογραφής κλαδικής συμφωνίας με τους νοσοκομειακούς γιατρούς ήταν ένα φτηνό ψέμα και προσπάθεια εμπαιγμού της κοινωνίας. Ο κ. Υπουργός δεν είχε καν θέσει υπ’ όψη του αρμόδιου επί των οικονομικών συναδέλφου του τις προτάσεις του!

Για την αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας, οφείλουμε άλλη μια φορά να τονίσουμε ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, απορρίπτουν τη λεγόμενη «πρόταση Αβραμόπουλου» και αυτό θα επιβεβαιώσουν με τον πιο πανηγυρικό τρόπο στο έκτακτο Συνέδριό τους στις 7/8/2008, με θέμα την κλαδική συμφωνία με το Υπουργείο Υγείας.

Παραμένουμε σταθεροί στη διεκδίκηση ανθρώπινων ωραρίων εργασίας, αξιοπρεπούς αμοιβής της εργασίας μας, στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων με το απαραίτητο προσωπικό και της αναβάθμισης της λειτουργίας των νοσοκομείων στη κατεύθυνση της ενίσχυσης του δημόσιου χαρακτήρα τους και της δωρεάν και υψηλής ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών στους πολίτες.

Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

Ωράριο Νοσοκομειακών Γιατρών

Αντιγράφουμε από το διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Εξειδικεύθηκαν από τα Υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης οι αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την πρόσφατη σύσκεψη (19 Μαΐου 2008) των Υπουργών κ. Γιώργου Αλογοσκούφη και Δημήτρη Αβραμόπουλου και με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκου Λέγκα, σχετικά με την προσαρμογή στην Κοινοτική Οδηγία του νέου ωραρίου των νοσοκομειακών γιατρών. Σύμφωνα με την Οδηγία, το ωράριο πρέπει στην παρούσα φάση να διαμορφωθεί σε 56 ώρες για τους ειδικευόμενους και σε 48 ώρες για τους ειδικευμένους γιατρούς, συμπεριλαμβανομένων των υπερωριών από τις εφημερίες.

Ειδικότερα, οι αποφάσεις αφορούν τα εξής:

  • Την πρόσληψη 4.500 γιατρών έως το τέλος του 2009, ώστε να είναι δυνατή η σταδιακή προσαρμογή του νέου ωραρίου
  • Την αναπροσαρμογή του ωραρίου των νοσοκομειακών γιατρών, με τη μείωση κατά μια ώρα του τακτικού πρωινού ωραρίου και την παράλληλη δυνατότητα μιας ημέρας ημερανάπαυσης μετά την 24ωρη εφημερία αργίας
  • Την επαναπροσαρμογή της φορολογίας των εφημεριών με τον ειδικό φορολογικό συντελεστή
  • Το αφορολόγητο του επιδόματος βιβλιοθήκης για τους νοσοκομειακούς γιατρούς
  • Την αναπροσαρμογή του συστήματος οργάνωσης της ιατρικής υπηρεσίας, ώστε να απελευθερωθεί προς τα πάνω η εξέλιξη των γιατρών, διαμέσου του πολυδιευθυντικού συστήματος
  • Την αναπροσαρμογή των σημερινών συνολικών αποδοχών των γιατρών του ΕΣΥ, ώστε να τεθεί σε εφαρμογή το νέο ωράριο εργασίας χωρίς μείωση των αποδοχών τους
  • Τη σύναψη Ειδικής Κλαδικής Συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και των νοσοκομειακών γιατρών που εκπροσωπούνται από την ΟΕΝΓΕ, σε εκπλήρωση των προβλεπομένων από την Κοινοτική Οδηγία για την οργάνωση του χρόνου εργασίας. Οι ρυθμίσεις που θα προβλέπονται στην Ειδική Κλαδική Συμφωνία θα κυρωθούν με νόμο από τη Βουλή.

Η υλοποίηση των αποφάσεων αυτών αποτελεί τη μεγαλύτερη τομή για το Εθνικό Σύστημα Υγείας από την ίδρυσή του και διαμορφώνει ουσιαστικά ένα νέο μισθολόγιο και νέες συνθήκες εργασίας για τους νοσοκομειακούς γιατρούς, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών υγείας και την αναβάθμιση του εθνικού μας συστήματος προς όφελος του πολίτη.

Κινητοποιήσεις σε όλα τα Νοσοκομεία της Χώρας


Καθώς η κατάσταση στο χώρο της Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας οδεύει από το κακό στο χειρότερο, με την κυβερνητική πολιτική να οδηγεί το όποιο ΕΣΥ σε κατάρρευση, οι εργαζόμενοι καλούνται σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Ιδιωτικοποίηση του συστήματος, ανύπαρκτη πρόληψη, συνειδητή υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση, πλήρης διάλυση των εργασιακών σχέσεων με εισβολή των σύγχρονων κολλίγων των stage και διαρκής ομηρία εργαζομένων συμβασιούχων και επικουρικών , μισθοί που δεν καλύπτουν πλέον ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες μιας οικογένειας, συνθήκες εργασίας που συνεχώς χειροτερεύουν, χιλιάδες οφειλόμενα ρεπό και άδειες, ολόκληρα τμήματα και κλινικές στα νοσοκομεία που αδυνατούν να συντάξουν τα στοιχειώδη προγράμματα εργασίας, ακρίβεια που τσακίζει κόκκαλα και πολίτες που αναγκάζονται να βάλλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη για να αναζητήσουν υγειονομική περίθαλψη και φροντίδα συνθέτουν ένα τοπίο που όλο και πιο πολύ θυμίζει Δαντική κόλαση.
Η επανίδρυση του ΕΣΥ στον πιο άγριο καπιταλισμό της εποχής μας σε όλο της το μεγαλείο!
Είναι ζήτημα τιμής , ζήτημα αξιοπρέπειας, ζήτημα ζωής και θανάτου για κάθε εργαζόμενο στο χώρο της Δημόσιας Υγείας να συμμετάσχει αποφασιστικά στις κινητοποιήσεις που έρχονται.
Άσχετα με το χρόνο και το περιεχόμενο που επέλεξε η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, πρέπει τα πρωτοβάθμια σωματεία, ο κάθε εργαζόμενος ξεχωριστά, με ένα πλαίσιο που να ανταποκρίνεται στις στιγμές που ζούμε, που να διεκδικεί την πλήρη κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων να βροντοφωνάξουν:

ΩΣ ΕΔΩ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Κινητοποιήσεις στο Μεσολόγγι για την υποβάθμιση του νοσοκομείου

Τα οξυμένα λειτουργικά προβλήματα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου αναδείχθηκαν με τον πιο περίτρανο τρόπο κατά την διάρκεια της ανοιχτής εκδήλωσης – συζήτησης που διοργανώθηκε την Κυριακή 18 Μαΐου στο Μεσολόγγι, από το Δήμο της πόλης, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου και την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας.
Κοινή συνισταμένη των εισηγήσεων ήταν, ότι επιβάλλεται άμεσα να εγκριθεί ο νέος Οργανισμός Λειτουργίας του Νοσοκομείου, έτσι ώστε να πληρωθούν τα κενά που υπάρχουν σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου να λειτουργούν απρόσκοπτα οι κλινικές και τα τμήματα του Νοσοκομείου. Συγκεκριμένα, θα πρέπει σε κάθε κλινική και τμήμα του Νοσοκομείου να υπάρχουν τουλάχιστον 4 ειδικευμένοι γιατροί έτσι ώστε να καλύπτονται 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο περίθαλψη και αντιμετώπιση όλων των περιστατικών και να εξαλειφτεί έτσι το συχνό φαινόμενο των διακομιδών ακόμη και απλών περιστατικών λόγω έλλειψης γιατρών. Επίσης τονίσθηκε ότι επιβάλλεται η σύσταση και στελέχωση ανεξάρτητου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.
Κατά την συζήτηση υιοθετήθηκε η πρόταση του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου να διοργανωθεί στα τέλη του μήνα μαζική κινητοποίηση με συμβολικές καταλήψεις του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας ώστε να ικανοποιηθούν το συντομότερο δυνατό τα αιτήματα για επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Από το 29ΔΥΤΙΚΑ

Ανέβηκε πάλι η Εγκύκλιος Εισοδηματικής Πολιτικής στο διαδικτυακό τόπο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους

Ανέβηκε πάλι στο site του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η Εγκύκλιος για την Εισοδηματική Πολιτική.
Δείτε εδώ
Ελπίζουμε να παραμείνει!

Η ρύθμιση για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα-Χαράτσι στους νέους εργαζόμενους.

Πριν μερικούς μήνες ψηφίστηκε μια ρύθμιση για την ένταξη ορισμένων επαγγελμάτων των ΟΤΑ στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα(ΒΑΕ). Μάλιστα κάτω από τους πανηγυρισμούς της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Η ρύθμιση μάλιστα προκρίθηκε να προταθεί από μερικούς και σαν μοντέλο για την ένταξη των Υγειονομικών στα ΒΑΕ.(λέμε τώρα!).
Παρακάτω παραθέτουμε ένα ενδιαφέρον άρθρο από την εφημερίδα "Κόντρα".

Όταν η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΠΟΕ-ΟΤΑ συμφωνούσε με την κυβέρνηση τη ρύθμιση για τη δήθεν ένταξη μιας σειράς ειδικοτήτων στα ΒΑΕ, προσφέροντας έτσι στην κυβέρνηση ένα προπαγανδιστικό επιχείρημα πίσω από το οποίο προσπάθησε να κρύψει την ασφαληστρική επίθεση, σημειώναμε ότι η ρύθμιση αυτή δεν ικανοποιεί το χρονίζον αίτημα των μόνιμων εργαζόμενων στους ΟΤΑ, γιατί δεν τους εξισώνει με το καθεστώς που ισχύει για τους συναδέλφους τους που εργάζονται με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου. Γράφαμε, ότι η ρύθμιση αυτή είναι αντίγραφο παλαιότερης ρύθμισης (του 1999), η οποία έμεινε άκαρπη, γιατί οι εργαζόμενοι διαπίστωσαν ότι είναι ασύμφορη γι’ αυτούς. Σημειώναμε, τέλος, πως η μόνη δίκαιη ρύθμιση θα ήταν αυτή που θα εξειδίκευε, σύμφωνα με τα ισχύοντα στο δημόσιο, τον κανονισμό Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων του ΙΚΑ.
Η συγκεκριμένη διάταξη καθίσταται ασύμφορη για τους μόνιμους εργαζόμενους, όχι μόνο γιατί προβλέπει επασφάλιστρο για τα χρόνια που έχουν εργαστεί στα ΒΑΕ πριν τη ρύθμιση (κατά παράβαση της πάγιας ασφαλιστικής πρακτικής, που προβλέπει την αναγνώριση του ασφαλιστικού χρόνου χωρίς επιβάρυνση του εργαζόμενου, όταν δεν είναι αυτός υπαίτιος), αλλά και γιατί προβλέπει συνταξιοδότηση στα 58 (άνδρες) και τα 53 (γυναίκες) μόνο για 15ετή υπηρεσία με 12 χρόνια στα ΒΑΕ. Τι γίνεται, όμως, με κάποιον που εργάζεται 20, 25, 30 χρόνια; Αυτός θα συνταξιοδοτηθεί με τις γενικές διατάξεις, παίρνοντας απλά κάποια προσαύξηση στη σύνταξη. Δεν προβλέπονται δηλαδή ανάλογες διατάξεις, όπως αυτές που προβλέπονται για παράδειγμα στο ασφαλιστικό καθεστώς των εργαζόμενων στη ΔΕΗ, σύμφωνα με το οποίο σε όσα χρόνια κι αν βγεις στη σύνταξη έχεις και τις αντίστοιχες συντάξιμες αποδοχές.
Έτσι, η διάταξη έμεινε ανενεργή, διότι οι εργαζόμενοι δεν επέλεξαν να ενταχθούν στο νέο καθεστώς. Η εξαγορά των προηγούμενων χρόνων και το βαρύ επασφάλιστρο στη συνέχεια καθιστούσαν ασήμαντη την προσαύξηση στη σύνταξη για τα πέρα από τα 15 έτη υπηρεσίας. Και βέβαια, κανένας δε θα βγει στη σύνταξη με 15 έτη, γιατί η σύνταξή του θα είναι 15/35 του ποσοστού αναπλήρωσης.
Εκείνο που δεν προσέξαμε στη νέα ρύθμιση είναι η υποχρεωτικότητά της για τους νέους εργαζόμενους (όσους προσληφθούν μετά την ψήφιση της ρύθμισης). Ενώ για τους έως τώρα εργαζόμενους η ρύθμιση είναι δυνητική (ξέρουν πολύ καλά, ότι η ρύθμιση θα κριθεί ασύμφορη), για τους προσλαμβανόμενους από εδώ και πέρα γίνεται υποχρεωτική. Το διαφημίζει μάλιστα η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην εγκύκλιο που έστειλε στα μέλη της: «Το προσωπικό που διορίζεται ή μονιμοποιείται στις ειδικότητες της παραγράφου 1 από τη δημοσίευση του Νόμου αυτού και μετά, ήτοι από 7-5-2008 υπόκειται υποχρεωτικά στις ρυθμίσεις του άρθρου αυτού».

Τι σημαίνει αυτό; Ότι κάθε εργαζόμενος θα πληρώνει επασφάλιστρο 4,3% επί του βασικού μισθού. Με τι αντάλλαγμα; Να δικαιούται σύνταξη στα 53 ή τα 58 (γυναίκες - άνδρες) με 15 συντάξιμα έτη, από τα οποία τα 12 στα ΒΑΕ. Επειδή, όμως, και για τους νέους εργαζόμενους ισχύει ό,τι και για τους παλιούς, ότι δηλαδή δε θα τους συμφέρει να βγουν στη σύνταξη στα 15 χρόνια, γιατί το ποσό της σύνταξης θα είναι πολύ μικρό, η ρύθμιση προβλέπει την παραπέρα παραμονή τους στην εργασία. Αυτόματα, όμως, βγαίνουν εκτός ρύθμισης και θα συνταξιοδοτηθούν με τις γενικές διατάξεις των δημοσίων υπαλλήλων. Για να γλυκάνει, λοιπόν, το πικρό χάπι του βαρύτατου επασφάλιστρου, που θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν οι εργαζόμενοι, προβλέπει προσαύξηση της σύνταξης κατά 0,35% για κάθε έτος ασφάλισης στο συγκεκριμένο καθεστώς.

Ας δούμε αυτή τη ρύθμιση με αριθμούς. Ένας εργαζόμενος που θα έχει διανύσει το ανώτατο όριο, δηλαδή 35 χρόνια ασφάλισης, θα πάρει προσαύξηση της σύνταξης 12,25%. Δηλαδή, θα πληρώνει επί 35 χρόνια επασφάλιστρο 4,3% για να πάρει προσαύξηση σύνταξης 12,25%! Εδώ έχουμε να κάνουμε κυριολεκτικά με ληστεία. Ιδού γιατί.
Οι κρατήσεις για κύρια σύνταξη είναι 6,67%. Με αυτές τις κρατήσεις επί 35 χρόνια, ένας εργαζόμενος παίρνει πλήρη σύνταξη (35/35) με ποσοστό αναπλήρωσης 80%. Το επασφάλιστρο που αναγκάζονται να πληρώνουν οι εργαζόμενοι που εντάσσονται στο νέο καθεστώς είναι ίσο με τα 2/3 περίπου του ασφάλιστρου της κύριας σύνταξης (για την ακρίβεια είναι 64,5%). Δηλαδή, στο νέο εργαζόμενο προσαυξάνουν το συνολικό ασφάλιστρο κατά 64,5%, για να του δώσουν μια προσαύξηση σύνταξης 12,25%!
Οπως καταλαβαίνετε, ο μόνος κερδισμένος απ’ αυτή τη ρύθμιση είναι το αστικό κράτος, που θα εισπράττει τα επασφάλιστρα. Η ρύθμιση του 1999 πρόβλεπε ότι το νέο καθεστώς είναι δυνητικό για παλιούς και νέους εργαζόμενους (οι τελευταίοι έπρεπε να κάνουν δήλωση μέσα σε 3 μήνες από τη μέρα μονιμοποίησής τους). Φυσικά, κανένας δεν έκανε χρήση αυτής της δυνατότητας, ακριβώς επειδή ήταν ασύμφορη. Όλοι και όλες επέλεγαν το κανονικό καθεστώς ασφάλισης. Γι’ αυτό και τώρα κάνουν τη ρύθμιση υποχρεωτική.
Υπάρχει και κάτι τελευταίο. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία δημαγωγεί, ότι πέτυχε και την αναγνώριση τριών επιπλέον μισθολογικών κλιμακίων (ένα για κάθε 5 χρόνια ασφάλισης στα ΒΑΕ). Όμως, ο εργαζόμενος που εξαντλεί την υπηρεσία, παίρνει έτσι κι αλλιώς όλα τα κλιμάκια. Σε κάθε περίπτωση, και η αναγνώριση αυτών των κλιμακίων εντάσσεται στην τακτική του χρυσώματος του χαπιού.

Κέρδισαν και σε δεύτερο βαθμό τη δίκη για το επίδομα των 176 ευρώ εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Πρέβεζας

Οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου στο Νοσοκομείο Πρέβεζας κέρδισαν και σε δεύτερο βαθμό τη δίκη για τη καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ.
Η απόφαση θα επιδοθεί , προς εκτέλεση, την Πέμπτη στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.
Η απόφαση περιλαμβάνει τα έτη 2003,2004 και 2005 .
Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν κερδίσει πρωτόδικα και το επίδομα των 200 ευρώ (που μετά έγινε 300 ευρώ) που είχε δοθεί αρχικά μόνο στους εργαζόμενους της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας.

Φίδι που σ ' έφαγε!

Αντιγράφουμε το παρακάτω κείμενο από την εφημερίδα "Ριζοσπάστης" της 21ης -5-08.

Η σκηνή στο διάδρομο των εξωτερικών ιατρείων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Αυτόπτης μάρτυς ο υπογράφων, βλέπω πλήθος ασθενών να περιμένουν τη σειρά τους για να εξεταστούν. Γέροντες και γριές που δεν τους βαστούν τα πόδια τους. Παιδιά με «μπαταρισμένα» άκρα που δείχνουν να πονούν και να υποφέρουν. Έγκυες γυναίκες «με την κοιλιά στο στόμα» που δυσκολεύονται να πάρουν ανάσες. Ο κόσμος πολύς, η αναμονή μεγάλη. Κι όσο περνάει η ώρα κι αυξάνεται η ταλαιπωρία, «τα νεύρα σπάνε» κι αρχίζουν οι μουρμούρες, ξεσπούν διαμαρτυρίες. Κάποιοι τα «φορτώνουν» στους γιατρούς, ισχυριζόμενοι ότι αργούν να «πιάσουν δουλειά» και καθυστερούν να πάρουν ασθενείς για εξέταση, ασχολούμενοι με άλλες «υποχρεώσεις». Μερικοί φωνάζουν ότι κάποιοι, που έχουν προσωπική γνωριμία και «μέσον», εξετάζονται ενδιάμεσα, εκτός λίστας και τους παίρνουν τη σειρά. Κι άλλοι καταριούνται την «τύχη» τους που τους έφερε εδώ, για να περάσουν αυτό το μαρτύριο.

Σκέφτομαι ότι αυτά τραβάνε όλοι όσοι η ανάγκη τους οδηγεί σε δημόσιο νοσοκομείο, σε Κέντρο Υγείας, σε ιατρείο του ΙΚΑ. Υπάρχουν, όμως, άλλοι που δεν υπόκεινται σ' αυτήν την ταλαιπωρία. Είναι εκείνοι που κλείνουν «ραντεβού» στα απογευματινά ιατρεία του νοσοκομείου, ή πάνε σε ιδιώτες γιατρούς. Αλλά, για να έχεις αυτήν την επιλογή, χρειάζεται να «τα 'χεις». Διότι, για να σε εξετάσει ένας γιατρός στο απογευματινό ιατρείο του νοσοκομείου πρέπει να πληρώσεις 45 - 65 ευρώ. Αν, μάλιστα, θελήσεις να σε δει κάποιος από τους «καθηγηταράδες» της ιατρικής - οι περισσότεροι απ' αυτούς δεν εξετάζουν στα εξωτερικά ιατρεία το πρωί και, γενικώς, είναι «ακριβοθώρητοι» κι «απλησίαστοι» για το φτωχό κόσμο - θα πρέπει να «ακουμπήσεις» 90 ευρώ. Το ίδιο ακριβά θα πληρώσει όποιος επισκεφτεί ιδιωτικό ιατρείο, ή ιδιωτική κλινική.

Το δίλημμα, λοιπόν, που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς στη χώρα μας είναι: 'Η αποδέχεσαι τη βασανιστική ταλαιπωρία, που συνεπάγεται η «επιλογή» σου να εξεταστείς χωρίς να πληρώσεις άμεσα - βεβαίως, πληρώνεις έμμεσα, μέσω του ασφαλιστικού σου ταμείου - ή κάνεις την «άλλη επιλογή» να καταβάλεις από την τσέπη σου το υψηλό αντίτιμο στο απογευματινό ιατρείο του νοσοκομείου, ή στον ιδιώτη γιατρό και αποφεύγεις την ταλαιπωρία.Όμως, η πλειοψηφία των ασθενών είναι φτωχοί, οπότε δεν έχουν τη δυνατότητα της «άλλης επιλογής», επομένως, είναι αναγκασμένοι να «προτιμήσουν» την «πρώτη επιλογή» και «φίδι που τους έφαγε».

Ποιος φταίει γι' αυτήν την κατάσταση είναι γνωστό. Η πολιτική εμπορευματοποίησης των πάντων, που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έχει μετατρέψει και την Υγεία, από δημόσιο, κοινωνικό αγαθό, που πρέπει να παρέχεται δωρεάν σε όλους, σε πανάκριβο εμπόρευμα, το οποίο μπορούν να αγοράσουν λίγοι και προνομιούχοι. Οι κυβερνήσεις που εφαρμόζουν αυτήν την πολιτική και τα κόμματα που την υπηρετούν έχουν την κύρια ευθύνη.

'Ομως, μερίδιο ευθύνης αναλογεί και σε κάποιους γιατρούς οι οποίοι, αν και εργάζονται στο λεγόμενο «δημόσιο» σύστημα Υγείας, δε συμπεριφέρονται σαν «δημόσιοι λειτουργοί της προσφοράς», αλλά σαν «έμποροι της προσωπικής κονόμας»...

Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ:

Συνυπογράφουμε!













Απέσυραν την εισοδηματική πολιτική!!!

Χθες είχαμε δημοσιεύσει ότι το Υπουργείο Οικονομίας έστειλε στις υπηρεσίες την Εγκύκλιο της Εισοδηματικής Πολιτικής του 2008 χωρίς να την έχει περάσει για ψήφιση από την Βουλή !!!
Διαβάστε εδώ .
Σήμερα η Εγκύκλιος έχει αποσυρθεί από το διαδικτυακό τόπο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους!
Τί γίνεται σε τούτον τον τόπο ρε παιδιά;
Τελικά με τούτους εδώ ισχύει το: "Χάνει η μάννα το παιδί και το παιδί τη μάννα"!!!

Μετα τους γιατρούς ζητούν τώρα δηλώσεις συναίνεσης και από τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία

Μετά τους γιατρούς ζητούν τώρα δηλώσεις συναίνεσης ότι εργάστηκαν το 2008 και πέραν του 48ωρου και από τους υπόλοιπους Υγειονομικούς για να τους καταβάλουν τα δεδουλευμένα!

Αντιγράφουμε από την εφημερίδα "Ριζοσπάστης"

Με αφορμή τη μη καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών, εξαιρέσιμων και νυκτερινών στα νοσοκομεία Πανεπιστημιακό και Βενιζέλειο, ζητούν από τους εργαζόμενους, για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα, να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση στην οποία να αναφέρουν: «Ρητά και ανεπιφύλακτα, συμφωνώ με το εδάφιο α της παραγρ. 1 του άρθρου 22 της οδηγίας 2003/88/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ότι συναίνεσα να εργαστώ για όλο το έτος 2008 πέραν του προβλεπόμενου από την άνω οδηγία ανώτατου ορίου εβδομαδιαίας εργασίας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Νοσοκομείου». Τα παραπάνω αφορούν τους εργαζόμενους που υπερβαίνουν τις 48 ώρες εβδομαδιαίως, μαζί με το ωράριο εργασίας τους.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, το γεγονός και καλεί τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν τις δηλώσεις.




Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Κάτω τα χέρια σας απο τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Κρεστένων!



Για τους αγώνες των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κρεστένων στην Ηλεία είχαμε αναφερθεί και σε προηγούμενες δημοσιεύσεις μας.(δείτε εδώ και εδώ ).
Φαίνεται όμως ότι ο αγώνας των εργαζομένων ενόχλησε την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να προσπαθεί μέσω μηνύσεων να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους.
Κάντε κλικ στις εικόνες και διαβάστε.
Μηνύουν το Σωματείο των εργαζομένων ,γιατί είχε αναρτήσει πανό στο Νοσοκομείο!!!
Η προσπάθεια αυτή θυμίζει μαύρες περιόδους που η συνδικαλιστική δράση βρισκόταν υπό διωγμό και οι συνδικαλιστές αντιμετώπιζαν τη βία,τις διώξεις και τη καταστολή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο-Κ.Υ.Κρεστένων τονίζεται:" Δεν είμαστε εμείς οι ένοχοι για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της Υγείας.Σας επισημαίνουμε, πως οι ενέργειες αυτές είναι ξεπερασμένες συνταγές και δεν τρομάζουν κανέναν.Οι εργαζόμενοι πάντα θα είναι ενωμένοι και θα διεκδικούν τα δίκαια αιτήματά τους".
Ανακοινώσεις καταδίκης εξέδωσαν
Η ΑΔΕΔΥ και η Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών

Εμείς καλούμε και όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία στο χώρο της Υγείας και όχι μόνο, να καταγγείλουν αυτή την τρομοκρατική ενέργεια και να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους Εργαζόμενους και στο Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κρεστένων.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ!

Περικοπές και στις εφημερίες των γιατρών στα Νοσοκομεία

Οπως μας ενημερώνει ο Κώστας Γιαννάκενας -Γραμματέας της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (Ε.Ι.Ν.Α.):
Ενώ σήμερα συνεδριάζει το αρμόδιο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το θέμα των εφημεριών του Ηρακλείου (όπου ο Επίτροπος δεν τις εγκρίνει θεωρώντας τις μη σύννομες αφού παραβιάζουν τον μέγιστο χρόνο εργασίας (48/56ωρο), στο "ΒΗΜΑ" δημοσιεύεται η παρακάτω είδηση:
Περικοπές και στις εφημερίες των γιατρών στα νοσοκομεία .
Τον περιορισμό των εφημεριών των γιατρών στα νοσοκομεία αποφάσισαν σε χθεσινή τους συνάντηση οι υπουργοί Οικονομίας και Υγείας κκ. Γ. Αλογοσκούφης και Δ. Αβραμόπουλος . Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομίας, οι εφημερίες θα πρέπει να περιοριστούν σε 48 ώρες ως 56 ώρες μηνιαίως, δεδομένου ότι υπάρχουν υπερβάσεις που φθάνουν ακόμη και στις 80 ώρες τον μήνα, έτσι ώστε η ελληνική νομοθεσία να προσαρμοστεί με τα κοινοτικά δεδομένα.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει στείλει προειδοποιητική επιστολή στα συναρμόδια υπουργεία, ζητώντας να σταματήσουν οι υπερβάσεις στις εφημερίες. Εκτός αυτού του θέματος συζητήθηκε μεταξύ των δύο υπουργών και η πρόληψη των 4.500 νοσηλευτών (σ.σ.μάλλον εννοεί γιατρών), θέμα που παραμένει σε εκκρεμότητα. Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι τα θέματα της περιστολής των δαπανών και του νέου συστήματος προμηθειών στα νοσοκομεία δεν συζητήθηκαν, αλλά αποτελούν αντικείμενο συνεχούς συνεργασίας μεταξύ των δύο υπουργείων.

Θα χορηγήσουν τους νέους μισθούς πριν ψηφίσουν την εισοδηματική πολιτική στη Βουλή.

Τι το θέλαμε και το ανεβάζαμε αυτό το δημοσίευμα!
Τελικά είδε και απόειδε ο Αλογοσκούφης , ότι δεν μπορεί να την πάει την νέα εισοδηματική πολιτική στη Βουλή προς το παρόν και αποφάσισε να χορηγήσει τους νέους βασικούς μισθούς που σχεδιάζει, πριν τη ψήφισή τους στη Βουλή!
Για περισσότερα διαβάστε από τον "Ελεύθερο Τύπο"

Ολόκληρη την εγκύκλιο της Εισοδηματικής Πολιτικής για το 2008 μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

Συνάντηση Αβραμόπουλου-Αλογοσκούφη για θέματα των γιατρών.

Αντιγράφουμε από την Ναυτεμπορική ON LINE:

Συνεργασία με τον υπουργό Υγείας είχε το απόγευμα ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της προσαρμογής στη σχετική κοινοτική Οδηγία του νέου ωραρίου για τους ειδικευόμενους και τους ειδικευμένους γιατρούς και η διαμόρφωση του συνολικού χρόνου εργασίας (τακτικό ωράριο και υπερωρίες εφημεριών) σε 56 ώρες και σε 48 ώρες εβδομαδιαίως για τους ειδικευόμενους και τους ειδικευμένους γιατρούς αντίστοιχα.
Επίσης, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την εφαρμογή της κυβερνητικής απόφασης για την ενίσχυση με 4.500 προσλήψεις του αριθμού των νοσοκομειακών γιατρών. Έγινε, επίσης, επεξεργασία του Σχεδίου Ειδικής Κλαδικής Συμφωνίας, με βάση τη σχετική κοινοτική Οδηγία, το οποίο θα οδηγήσει σε αναπροσαρμογή του μισθολογίου των νοσοκομειακών γιατρών.


Τρέχει και δε φθάνει η κυβέρνηση και ο Υπουργός μας.
Για να δούμε τι δολώματα θα ρίξει τις επόμενες μέρες μέσω των ΜΜΕ καθώς πλησιάζουμε προς το θεματικό Συνέδριο της ΟΕΝΓΕ!

Αιδώς Αργείοι!

Μια εικόνα από το μέλλον που προδιαγράφουν για τους εργαζόμενους στη χώρα μας και για τις "ευέλικτες" εργασιακές σχέσεις που θέλουν να επιβάλουν, ξετυλίγεται εδώ και πολύ καιρό στο Νοσοκομείο της Ρόδου.
Εχουμε ασχοληθεί επανειλημμένα με το θέμα(Διαβάστε εδώ) .
Πρόκειται για μια ομάδα 30 συμβασιούχων νοσηλευτών που τους είχαν προσλάβει, με σύμβαση ορισμένου χρόνου, από μια επιχείρηση του Δήμου Ρόδου (ΡΟΔΩΝ Α.Ε.) και τους τοποθέτησαν για εργασία στο Νοσοκομείο Ρόδου που αντιμετωπίζει εκρηκτικά προβλήματα στελέχωσης.
Διαβάστε από την εφημερίδα " Πρόοδος" της Ρόδου τη συνέχεια της κοροϊδίας .

Κυριακή 18 Μαΐου 2008

Και σου το λέγαμε " καπετάνιε" εμείς από καιρό!

Πού πας κ.Τσούκαλε...με τέτοιο καιρό; (κατά το: πού πας καραβάκι με τέτοιο καιρό;)
Τι μου είπε ο Δημήτρης;
Πάει, το 'ριξες το καράβι στη ξέρα;
Μα ήταν για σένα τέτοια ταξίδια;
Ήταν για τέτοιες φουρτούνες το σκαρί σου;
Σου έφυγε και ο ύπαρχος ;
Tι νόμιζες;
Τα μυρίζεται τα δύσκολα ο "δεύτερος" !
Μανούλα είναι σε αυτά.
Και τώρα που βλέπω το σκαρί να πιάνει πάτο σκέφτομαι αν αξίζει το κουφάρι τα χρήματα για να το ανελκύσουμε!
Μπα ! Άφησέ το εκεί! Έτσι κι αλλιώς δεν έχει καύσιμα για να μολύνει τη θάλασσα.Όλο και κάποιο χταποδάκι θα φτιάξει το θαλάμι του!

Δυσλειτουργία των Ακτινολογικών τμημάτων των Νοσοκομείων Πρέβεζας και Λευκάδας.

Σοβαρότατα πλέον προβλήματα στελέχωσης υπάρχουν στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα του Νοσοκομείου Πρέβεζας αλλά και στο αντίστοιχο τμήμα του Νοσοκομείου Λευκάδας.
Συγκεκριμένα στο Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα του Νοσοκομείου Πρέβεζας λειτουργούν 3 εργαστήρια: Ένα κλασσικής ακτινολογίας, ένα υπερήχων και ένα εργαστήριο αξονικής τομογραφίας.
Εργάζονται 3 ειδικευμένοι γιατροί, 2 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό και 5 τεχνολόγοι στο ακτινολογικό εργαστήριο (εκ των οποίων η μια σε άδεια μητρότητας) για 24ωρη κάλυψη (τρεις βάρδιες) και 4 τεχνολόγοι στον αξονικό τομογράφο πάλι για 24ωρη κάλυψη!
Παρά την επίδειξη καλής πίστης, τις συνεχείς παρεμβάσεις στη Διοίκηση και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλε το προσωπικό του τμήματος επί πολύ καιρό (υπερωρίες από 30 λεπτά έως 3 ώρες και 30 λεπτά καθημερινά- πέραν του επιτρεπόμενου χρόνου εργασίας σε χώρους ιοντίζουσας ακτινοβολίας , οφειλόμενα ρεπό, οφειλόμενες άδειες) δεν είναι πλέον δυνατή η εύρυθμη λειτουργία του.
Να σημειώσουμε ότι στο ακτινοδιαγνωστικό τμήμα υπάρχουν 3 κενές οργανικές θέσεις για τεχνολόγους ( 2 κατηγορίας ΤΕ και 1 κατηγορίας ΔΕ) για τις οποίες μόλις πρόσφατα ζητήθηκε η κάλυψή τους μέσω του θεσμού των μετατάξεων (και προς το παρόν δεν υπάρχει ενδιαφέρον!) και έχει προκηρυχθεί και 1 θέση με σύμβαση εργασίας οκτώ μηνών, η οποία στην καλύτερη των περιπτώσεων θα προσέλθει μετά τον Αύγουστο του 2008.
Οι εργαζόμενοι αδυνατούν πλέον να βγάλουν τα ωράρια εργασίας και τις βάρδιες και να μπορέσουν να πάρουν ένα μέρος των αδειών τους.
Ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου της Πρέβεζας, ένας από τους 49 με 50 αξονικούς που βρίσκονται σε λειτουργία σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας μας και που καλύπτει το νομό Πρεβέζης, μἐχρι σήμερα το νομό Λευκάδας και το βορειοδυτικό τμήμα του νομού Αιτωλοακαρνανίας, εκ των πραγμάτων θα αναστείλει κατά μεγάλο μέρος τη λειτουργία του καθώς οι εργαζόμενοι θα απασχολούνται στο εργαστήριο κλασσικής ακτινολογίας του Νοσοκομείου.

Στο ακτινοδιαγνωστικό τμήμα του Νοσοκομείου Λευκάδας, υπάρχει εργαστήριο κλασσικής ακτινολογίας, πρόσφατο εργαστήριο αξονικής τομογραφίας και εργαστήριο υπερήχων.
Στο εργαστήριο κλασσικής ακτινολογίας στη πράξη σήμερα απασχολούνται: 1 μόνιμη τεχνολόγος, 1 συμβασιούχος με 8μηνη σύμβαση και 2 συμβασιούχοι μέσω των προγραμμάτων απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (stage) για 24ωρη κάλυψη!!!
Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους τεχνολόγους με οργανική θέση στο Νοσοκομείο Λευκάδας, 1 βρίσκεται σε απόσπαση μέχρι το 2010 στο ΚΥ Βόνιτσας,1 βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια και 1 σε άδεια και αμέσως μετά συνταξιοδοτείται.
Ενώ ο αξονικός τομογράφος που έχει τοποθετηθεί στο Νοσοκομείο Λευκάδας μέχρι πριν λίγες μέρες δεν λειτουργούσε λόγω έλλειψης προσωπικού και μόλις πρόσφατα έκανε τις πρώτες του δοκιμαστικές εξετάσεις αλλά σε αυτόν απασχολείται μόνο ένας γιατρός και ένας τεχνολόγος και οι δυο αποσπασμένοι από άλλα νοσοκομεία !!!
Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι με την έναρξη της θερινής περιόδου, στην περιοχή ευθύνης των δυο Νοσοκομείων, εκτός από τις ανάγκες κάλυψης του μόνιμου πληθυσμού της περιοχής, προκύπτουν και αυξημένες ανάγκες λόγω της προσέλευσης επιπρόσθετα στη περιοχή αρκετών δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών!
Υπεύθυνη γι αυτή την κατάσταση υπολειτουργίας είναι και η σημερινή κυβέρνηση, που με την πολιτική υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης που ακολουθεί στα Νοσοκομεία της χώρας, οδηγεί βαθμιαία και συνειδητά το σύστημα σε κατάρρευση,"σπρώχνοντας'' τους πολίτες στο ιδιωτικό τομέα,παραχωρώντας ολόκληρα τμήματα των νοσοκομείων στη λεγόμενη ιδιωτική πρωτοβουλία και τους εργαζόμενους σε συνθήκες εργασίας απειλητικές για την υγεία τους.
Οι εργαζόμενοι του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος στη Πρέβεζα προτίθενται, πέρα από τη διεκδίκηση της πρόσληψης του αναγκαίου προσωπικού για τη λειτουργία του τμήματος, να διεκδικήσουν και την εφαρμογή όλων των διατάξεων και νόμων περί του ωραρίου εργασίας τους, αλλά και των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας καθιστώντας υπεύθυνους όλους τους εμπλεκόμενους σε πιθανή βλάβη της υγείας τους.

Σάββατο 17 Μαΐου 2008

Αβραμόπουλος... επαναλαμβανόμενος.

Αβραμόπουλος χθες στη Βουλή : Έχουμε ολοκληρώσει πλέον με επιτυχία τις διαπραγματεύσεις με την ΟΕΝΓΕ και είμαστε στα πρόθυρα της σύναψης συλλογικής σύμβασης εργασίας!
Αυτό ισχυρίστηκε χθες στη Βουλή ο Υπουργός Υγείας απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη.

Σταχυολογούμε μερικές από τις θέσεις του κ. Υπουργού:

1.Για την μελέτη του Καθηγητή. Γ. Τούντα και των συνεργατών του με τίτλο «Οι Υπηρεσίες Υγείας στην Ελλάδα, 1996-2006» που έγινε από το Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών:
ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
«Η έρευνα αυτή όπως σημειώσατε, καλύπτει την περίοδο 1996-2006, δηλαδή παρουσιάζει την κατάσταση που βρήκε αυτή η Κυβέρνηση το 2004 και σε γενικές γραμμές δεν θα διαφωνήσουμε με το περιεχόμενό της. Από το 2004 και μετά, όμως, έγιναν βήματα».
«Τα προβλήματα που περιγράφονται στην έκθεση αυτή είναι προβλήματα που σε γενικές γραμμές παρατηρούνται σε όλα τα εθνικά συστήματα υγείας της Ευρώπης. Εμείς προχωρήσαμε κατ’ αρχήν σε μια γενικότερη προσπάθεια νοικοκυρέματος, καταγράφοντας τα όσα ζητήματα και προβλήματα βρήκαμε. Και προχωρήσαμε».

2.Για τις προσλήψεις νοσηλευτών.
ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
«Επιταχύναμε τις διαδικασίες για τις προσλήψεις μέσω του ΑΣΕΠ. Το ΑΣΕΠ δέχθηκε την πρότασή μας και συνέστησε ειδικό γραφείο, έτσι ώστε να τρέχουν με πιο γρήγορους ρυθμούς οι διαδικασίες που προβλέπονται.
Εγώ δεν διστάζω να επαναφέρω με την ευκαιρία της σημερινής σας ερώτησης και να επικαιροποιήσω την πρότασή μου σε κάποια στιγμή να αναλάβουμε συνολικά την ευθύνη σε αυτή την Αίθουσα και να δώσουμε τέλος στη διαδικασία που ακολουθείται, προχωρώντας σε μια συλλογική, αν θέλετε, στάση ευθύνης, να εξαιρέσουμε δηλαδή τους νοσηλευτές από τις διαδικασίες πρόσληψης, πάντοτε με σεβασμό στις προδιαγραφές που θέτει το ΑΣΕΠ. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας χρειάζεται νοσηλευτές, μπορούμε να τους προσλάβουμε. Τα οικονομικά μας το επιτρέπουν. Το να μην το κάνουμε όμως κάπου οδηγεί και στην ανάληψη μιας ευθύνης από όλους μας».
«Ήδη έχουν περάσει περίπου 6.500 νοσηλευτές τις πόρτες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και έπεται συνέχεια μέχρι το τέλος του έτους».

3.Για τις προσλήψεις γιατρών και την κλαδική σύμβαση
ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
«Προχωράμε στην πρόσληψη ικανού αριθμού γιατρών, περίπου 4.500 για τα προσεχή χρόνια. Δίνουμε τέλος στην υποκριτική – επιτρέψτε μου να χαρακτηρίσω – κατάσταση που είχε δημιουργηθεί με τις εφημερίες»
«Έχουμε ολοκληρώσει πλέον με επιτυχία διαπραγματεύσεις με την ΟΕΝΓΕ και είμαστε στα πρόθυρα της σύναψης συλλογικής σύμβασης εργασίας»

4.Για τις προμήθειες και τη αναδιάρθρωση του συστήματος
ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
«Προχωρήσαμε κατ’ αρχήν στην αναδιάρθρωση των διοικητικών υγειονομικών περιφερειών. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά το σύστημα, αλλά να έχουμε και μια οικονομία κλίμακας»
« Δώσαμε τέλος με το νόμο για τις προμήθειες στο άναρχο, ακατάστατο, κατακερματισμένο και αδιαφανές τοπίο που κυριαρχούσε στα οικονομικά της υγείας. Μέσα στο χρόνο αυτό θα έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία για τη θέση σε λειτουργία της Επιτροπής που έχει ήδη δραστηριοποιηθεί και από τον επόμενο χρόνο πλέον θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα. Πρώτα-πρώτα, διαφάνεια, χρηστή διαχείριση και εξοικονόμηση περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ σε ετήσια βάση».

5.Για τις υποδομές στο χώρο της Υγείας
ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
«Προχωρούμε με γρήγορους ρυθμούς στην κατασκευή υπερσύγχρονων νοσοκομειακών μονάδων, κέντρων υγείας αστικού τύπου, περιφερειακών ιατρείων και αγροτικών ιατρείων σε ολόκληρη την Ελλάδα».
«Βρήκαμε όμως και αμαρτωλές καταστάσεις που έπρεπε να νοικοκυρέψουμε, με κορυφαία ζητήματα αυτά των νοσοκομείων του Αγρινίου, της Κατερίνης και της Κέρκυρας. Αξιοποιήσαμε όλα τα μέσα που διαθέτει ο νόμος, καθώς και τα χρηματοπιστωτικά εργαλεία(σ.σ. εννοεί τις ΣΔΙΤ) που μας παρέχουν και κατασκευάζουμε πλέον υπερσύγχρονες μονάδες στη Θεσσαλονίκη, στο Αιγίνιο, την Πρέβεζα, την Κω, την Αττική».


Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

Από εφημερία των γιατρών ...σε εφημερία νοσηλευτών.

Είδαμε και πάθαμε- και ακόμη άκρη δεν βγάλαμε- με τις εφημερίες των γιατρών και τώρα μας προκύπτουν ...και εφημερίες των νοσηλευτών.
Είπε, όπως δημοσιεύσαμε , ο κ. Αβραμόπουλος στο συνέδριο της ΕΝΕ στη Λευκάδα: "Σε συνεννόηση με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προωθούμε τη θέσπιση της εφημερίας του νοσηλευτή, ως ελάχιστη μισθολογική αναγνώριση του πράγματι σπουδαίου και υπεύθυνου έργου που επιτελείτε. Υπολογίζουμε, ότι σε πρώτο χρόνο θα αφορά 8.000 με 9.000 νοσηλευτές, με την προοπτική της περαιτέρω επέκτασής του".

Γνωρίζουμε ότι αυτή η πρόταση ήταν μια ιδέα ενός τμήματος του νοσηλευτικού σώματος.
Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση προσπαθεί με μια φαινομενικά "ελκυστική" πρόταση να βάλει ένα μεγάλο τμήμα των νοσηλευτών να δουλεύουν σαν κολίγοι , 60 και 70 ώρες τη βδομάδα και έτσι να "λύσει"το θέμα των τεράστιων ελλείψεων σε νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων και κέντρων υγείας.Το δόλωμα θα είναι και μερικά "ψωροευρώ" την ώρα για την οικονομική κάλυψη της εφημερίας.
Γι αυτό και είναι παραμύθια οι χιλιάδες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού που κάθε τόσο εξαγγέλλει από τα ΜΜΕ.(Αλήθεια έχετε ποτέ αθροίσει τις κατά τα τελευταία χρόνια εξαγγελόμενες χιλιάδες προσλήψεων; Θα εκπλαγείτε από το νούμερο).

Εμείς καλούμε τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες να... μην τσιμπήσουν.
Να αγωνιστούν μαζί με τους υπόλοιπους Υγειονομικούς και για αξιοπρεπείς μισθούς (1400 ευρώ κατώτερο) και για σημαντική αύξηση του νυχτερινού ωρομισθίου και για προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού για την εύρυθμη και ανθρώπινη λειτουργία των νοσηλευτικών μονάδων και για ασφαλείς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας σε όλες τις βάρδιες.


Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

Από Ιούνη και βλέπουμε η εισοδηματική πολιτική!









Με τα μπάνια του λαού-τον Ιούνιο- φαίνεται ότι έχει σχεδιάσει να ψηφίσει την εισοδηματική της πολιτική η κυβέρνηση. Όλες οι πληροφορίες λένε ότι τους νέους βασικούς μισθούς και τις "αυξήσεις" (...που γίνονται μειώσεις) θα τις δούμε το νωρίτερο με τη μισθοδοσία του Ιουλίου 2008.

Αβραμόπουλος: Ήδη 6.500 νοσηλευτές έχουν περάσει το κατώφλι του ΕΣΥ και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα προχωρήσει και η πρόσληψη των υπόλοιπων 6.000.

Και σεις τον πιστέψατε;

Αντιγράφουμε από την "Ναυτεμπορική ON LINE":

Tη σύσταση Διυπουργικής Επιτροπής για το συντονισμό των υπουργείων Οικονομίας, Υγείας και Απασχόλησης στα θέματα Υγείας, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφης, μετά το πέρας σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών Δ. Αβραμόπουλου και Φάνης Πάλλη-Πετραλιά.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό μια πολιτική νοικοκυρέματος με απώτερο στόχο την οικονομία κλίμακας και την πιο αποτελεσματική λειτουργία του ΕΣΥ.
«Είμαστε αποφασισμένοι -τόνισε- να δώσουμε τέλος σε φαινόμενα αδιαφάνειας που μας έφερε το παρελθόν και να τελειώνουμε με το κατακερματισμένο, αδιάφανο και αντιλειτουργικό σύστημα που μας κληροδοτήθηκε». «Προχωρούμε αποφασιστικά μπροστά και είμαι βέβαιος ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε διαμορφώσει τις συνθήκες ενός πιο λειτουργικού, πιο αποτελεσματικού συστήματος υγείας», πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος. Όπως επεσήμανε, το έργο αυτό θέλει αντοχή σε βάθος χρόνου, σημειώνοντας ότι έχουν γίνει στο παρελθόν πολλά βήματα και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.


«Το έργο για την κοινωνία δεν σταματάει ποτέ», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας, «οι μηχανισμοί εκσυγχρονίζονται, νέα κέντρα υγείας αστικού τύπου προχωρούν σε ολόκληρη τη χώρα και ανανεώνεται ο εξοπλισμός των ελληνικών νοσοκομείων».

Όσον αφορά τις προσλήψεις προσωπικού, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και ήδη 6.500 νοσηλευτές έχουν περάσει το κατώφλι του ΕΣΥ, ενώ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα προχωρήσει και η πρόσληψη των υπόλοιπων 6.000. «Προχωρούμε -είπε- πάντα σε συνεννόηση και με τον υπουργό Οικονομίας και είμαστε σε καλό δρόμο».

Ερωτηθείς εξάλλου, εάν ο τομέας Υγείας που εντάσσεται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Απασχόλησης θα μεταφερθεί στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο κ. Αβραμόπουλος απήντησε αρνητικά λέγοντας ότι τέτοιο θέμα δεν τίθεται σε αυτή τη φάση».

Παρακαλούμε διαβάστε ξανά τις δηλώσεις του κ Υπουργού και αν βρείτε κάτι από αυτά που ειπώθηκαν να ισχύει, να μας το μεταβιβάσετε με e-mail για να μη μείνουμε και μεις πίσω από τις εξελίξεις!!!

Αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας.

Όπως είχαμε δημοσιεύσει στις 11/4/2008 ,ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου της Πρέβεζας τελικά είναι ο κ. Ντούρος Ιωάννης.
Ο νέος Διοικητής αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά του την επόμενη εβδομάδα.

ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ …

Γιατί η ΔΗΚΝΙ αναγκάζεται να «μεταμφιεστεί» για να υποστηρίξει τις προτάσεις Αβραμόπουλου ;
Η ιστορία είναι τόσο τετριμμένη και χιλιοειπωμένη που έχει αρχίσει να κουράζει ...
Είναι γνωστό σε όλους ότι η συνδικαλιστική ηγεσία της ομοσπονδίας μας (ΟΕΝΓΕ) με το ... ανεπανάληπτο ντουέτο Τσούκαλος (ΔΗΚΝΙ) και Λαοπόδης (ΠΑΣΚ), ενώ από την μία δεν κάνει απολύτως τίποτα για τους άθλιους μισθούς μας, τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας μας, την ανεργία των νέων γιατρών και πρόσφατα και για την καθυστέρηση πληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών, από την άλλη προσπαθεί να μάς πείσει πόσο καλές είναι οι προτάσεις Αβραμόπουλου για «κλαδική συμφωνία» (που προβλέπουν ψίχουλα για αυξήσεις, καθιερώνουν επίδομα εφημέρευσης και απαιτούν την συλλογική μας συναίνεση για τα εξοντωτικά μας ωράρια).
Το «στρατόπεδο» του κυβερνητικού συνδικαλισμού έχει στερέψει από επιχειρήματα.
Σχεδόν όλες οι γενικές συνελεύσεις νοσοκομείων σε Αθήνα και Πειραιά και σχεδόν όλες οι γενικές συνελεύσεις ενώσεων στην υπόλοιπη χώρα έχουν απορρίψει τις προτάσεις του υπουργείου και απαιτούν από τη συνδικαλιστική ηγεσία να οργανώσει τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών για αξιοπρεπείς αποδοχές, ανθρώπινα ωράρια και συνθήκες εργασίας. Στις συνελεύσεις αυτές ακόμα και συνάδελφοι που δεν τοποθετήθηκαν τελείως αρνητικά, εξέφρασαν πολύ σοβαρές επιφυλάξεις και ζήτησαν το τελικό κείμενο της «διαπραγμάτευσης» για να πάρουν θέση.
O Τσούκαλος και οι «συν αυτώ» κυκλοφόρησαν πρόσφατα μία προκήρυξη (όπως φυσικά έχουν κάθε δικαίωμα) στην απελπισμένη προσπάθειά τους να πείσουν για τις θέσεις τους. Η προκήρυξη αυτή επαναλαμβάνει τα χιλιοειπωμένα επιχειρήματα Τσούκαλου, με ύφος και συντακτικό Τσούκαλου και τα γαλάζια χρώματα της ΔΗΚΝΙ. Περιέργως όμως η ανακοίνωση δεν υπογράφεται από την ΔΗΚΝΙ αλλά από κάποια ... «πρωτοβουλία γιατρών ΕΣΥ» (!!!).
Εδώ προκύπτουν μια σειρά από σοβαρά ερωτήματα :
1) Ο Τσούκαλος αμέσως μετά την τελευταία «επιστολή» του υπουργείου (16-1-08) μάς είχε υποσχεθεί ότι οι «διαπραγματευτές» θα μάς φέρουν σε λίγες μέρες το τελικό κείμενο της «συμφωνίας» προς έγκριση. Από τότε ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Οι λίγες μέρες έγιναν τέσσερεις μήνες, και τελικό κείμενο δεν έχουμε δει ακόμα. Μήπως οι τελικές προτάσεις του υπουργείου (μετά και τα γενικότερα «ζόρια» που έχει πρόσφατα ο Αλογοσκούφης) είναι τέτοιες που ντρέπονται να τις παρουσιάσουν στους γιατρούς ?
2) Η ... «άποψη» Αβραμόπουλου - Τσούκαλου – Λαοπόδη μπορεί να μειοψηφεί στις συνελεύσεις, όμως πλειοψηφεί στο γενικό συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ (απόλυτη πλειοψηφία ΔΗΚΝΙ – ΠΑΣΚ). Επίσης υπέρ της άποψης Τσούκαλου έχει τοποθετηθεί κατά πλειοψηφία και το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ (με στήριξη της μισής ΠΑΣΚ και της μισής ΑΕΓ κατά καιρούς). Ο Τσούκαλος και το ... «επιτελείο» του από καιρό δηλώνουν ότι η «σιωπηλή πλειοψηφία» των γιατρών είναι μαζί τους. Αφού είναι έτσι, τότε γιατί δεν υπογράφουν επιτέλους αυτήν την «συλλογική συμφωνία» που θεωρούν τόσο καλή ? Μάλλον έχουν καταλάβει και οι ίδιοι ότι «κάποιον λάκκο έχει η φάβα», φοβούνται την κατακραυγή και φτιάχνουν άλλοθι για τις υπαναχωρήσεις τους.
3) Αφού η «πλειοψηφία» στηρίζει την πρόταση Αβραμόπουλου (σύμφωνα με την ηγεσία της ΔΗΚΝΙ) τότε γιατί η ΔΗΚΝΙ δήλωσε ότι δεν θα αναγνωρίσει την όποια απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΙΝΑΠ (έχει προκηρυχθεί για την Τετάρτη 21-5-08 μετά από συλλογή υπογραφών αφού ο Τσούκαλος επί μήνες αρνιόταν να τη συγκαλέσει, στο ξενοδοχείο IMPERIAL) αν δεν έχει συμμετοχή τουλάχιστον ... 600 (!) γιατρών ? Γιατί όρισαν σαν τόπο της συνέλευσης ξενοδοχείο και όχι νοσοκομείο (για πρώτη φορά τα ... 35 τελευταία χρόνια) και μάλιστα αίθουσα με ... 500 καθίσματα, δηλαδή 100 λιγότερα από το όριο απαρτίας που καθόρισαν οι ίδιοι? Αφού οι γιατροί «είναι μαζί τους» γιατί τούς φοβούνται ?
4) Γιατί δεν έχει κυκλοφορήσει τόσον καιρό ούτε μία επίσημη ανακοίνωση της ΔΗΚΝΙ να τοποθετηθεί υπέρ της πρότασης Αβραμόπουλου – Τσούκαλου – Λαοπόδη ? Το πρώτο κείμενο που κυκλοφορεί από τα στελέχη της ΔΗΚΝΙ (το πρόσφατο τετρασέλιδο) δεν υπογράφεται από την ΔΗΚΝΙ, αλλά προτιμά την ... «πρωτοβουλιακή» ανωνυμία. Μήπως κάποιοι έχουν καταλάβει πόσο ...«πατάτα» είναι η όλη ιστορία και «κρατάνε πισινή» έτοιμοι να τα φορτώσουν όλα στον Τσούκαλο μόλις βρουν την ευκαιρία λέγοντας το γνωστό «εμείς δεν ξέραμε τίποτε, πέσαμε από τα σύννεφα» ?
ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΦΤΗΝΑ «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ» ΤΕΡΤΙΠΙΑ. ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ.
ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ, 21-5-08, 11.30 πμ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ IMPERIAL (πλατεία Καραϊσκάκη, σταθμός μετρό Μεταξουργείου).



Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών (Α.Ρ.Σ.Ι.)

Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

Μια ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας!

Μια κλασσική ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας αποκαλύφθηκε χθες στη Βουλή μετά από σχετική επερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Λεβέντη.
Οπως γνωρίζετε, όσοι και όσες εργάζεστε στο χώρο των Νοσοκομείων, κάθε χρόνο το Υπουργείο Υγείας εκδίδει κοινή Υπουργική Απόφαση με το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να καλυφθούν οικονομικά οι υπερωρίες των εργαζομένων και οι εξαιρέσιμες των αργιών, επισήμων, Κυριακών κ.λ.π.
Έτσι λοιπόν και το 1996 το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε κοινή υπουργική απόφαση με το Υπουργείο Οικονομίας.
Έρχεται όμως να προστεθεί στη συνέχεια, τον Ιούνιο του 1996, σε λειτουργία το Νοσοκομείο της Ελευσίνας το Θριάσιο και επομένως το συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν περιλαμβανόταν στην κοινή υπουργική απόφαση που εξεδόθη το Γενάρη του 1996.
Επειδή η προετοιμασία για τη λειτουργία του Νοσοκομείου σαφέστατα είχε ξεκινήσει, τέλος Φεβρουαρίου του ίδιου έτους, του 1996, εκδίδεται νέα υπουργική απόφαση, η οποία όμως απ’ ό,τι αποδεικνύεται στη συνέχεια, δεν ήταν κοινή υπουργική απόφαση Υπουργείου Οικονομίας και Υπουργείου Υγείας, αλλά ήταν απλώς εγκριτική απόφαση του Υπουργού Υγείας, η οποία έδινε το δικαίωμα στη Διοίκηση του Νοσοκομείου της Ελευσίνας να εγκρίνει την πληρωμή των υπερωριών στους εργαζόμενους στο Θριάσιο Πεδίο. Διότι το Νοσοκομείο του Θριασίου Πεδίου μπήκε από την πρώτη στιγμή σε 24ωρη λειτουργία και απαιτούνταν σαφέστατα η υπερωριακή απασχόληση ενός μεγάλου αριθμού από το προσωπικό.
Κινείται η διαδικασία να εκδοθούν τα εντάλματα και για τους μήνες Ιούνιο έως και Νοέμβριο, εκδίδονται τα εντάλματα, εγκρίνεται από την πλευρά του Παρέδρου η πληρωμή και πληρώνονται οι εργαζόμενοι που είχαν εκτελέσει τις υπερωρίες και τις εργασίες κατά τις ημέρες των αργιών, χωρίς να υπάρχει η εγκριτική κοινή υπουργική απόφαση Υπουργού Υγείας και Υπουργού Οικονομικών.
Η Διοίκηση, λοιπόν, του Νοσοκομείου και για τον άλλο μήνα, το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς αποστέλλει και πάλι για έγκριση τα εντάλματα και αντί να έρθει εκ νέου, όπως περίμεναν, η έγκριση από πλευράς Ελεγκτικού Συνεδρίου, έρχεται απορριπτική διότι δεν υπήρχε η σχετική κοινή υπουργική απόφαση που θα έδινε το δικαίωμα της νομιμοποίησης όλων αυτών των πράξεων.
Από κει και πέρα αρχίζει μια «αντιπαράθεση» ανάμεσα στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στη Διοίκηση και στο Υπουργείο, προκειμένου να βρεθεί τρόπος έτσι, ώστε να πληρωθούν και τα χρήματα του μηνός Δεκεμβρίου. Αντ’ αυτού, κάποια στιγμή, κρίνεται από την πλευρά του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι όχι μόνο δεν θα πρέπει να πληρωθούν – και έτσι να ήταν – αλλά θα πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα τα οποία πήραν οι εργαζόμενοι για τις υπερωρίες και τις αργίες, διότι αυτά δεν είχαν δοθεί νομίμως.Αποτέλεσμα όλης αυτής της γραφειοκρατικής διαδικασίας είναι ότι από 26-02-2007 το Ελεγκτικό Συνέδριο απαιτούσε από τους εργαζόμενους να επιστρέψουν τα χρήματα που το κράτος τους κατέβαλε για προσφερθείσες υπηρεσίες το 1996!
Τελικά, από ότι φάνηκε χθες στη Βουλή, η κυβέρνηση προτίθεται να φέρει νομοθετική ρύθμιση η οποία λύνει το θέμα.Ήδη, όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Υγείας κ.Παπαγεωργίου, ως άρθρο έχει συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για την απαγόρευση πώλησης καπνού και αλκοόλ στους ανηλίκους, που έχει ήδη κατατεθεί στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής.
Συγκεκριμένα το άρθρο 22 λέει: «Θεωρούνται νομίμως καταβληθέντα και δεν αναζητούνται τα ποσά ύψους που δόθηκαν σε εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας Θριάσιο, για τη νυχτερινή τους εργασία και εργασία κατά τις Κυριακές και κατά τις εκ του νόμου αργίες για το έτος 1996 και δεν είχαν περιληφθεί στις σχετικές εγκριτικές κοινές υπουργικές αποφάσεις».

Σχετικά με τα ρεπό των γιατρών μετά από εφημερία.

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (E.I.N.A.) μας απέστειλε το παρακάτω ενημερωτικό σημείωμα:
Επειδή έχουν τεθεί κάποια ερωτήματα ή και αντίθετες απόψεις σχετικά με το νόμιμο δικαίωμα των γιατρών (ειδικευμένων και ειδικευομένων) για το ρεπό μετά από νυχτερινή εργασία/εφημερία σας ενημερώνουμε ότι:

Η πρόσφατη τροπολογία (Ν.3654/08 (ΦΕΚ57/Α/3-4-2008) που κατέθεσε ο Υπουργός Υγείας για την αναστολή της εφαρμογής των Προεδρικών Διαταγμάτων που αφορούν τον μέγιστο χρόνο εβδομαδιαίας εργασίας των γιατρών (48 και 56 ώρες για ειδικευμένους και ειδικευόμενους αντίστοιχα) αφορούσαν την αναστολή ΜΟΝΟ συγκεκριμένων άρθρων (5 και 6 αντίστοιχα) των Π.Δ.88/1999 και Π.Δ.76/2005.
Όλα τα υπόλοιπα άρθρα των παραπάνω Π.Δ. δεν έχουν ανασταλεί και συνεπώς εφαρμόζονται πλήρως σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες 93/104/ΕΚ και 2003/88/ΕΚ
Η όποια μη εφαρμογή αντιβαίνει στο άρθρο 28 παρ.1 του Συντάγματος, γιατί τα Π.Δ.88/1999 και 76/2005, τα οποία μετέφεραν στο εσωτερικό μας δίκαιο τις Κοινοτικές Οδηγίες 93/104/ΕΚ και 2000/34/ΕΚ, που κωδικοποιήθηκαν σε ενιαίο κείμενο από την Οδηγία 2003/88/ΕΚ, περιλαμβάνουν κανόνες δικαίου αυξημένης τυπικής ισχύος, που επικρατούν κάθε άλλης αντίθετης διάταξης Νόμου.
Συνεπώς η υλοποίηση του δικαιώματος για ρεπό των γιατρών που το δικαιούνται μετά από νυκτερινή εργασία/εφημερία αποτελεί νόμιμο δικαίωμα και η με όποια μορφή παρεμπόδιση άσκησης αυτού αντιβαίνει στη ισχύουσα νομοθεσία και είναι παράνομη.

Τρίτη 13 Μαΐου 2008

Τι αλλαγές σχεδιάζονται για την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου των γιατρών.

Από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή και μετά από επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Έκτορα Νασιώκα φάνηκαν ορισμένες αλλαγές που προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση στην υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου των γιατρών.
Όπως είναι γνωστό η υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου για τους γιατρούς, με πρόσφατη ρύθμιση της κυβέρνησης, μειώθηκε από 15 μήνες στους 9 μήνες . Η μείωση έγινε με το επιχείρημα ότι θα αποσυμφορηθεί λίγο και η λίστα που υπάρχει στους ειδικευόμενους. Πριν πάρει όμως η Κυβέρνηση την απόφαση αυτή δεν προέβλεψε τα κενά (2.500 περίπου) που θα δημιουργηθούν στα κέντρα υγείας και στα περιφερειακά ιατρεία, αφού οι γιατροί που εκτελούσαν το αγροτικό τους έφυγαν, χωρίς να προλάβουν οι καινούργιοι να κάνουν την τρίμηνη υποχρεωτική εκπαίδευση (πρακτική άσκηση) και μετά να τοποθετηθούν στα κέντρα υγείας και στα περιφερειακά ιατρεία.
Κατά τη συζήτηση στη Βουλή, στις 12-05-2008, ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Παπαγεωργίου ανέφερε ότι θα φέρει σύντομα στη Βουλή τροπολογία, ώστε οι γιατροί που θα προσέλθουν για το πρώτο τρίμηνο πρακτικής άσκησης στο νοσοκομείο να είναι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου (κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου), ώστε να μπορέσουν οι συνάδελφοι τους που θα αντικατασταθούν να παρατείνουν τη παραμονή τους στη θέση τους για ένα τρίμηνο ακόμα, πράγμα που διαφορετικά δεν θα επέτρεπε το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Ταυτόχρονα ο Υφυπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυξηθεί πάλι η υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου κατά 3 μήνες και να πάει συνολικά στους 12 μήνες, αυξάνοντας κατά 1 με 2 μήνες την πρακτική άσκηση (συνολικά 5 μήνες) στο νοσοκομείο (έτσι οι γιατροί θα μπορούν να εγγράψουν και περισσότερο χρόνο ειδικότητας).

Αβραμόπουλος στο συνέδριο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας :Μου είστε ο πιο συμπαθής κοινωνικός και επαγγελματικός κλάδος!

Τη... συμπάθειά του προς τον κλάδο των νοσηλευτών εξέφρασε ο Υπουργός Υγείας Δημ. Αβραμόπουλος, κηρύσσοντας χθες την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας(ENE) στη Λευκάδα .

Τι άλλο είπε ο κ.Υπουργός;

1. Ότι δεν έχει παρά να συγκρίνει κάποιος το ΕΣΥ της χώρας μας με άλλα ΕΣΥ άλλων χωρών για να διαπιστώσει πόσο ανθρώπινο είναι.
2. Ότι οφείλει η ελληνική πολιτεία να ενθαρρύνει νέους ανθρώπους να ακολουθήσουν αυτό τον επαγγελματικό δρόμο (δηλ. το νοσηλευτικό).
3.Παρέθεσε κάποια ζητήματα που όπως είπε το Υπουργείο του και η κυβέρνηση ρύθμισαν όπως:
  • το επίδομα νοσηλευτών- χειριστών ηλεκτρονικών υπολογιστών!
  • το θέμα στέγασης των γραφείων της ΕΝΕ !!
  • το θέμα διακίνησης του επιστημονικού περιοδικού της ΕΝΕ!!!
Τι "έταξε"ο κ.Υπουργός;
1.Ότι στο Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης Νοσηλευτικής θα συμμετέχουν 2 εκπρόσωποι της ΕΝΕ.
2.Ότι συστήνεται Γενική Διεύθυνση Νοσηλευτικής στο Υπουργείο Υγείας.
3.Ότι προωθεί το θέμα της εφημερίας του Νοσηλευτή.
4.Ότι υποστηρίζει(!) το αίτημα της ένταξης των Νοσηλευτών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα .
5.Ότι κατόπιν επεξεργασίας σχετικών προτάσεων της ΕΝΕ και σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ προχωρά στην τροποποίηση των προκηρύξεων για την πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού.
6.Ότι εμμένει στην άποψή του για παράκαμψη ουσιαστικά του ΑΣΕΠ στις προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού.

Τα σχόλιά μας:

1.Διαβάσατε εσείς κάτι ουσιαστικό και σχετικό με τη μισθολογική αναβάθμιση (ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς) των Νοσηλευτών; Ούτε εμείς!
2.Διαβάσατε εσείς κάποιες έστω συγκεκριμένες υποσχέσεις (έστω όπως αυτές... των 4500 γιατρών βρε αδελφέ) για προσλήψεις νοσηλευτών μέσα στο 2008 ;Ούτε εμείς!
3.Ακούσατε εσείς κάτι για τις τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό που υπάρχουν στα νοσοκομεία της χώρας μας; Ούτε εμείς!
4.Διαβάσατε εσείς κάτι για τη επελαύνουσα ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ της χώρας μας , για τα χαράτσια που επιβάλλονται σε όποιον δυστυχή ασθενήσει, κάτι που επιβεβαιώνουν ακόμα και μελέτες που μόλις πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας; Ούτε εμείς! Αντιθέτως ακούσαμε το κ.Υπουργό να θεωρεί το ΕΣΥ της χώρας μας το πιο ανθρώπινο!
5.Διαβάσατε εσείς κάτι για τα τόσα προβλήματα που έχουν όλοι οι κλάδοι των λειτουργών υγείας, που εργάζονται στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της χώρας μας ; Ούτε εμείς!
6.Μετά από όλα αυτά τα σπουδαία, φαίνεται ότι βάλθηκε ο κ. Υπουργός να μας κάνει οπαδούς της περιβόητης εκείνης ρήσης του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου (Οι λίγο παλαιότεροι γνωρίζουν...)


Και προς επιβεβαίωση διαβάστε τώρα και ολόκληρη την ομιλία του κ.Υπουργού!

Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Το Νοσοκομείο Λευκάδας ...στην Εντατική!

Με αφορμή το συνέδριο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), που διεξάγεται στη Λευκάδα και τις φιέστες που διοργανώνονται παρουσία του Υπουργού Υγείας Δημ. Αβραμόπουλου, η Γραμματεία του ΣΥΝ Λευκάδας εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση που μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.
Ταυτόχρονα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών και Νοσηλευτριών το Σωματείο Εργαζομένων είχε κηρύξει για σήμερα 12-05-08 στάση εργασίας και συγκέντρωση μπροστά στο Νοσοκομείο Λευκάδας προβάλλοντας τα αιτήματα των εργαζομένων του Νοσοκομείου .Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας είχε κηρύξει 2ωρη στάση εργασίας .
Ακολούθησε πορεία και συμβολικά έγινε κατάληψη και κλείσιμο του κόμβου Αγ. Μηνά

Τι συμβαίνει με τις άδειες τομογράφων εκπομπής ποζιτρονίων;

Διαβάστε σχετικό άρθρο της "Αντικαπιταλιστικής Πύλης"με τίτλο:
Ο "αδιάφθορος"Αβραμόπουλος και τα σκάνδαλά του. Οι μάσκες έπεσαν.
Κύριε Αβραμόπουλε τι έχετε να πείτε;

Οι πρώτες μηνύσεις κατά Διοικήσεων Νοσοκομείων.

Όπως μας πληροφόρησε ο Κώστας Γιαννάκενας -Γραμματέας της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (Ε.Ι.Ν.Α.), κατατέθηκαν σήμερα οι πρώτες μηνύσεις κατά Διοικήσεων Νοσοκομείων για παραβάσεις που αφορούν την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία (τα γνωστά Προεδρικά Διατάγματα).
Έτσι ομάδα γιατρών του Νοσοκομείου του Πύργου κατέθεσε σήμερα μηνύσεις, διότι παρά το γεγονός ότι δεν έχουν πληρωθεί ακόμα ούτε τα δεδουλευμένα Ιανουαρίου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου τους κοινοποίησε πλήρες πρόγραμμα εφημεριών για τον Μάιο και τους εντέλει να το πραγματοποιήσουν.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα το υπογράφει μόνο ο Διοικητής και δεν έχει εγκριθεί ούτε από το Επιστημονικό Συμβούλιο ούτε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου.
Η μήνυση εκτός των άλλων περιλαμβάνει και την κατηγορία του εξαναγκασμού σε απλήρωτη υπερεργασία.
Οι περισσότεροι γιατροί του Νοσοκομείου του Πύργου έχουν καταθέσει δηλώσεις ότι ΔΕΝ συναινούν στη παράβαση του νόμιμου χρόνου εβδομαδιαίας εργασίας τους .

Φρενίτιδα επενδύσεων από τους ιδιώτες επιχειρηματίες στο χώρο της Υγείας.

Φρενίτιδα έχει καταλάβει το ιδιωτικό κεφάλαιο που επιχειρεί στο χώρο της Υγείας, καθώς η κυβέρνηση με την πολιτική της απαξιώνει μέρα με τη μέρα το Δημόσιο Τομέα στο χώρο της Υγείας και τα αρπακτικά του κεφαλαίου έχουν οσμιστεί τα τεράστια κέρδη που θα αποκομίσουν .
Όπως αναφέρει σε σχετικό άρθρο «Ο Κόσμος του Επενδυτή» έχουν συγκεντρωθεί κεφάλαια ύψους 600 εκατ. ευρώ και είναι έτοιμα προς επένδυση.

Ιδιαίτερα κινητικοί είναι οι τρεις μεγάλοι του κλάδου, δηλ. ο όμιλος Βγενόπουλου, ο όμιλος Αποστολόπουλου και ο όμιλος Λιακουνάκου.

Ο όμιλος Υγεία-Μητέρα-Λητώ σχεδιάζει εξαγορά εταιρειών σε Τουρκία, Ρουμανία και Κύπρο ενώ προωθεί και δημιουργία διαγνωστικού κέντρου στο Λεκανοπέδιο Αττικής.
Ταυτόχρονα ο ίδιος όμιλος προτίθεται να αναπτύξει δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και επίσης να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στην κατ’ οίκο νοσηλεία.!

Ο όμιλος Αποστολόπουλου σχεδιάζει τη λειτουργία νοσοκομείου δυναμικότητας 150 κλινών, με δυνατότητα επέκτασης στα 200, στη Ρουμανία. Επίσης σε οικόπεδό του στη Παιανία θα αναπτύξει νοσοκομειακές μονάδες με υπηρεσίες όπως πρότυπο Μαιευτήριο και κέντρα αποκατάστασης .

Ο όμιλος Λιακουνάκου προωθεί, σε συνεργασία με ξένους, την ίδρυση ογκολογικής κλινικής στη Θεσσαλονίκη και την αγορά κλινικής στη Πάτρα, ενώ σχεδιάζει επίσης την δημιουργία κέντρου αποκατάστασης στο Ηράκλειο της Κρήτης και τη δημιουργία Κέντρου Αποκατάστασης Κλειστής και Ανοικτής νοσηλείας στη Καβάλα και ήδη έχει δρομολογήσει την ανέγερση νοσηλευτικής μονάδας αποκατάστασης μεταξύ Τρικάλων και Καρδίτσας .Ο ίδιος όμιλος σχεδιάζει τη δημιουργία κλινικής αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη δυναμικότητας 200 κλινών.
Ταυτόχρονα , σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρωινός Λόγος» των Ιωαννίνων, έχουν ξεκινήσει επαφές για τη δημιουργία από τον όμιλο Λιακουνάκου, στα Ιωάννινα, συμπλέγματος μονάδων, που θα περιλαμβάνει Γενική Κλινική με τμήμα Μαιευτικής, Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων και Κέντρο Αποκατάστασης

Βλέπετε πώς προχωρά η επανίδρυση του ΕΣΥ του κ. Αβραμόπουλου ;

Κυριακή 11 Μαΐου 2008

Κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας.

Για μια ακόμη φορά υπάρχει ένας προγραμματισμός κινητοποιήσεων στο χώρο της Υγείας και ιδιαίτερα στα Δημόσια Νοσοκομεία αλλά δυστυχώς και πάλι χωρίς συντονισμό .Έτσι άλλες κινητοποιήσεις προγραμματίζει η ΠΟΕΔΗΝ και άλλες η ΟΕΝΓΕ. Αυτή τη φορά με ευθύνη της ηγετικής ομάδας της ΟΕΝΓΕ (Τσούκαλος). Ενώ είναι γνωστό ότι όταν οι ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών επί ένα μήνα έκαναν άνω κάτω την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας, η ΠΟΕΔΗΝ... σφύριζε κλέφτικα. Προφανώς με τέτοια εκατέρωθεν λογική η κυβέρνηση και ο κ. Αβραμόπουλος τρίβουν τα χέρια τους.
Όπως ενιαία και όχι αποσπασματική είναι η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι συνολικά και βέβαια οι εργαζόμενοι στη Υγεία έτσι και ενιαία και όχι αποσπασματική πρέπει να είναι η απάντηση των εργαζομένων.
Εμείς λοιπόν έχουμε επανειλημμένα εκφράσει την άποψή μας για το πως πρέπει να αντιμετωπιστεί η στάση αυτή της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Πρέπει οι εργαζόμενοι μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις ενώσεις τους να προάγουν τον ισότιμο και δημοκρατικό οριζόντιο συντονισμό στη δράση τους . Η επιτυχία, ο τρόπος που οργανώθηκαν και η ταχύτατη εξάπλωση που είχαν οι κινητοποιήσεις των ενώσεων των γιατρών το προηγούμενο διάστημα δείχνουν το δρόμο για το μέλλον. Δείχνουν τι μπορεί να καταφέρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι χωρίς χαλίφηδες στο κεφάλι τους.
Ανεξάρτητα από αυτο έχουμε το παρακάτω προγραμματισμό κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα
Η ΟΕΝΓΕ:
48ωρη απεργία στις 14 και 15 Μαΐου με βασικά αιτήματα :νέο μισθολόγιο-προσλήψεις- ανθρώπινα ωράρια εργασίας.
Σαφώς και αυτό το τρίπτυχο πρέπει οι γιατροί να το εμπλουτίσουν και να το εξειδικεύσουν
όπως θέτοντας το αίτημα των 1600 ευρώ καθαρά για το ειδικευόμενο, 4500 χιλιάδες προσλήψεις γιατρών,μια εφημερία την εβδομάδα,αύξηση των προβλεπόμενων κονδυλίων για την υγεία,Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.
Η ΠΟΕΔΗΝ:
  • Συμμετέχει στην 4ωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ στις 15 Μαΐου .
  • 5ωρη(10πμ -3μμ) πανελλαδική στάση εργασίας στις 27 Μαΐου.
  • 5ωρη (10πμ-3μμ) πανελλαδική στάση εργασίας στις 29 Μαΐου.
  • 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 4 Ιουνίου.

Και εδώ τα πρωτοβάθμια σωματεία πρέπει να διαμορφώσουν ένα τέτοιο πλαίσιο που να ανταποκρίνεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία αλλά και ταυτόχρονα επιθετικά θα θέτει αιτήματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Σάββατο 10 Μαΐου 2008

12 Μαϊου -Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών και Νοσηλευτριών.




Η 12η Μαΐου κάθε χρόνο είναι αφιερωμένη στα εκατομμύρια νοσηλευτές και νοσηλεύτριες που απασχολούνται στα συστήματα υγείας σε όλο το κόσμο και στην ανεκτίμητη συνεισφορά τους στην κοινωνία.

Η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας(αν και αμφισβητήθηκε ) έγινε το 1974 στην επέτειο της γέννησης (12-05-1820) της Florence Nightingale, μιας Αγγλίδας, κόρης ενός εύπορου γαιοκτήμονα, που έμελλε να γίνει η πρώτη νοσηλεύτρια που έθεσε τις βάσεις της σύγχρονης Επιστημονικής Νοσηλευτικής και κατέστησε το Νοσηλευτικό έργο κοινωνικό λειτούργημα.Ήταν πρωτοπόρος στη περιποίηση των ασθενών και μεταρρυθμίστρια των μεθόδων υγιεινής των νοσοκομείων εκείνης της εποχής.
Τα γραπτά της, μαζί με τις πράξεις της, έχουν επηρεάσει τα σύγχρονα υγειονομικά συστήματα.



Κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ομοσπονδία Νοσηλευτών, (International Council of Nurses), μια ομοσπονδία που μέλη της είναι πάνω από 125 Εθνικές Ενώσεις Νοσηλευτών και που αντιπροσωπεύουν εκατομμύρια νοσηλευτές σε όλο τον κόσμο, αφιερώνει αυτή την επέτειο κάθε φορά και σε ένα θέμα που αφορά την ανθρώπινη υγεία και το ρόλο των Νοσηλευτών σε αυτό.
Η φετινή Διεθνής Ημέρα των Νοσηλευτών είναι αφιερωμένη στον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).
Η ΠΦΥ είναι το πρώτο επίπεδο με το οποίο έρχονται τόσο τα ξεχωριστά άτομα όσο και οι οικογένειες και η κοινότητα σε επαφή με τα Εθνικά Συστήματα Υγείας , φέροντας την φροντίδα υγείας όσο το δυνατόν πλησιέστερα εκεί που ζουν και εργάζονται οι άνθρωποι.
Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από τότε που τέθηκε ο στόχος της καθολικής πρὀσβασης στις υπηρεσίες υγείας μέσω της ΠΦΥ στη διακήρυξη της Alma-Ata και τα ζητήματα της ΠΦΥ είναι ξανά ψηλά στη παγκόσμια ατζέντα.
Ο παγκόσμιος πληθυσμός έρχεται αντιμέτωπος με ένα μέλλον στο οποίο η υγεία και η ευεξία των ανθρώπων πιθανόν θα επηρεαστούν αρνητικά από την ταχύτατη ανάπτυξη της τεχνολογίας, την εξάντληση των φυσικών πόρων, την επίδραση νέων προβλημάτων υγείας αλλά και από παλιά αναγνωρισμένων ασθενειών (π.χ.ελονοσία), την περιβαλλοντική υποβάθμιση,την βαθμιαία γήρανση του πληθυσμού και άλλων παραγόντων που θα ασκήσουν ισχυρές πιέσεις στα συστήματα υγείας.
Με βάση αυτό η Παγκόσμια Ομοσπονδία Νοσηλευτών προτρέπει και συνηγορεί στη μεγαλύτερη δυνατή εμπλοκή των Νοσηλευτών στην ΠΦΥ θεωρώντας ότι η εμπλοκή αυτή είναι στρατηγικής σημασίας για την επίτευξη του στόχου της καθολικής πρόσβασης και της καλύτερης υγείας για την ανθρωπότητα.

Αυτά όλα βέβαια είναι ωραία σε θεωρητικό επίπεδο.
Γιατί σήμερα, στην εποχή ενός επιθετικού καπιταλισμού και άκρατου νεοφιλελευθερισμού, τα συστήματα υγείας σε πολλές χώρες του κόσμου όλο και περισσότερο απομακρύνονται από το στόχο της ισότιμης και καθολικής πρόσβασης των πολιτών σε αυτά.Όλο και περισσότερο τα πιο αδύναμα οικονομικά στρώματα αδυνατούν ή αποφεύγουν να προσεγγίσουν τις υπηρεσίες υγείας καθώς αυτές με τον ένα ή άλλο τρόπο απομυζούν ένα δυσανάλογο μεγάλο κεφάλαιο από τον οικογενειακό προϋπολογισμό.Κλασσικό παράδειγμα η χώρα μας.
Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη δεν έχουν την δυνατότητα προσέγγισης στις υπηρεσίες υγείας και ειδικά σε υπηρεσίες ΠΦΥ.
Στη χώρα μας η οργανωμένη ΠΦΥ είναι ανύπαρκτη και ψευδεπίγραφη και υποκαθίσταται από ιδιώτες, ενώ και το αναρτηθέν, στο διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Υγείας, σχέδιο νόμου για την οργάνωση και λειτουργία της ΠΦΥ αποτελεί την πιο ακραία νεοφιλελεύθερη εκδοχή νομοσχεδίου περί την Υγεία που είδε το φως της δημοσιότητας τα τελευταία δέκα χρόνια.
Με αυτό το σχέδιο νόμου εφαρμόζεται η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού (ΣΔΙΤ) στην πρωτοβάθμια περίθαλψη καθώς ενιαιοποιούνται και εξισώνονται οικονομικά, επιστημονικά, οργανωτικά και ηθικά ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας στην υγεία.
Η λέξη δωρεάν όπως και η λέξη ανασφάλιστος δεν υπάρχει πουθενά στο κείμενο .
Ο ασφαλισμένος πληρώνει μέσω μιας πιστωτικής κάρτας.
Η υγεία μετατρέπεται σε απλό καταναλωτικό μέγεθος και μάλιστα ατομικά
καταναλισκόμενο.
Εκπληκτικά είναι και τα όσα προβλέπονται για τον οικογενειακό γιατρό, το ρόλο του οποίου σε ένα τέτοιο αγοραίο εμπορευματικό τοπίο καλούνται (σύμφωνα με το Γ΄αναθεωρημένο σχέδιο νόμου για την ΠΦΥ) να παίξουν παθολόγοι, φυσίατροι, οδοντίατροι, καρδιολόγοι,δερματολόγοι,ορθοπεδικοί,γυναικολόγοι,ψυχίατροι, νευρολόγοι, οφθαλμίατροι, ουρολόγοι, ενδοκρινολόγοι, ρευματολόγοι, ΩΡΛ, γενικοί χειρουργοί.!
Και πώς να μην είναι έτσι, όταν η ραχοκοκαλιά ενός σύγχρονου συστήματος ΠΦΥ, ο γενικός γιατρός και ο νοσηλευτής και η νοσηλεύτρια , αποτελούν "είδος εν ανεπαρκεία" στη χώρα μας, με τους γενικούς γιατρούς να αποτελούν το 2,61% του συνόλου των γιατρών(!) και τους νοσηλευτές να υπολείπονται κατά δεκάδες χιλιάδες και από αυτό ακόμα το υπαρκτό σύστημα υγείας;


Αν λοιπόν με κάποιο τρόπο πρέπει να τιμήσουν αυτή τη μέρα οι Νοσηλευτές και οι Νοσηλεύτριες στη χώρα μας, είναι μαζί με τους αγώνες και την προσπάθειά τους για την επαγγελματική, επιστημονική, κοινωνική καταξίωση του λειτουργήματός τους και του κλάδου τους, να αναπτύξουν μαζί με όλους τους Υγειονομικούς αλλά και τους άλλους εργαζόμενους, ένα τέτοιο κίνημα που θα αναγκάσει την κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτό το νομοσχέδιο , να αναπτύξουν ένα κίνημα που θα διεκδικήσει την οικοδόμηση ενός δημόσιου, σύγχρονου, καθολικού ΕΣΥ που θα παρέχει δωρεάν, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες Υγείας σε όλους τους ανθρώπους, από την πρόληψη, την ΠΦΥ, τη δευτεροβάθμια, την τριτοβάθμια περίθαλψη μέχρι και την αποκατάσταση .
Με αυτό το πνεύμα χαιρετίζουμε τις δεκάδες χιλιάδες νοσηλεύτριες και νοσηλευτές στη χώρα μας και αναγνωρίζουμε την τεράστια συμβολή τους στην πρόληψη , στη φροντίδα και στη αποκατάσταση της Υγείας των συμπολιτών μας.

Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

Νοσηλευτές γίνονται μπαλάκι ανάμεσα στο Νοσοκομείο Ρόδου και στο Δήμο Ρόδου

Πριν δυο μήνες είχαμε αναφερθεί στη περίπτωση νοσηλευτών που είχαν προσληφθεί με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου στο Νοσοκομείο Ρόδου με οικονομική κάλυψη του Δήμου Ρόδου.(Διαβάστε εδώ , εδώ και εδώ σχετικά).
Ε, λοιπόν αυτοί οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι και έχουν γίνει μπαλάκι ανάμεσα στο Νοσοκομείο της Ρόδου και το Δήμο της Ρόδου για να μπορέσουν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων "Ροδιακή" και "Πρόοδος".
Αθάνατο Ελληνικό Πνεύμα!

Όχι στη παραχώρηση του Οικοπέδου του Δήμου Πρέβεζας για ανέγερση και λειτουργία Νοσοκομείου μέσω των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Επειδή πολύς λόγος γίνεται τελευταία στη Πρέβεζα για το νέο νοσοκομείο, που προτίθεται να κατασκευάσει η κυβέρνηση μέσω των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα,σε οικόπεδο που θα παραχωρηθεί από το Δήμο Πρέβεζας, είμαστε υποχρεωμένοι να τοποθετηθούμε δημόσια και καθαρά για μια ακόμη φορά.
Το νέο νοσοκομείο της Πρέβεζας θα κατασκευαστεί με κεφάλαια ιδιωτικού επιχειρηματικού ομίλου και ο ιδιώτης επιχειρηματίας θα αναλάβει εξ ολοκλήρου τη μελέτη, τη χρηματοδότηση, την κατασκευή, τη συντήρηση, την τεχνική διαχείριση (καθαριότητα, ιματισμός, διαχείριση απορριμμάτων και νοσοκομειακών αποβλήτων, διαχείριση χώρων στάθμευσης, σίτιση), ασφάλιση και φύλαξη του κτιρίου, καθώς και την παροχή του απαραίτητου ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένης της αντικατάστασης και συντήρησής του.(Διαβάστε εδώ τη πρώτη παράγραφο στη σύντομη περιγραφή του έργου).
Η οικονομική συμμετοχή του Δημοσίου, αρχικά, σε όλα αυτά θα είναι ΜΗΔΕΝ.
Όπως βλέπουμε λοιπόν το νοσοκομείο θα παραδοθεί, με το κλειδί στο χέρι, προς χρήση στο ΕΣΥ. Το Δημόσιο, εκτός του ότι θα αποδεχτεί τμήματα του Νοσοκομείου να αξιοποιούνται από τον ιδιώτη για δική του εμπορική εκμετάλλευση, θα πληρώνει προς αυτόν και ένα «ενοίκιο».
Σύμφωνα με την προκήρυξη του έργου: «το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νέου Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας θα είναι πλήρως ενταγμένο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και θα παραμείνει στο Δημόσιο, όπως άλλωστε και η Διοίκηση του Νοσοκομείου».(Διαβάστε εδώ τη δεύτερη παράγραφο).
Επειδή η προκήρυξη είναι πολύ προσεκτικά διατυπωμένη, προσέξτε ποια τμήματα του προσωπικού θα παραμείνουν στο Δημόσιο.
Μόνο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Γιατί βεβαίως όλες οι βοηθητικές υπηρεσίες (φύλαξη ,σίτιση, ιματισμός, καθαριότητα, διαχείριση απορριμμάτων και αποβλήτων, στάθμευση, τεχνική υπηρεσία, συντήρηση, κλπ) θα παραδοθούν στον ιδιώτη. Επόμενα το υπάρχον προσωπικό σε αυτές, που ανήκει σήμερα στο Δημόσιο, θα αναγκαστεί, όπως προβλέπει και ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας, εντός μικρού χρονικού διαστήματος να ζητήσει μετάταξη σε άλλη υπηρεσία ή να απολυθεί!
Ταυτόχρονα όμως υπάρχει στο νοσοκομείο και άλλο προσωπικό, όπως οι διοικητικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στα εργαστήρια, για τους οποίους η προκήρυξη δεν κάνει οποιαδήποτε αναφορά για παραμονή τους στο Δημόσιο. Οπότε είναι σαφές ότι και αυτοί θα αναζητήσουν την τύχη τους σε άλλη υπηρεσία.
Τι μένει λοιπόν από Δημόσιο στο περιβόητο νέο Νοσοκομείο της Πρέβεζας;
Μόνο οι γιατροί και οι νοσηλευτές. Τίποτε άλλο! Και αυτοί θα δούμε με τι σχέσεις εργασίας!!!
Και πώς είναι δυνατόν να λέμε ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου θα ανήκει στο Δημόσιο, όταν ούτε καν οι Διοικητικοί υπάλληλοι δεν θα ανήκουν στο Δημόσιο; (ας ξαναδιαβάσουν την προκήρυξη προσεκτικά όσοι δεν το πιστεύουν).
Ε, εμείς τι να σας πούμε. Ρωτήστε αυτούς που ισχυρίζονται τέτοια πράγματα.
Όποιος έχει επίσης στοιχειώδη γνώση των πραγμάτων, γνωρίζει ότι το τεράστιο κόστος της επένδυσης, (109 εκατ .ευρώ +20% κόστος βαριάς συντήρησης ), που θα κάνει ο ιδιωτικός επιχειρηματικός όμιλος μαζί με τα απαραίτητα μεγάλα κέρδη του, δεν καλύπτονται με "ενοίκια" και παραχώρηση μόνο ορισμένων υπηρεσιών(π.χ parking). Θα απαιτηθεί και τεράστια ανατίμηση των νοσηλίων και εξετάστρων. Και αυτά θα τα πληρώσουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι του Νομού μας και της ευρύτερης περιοχής και τα ταμεία τους!
Όποιος λοιπόν σήμερα ισχυρίζεται ότι αυτό το Νοσοκομείο θα είναι δημόσιο, διαπράττει πολιτική απάτη και όποιος κάνει ότι τον πιστεύει είναι πολιτικά αφελής και ανόητος.
Είναι προφανές ότι καμία υποχρέωση δεν έχουν οι Πρεβεζάνοι να παραχωρήσουν Δημοτική οικοπεδική έκταση σε ιδιωτικό επιχειρηματικό όμιλο για την ανέγερση ενός τέτοιου Νοσοκομείου. Εξ άλλου η παλαιότερη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε παρθεί όταν δεν είχε ενταχθεί το έργο στο πρόγραμμα κατασκευής και λειτουργίας μέσω των ΣΔΙΤ. Επόμενα λογικά και ηθικά καμιά ισχύ δεν έχει σήμερα καθώς τα δεδομένα άλλαξαν.

Όσοι λοιπόν ισχυρίζονται ότι «Πρέπει να παλέψουμε να γίνει το Νοσοκομείο στο οικόπεδο του Δήμου, με εξασφαλισμένο το Δημόσιο χαρακτήρα του, έξω από την κερδοσκοπική λογική των ΣΔΙΤ. Να υπογραφεί σύμβαση που να εγγυάται με την δύναμη των λαϊκών κινητοποιήσεων και απαιτήσεων όλα τα παραπάνω», δεν έχουν παρά να μην συμφωνήσουν και να μην υπογράψουν τη σύμβαση για παραχώρηση του οικοπέδου κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί .Τόσο απλά!
Αν θέλουν βέβαια να είναι αξιόπιστοι.Εκτός αν βαφτίζουν το κρέας...ψάρι.
Εξ άλλου και με απλή εμπορική λογική να το δεις , είναι σαν να δίνεις αντιπαροχή οικόπεδο-φιλέτο που έχεις στη κατοχή σου και να σου δίνουν στο τέλος ένα διαμέρισμα για να μένεις με υψηλό ενοίκιο! Εσείς θα το κάνατε;

Παλαιότερες Δημοσιεύσεις μας για το νέο Νοσοκομείο Πρέβεζας:
1.http://agonistikiparemvasi.blogspot.com/2007/05/blog-post_17.html
2.http://agonistikiparemvasi.blogspot.com/2007/07/blog-post.html
3.http://agonistikiparemvasi.blogspot.com/2007/09/blog-post_22.html
4.http://agonistikiparemvasi.blogspot.com/2007/11/blog-post_6308.html
5.http://agonistikiparemvasi.blogspot.com/2008/02/blog-post_06.html
6.http://agonistikiparemvasi.blogspot.com/2008/04/blog-post_07.html
7.http://agonistikiparemvasi.blogspot.com/2008/04/blog-post_08.html